princip serva - řízení - ovládání
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: princip serva - řízení - ovládání
Já bych se vykašlal na tyhle komplikovanosti s mizerným výsledkem, koupil bych čínskou volantovku s přijímačem za pár dolarů, čínskej regl k motoru a překopal bych to auto na normální proporcionální řízení. Užitná hodnota takového řešení je o pořádnej kus vyšší než původní neproporcionál, náklady pár stovek, použitelné po destrukci vozidla (ke které dřív nebo později stejně dojde) i jinde..
OK2WY
-
Frenk
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Já bych se vykašlal na tyhle komplikovanosti s mizerným výsledkem, koupil bych čínskou volantovku s přijímačem za pár dolarů, čínskej regl k motoru a překopal bych to auto na normální proporcionální řízení. Užitná hodnota takového řešení je o pořádnej kus vyšší než původní neproporcionál, náklady pár stovek, použitelné po destrukci vozidla (ke které dřív nebo později stejně dojde) i jinde..
Upgrade na "dnešní" řízení beru jako poslední variantu, když vše z 27Mhz soupravy je funkční (až zmíněné řízení) tak proč si trochu nezkomplikovat život
Z toho důvodu nechci vymýšlet nijak komplikované řešení, beru to spíš jako rozšiřování vědomostí a nápadů.
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
Frenk píše:........ Jestli by se ale našel někdo kdo by byl ochotný mi s touto variantou pomoci, budu rád.........
jyrry píše:.......
Kdyz budes mit vazny zajem, naprogramim procesurek ktery tohle bude delat, ......
;-)
jyrry.webnode.cz
-
Frenk
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Frenk píše:........ Jestli by se ale našel někdo kdo by byl ochotný mi s touto variantou pomoci, budu rád.........jyrry píše:.......
Kdyz budes mit vazny zajem, naprogramim procesurek ktery tohle bude delat, ......
Dík za ťuknutí, nějak sem tvou nabídku přehlédl
Zkusím ještě jednu variantu s rezistorovým polem a kdybych to nevyšlo, ozvu se.
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
-
Frenk
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se nakonec dopracoval k řešení mého problému s ovládáním řízení pro formuli.
Přikládám upravené schéma pro tří úrovňové řízení serva na základě změny polarity z přijímače.
Řešení navrhované Jyrrym by bylo určitě elegantnější ale vyžaduje určité znalosti a vybavení, které nemá každý k dispozici. Přesto mu děkuji za nápad !
Přikládám upravené schéma pro tří úrovňové řízení serva na základě změny polarity z přijímače.
Řešení navrhované Jyrrym by bylo určitě elegantnější ale vyžaduje určité znalosti a vybavení, které nemá každý k dispozici. Přesto mu děkuji za nápad !