princip serva - řízení - ovládání

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: princip serva - řízení - ovládání

#16 Příspěvek od JirkaA »

Já bych se vykašlal na tyhle komplikovanosti s mizerným výsledkem, koupil bych čínskou volantovku s přijímačem za pár dolarů, čínskej regl k motoru a překopal bych to auto na normální proporcionální řízení. Užitná hodnota takového řešení je o pořádnej kus vyšší než původní neproporcionál, náklady pár stovek, použitelné po destrukci vozidla (ke které dřív nebo později stejně dojde) i jinde..
OK2WY
Frenk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Frenk »

JirkaA píše:Já bych se vykašlal na tyhle komplikovanosti s mizerným výsledkem, koupil bych čínskou volantovku s přijímačem za pár dolarů, čínskej regl k motoru a překopal bych to auto na normální proporcionální řízení. Užitná hodnota takového řešení je o pořádnej kus vyšší než původní neproporcionál, náklady pár stovek, použitelné po destrukci vozidla (ke které dřív nebo později stejně dojde) i jinde..

Upgrade na "dnešní" řízení beru jako poslední variantu, když vše z 27Mhz soupravy je funkční (až zmíněné řízení) tak proč si trochu nezkomplikovat život :)
Z toho důvodu nechci vymýšlet nijak komplikované řešení, beru to spíš jako rozšiřování vědomostí a nápadů.
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

Frenk píše:........ Jestli by se ale našel někdo kdo by byl ochotný mi s touto variantou pomoci, budu rád.........

jyrry píše:.......
Kdyz budes mit vazny zajem, naprogramim procesurek ktery tohle bude delat, ......

;-)
jyrry.webnode.cz
Frenk
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Frenk »

jyrry píše:
Frenk píše:........ Jestli by se ale našel někdo kdo by byl ochotný mi s touto variantou pomoci, budu rád.........

jyrry píše:.......
Kdyz budes mit vazny zajem, naprogramim procesurek ktery tohle bude delat, ......

;-)

Dík za ťuknutí, nějak sem tvou nabídku přehlédl :)
Zkusím ještě jednu variantu s rezistorovým polem a kdybych to nevyšlo, ozvu se.
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E
Frenk
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Frenk »

Tak jsem se nakonec dopracoval k řešení mého problému s ovládáním řízení pro formuli.
Přikládám upravené schéma pro tří úrovňové řízení serva na základě změny polarity z přijímače.
3-level servo driver by Frenk.png

Řešení navrhované Jyrrym by bylo určitě elegantnější ale vyžaduje určité znalosti a vybavení, které nemá každý k dispozici. Přesto mu děkuji za nápad !
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“