ha, už to jede
Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
díky, vyzkouším a dám vědět, jinak to je 450pro
ha, už to jede
pak nechápu proč píšou vypněte všechny mixy...u jiných bezpádel je to tuším vypnuté tak mi to přišlo normální.
ha, už to jede
ještě jedna věc, subtrimy mám použít v rádiu nebo se to nechá nastavit v jednotce?
Subtrimy v radiu nastavíš páky serv do 90st pokud to nejde na mechanicky. Dál se na subtrimy a trimy nemá sahat. Pokud jsem to dobře pochopil.... Mám 3gx už třetí den 
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
psena píše:Ja bych doporucoval prvni let na default hodnoty... ja jsem 3Gx ani nemel pripojenej k pocitaci. Vyhoda 3GX je tak, ze obratnost vrtulniku nastavujes pomoci swash mixu stejne jako u padlove hlavy. Stejne tak zisk gyra.. takze vse se krasne doladi na letisti bez notasu a lita to slusne.
Pokiaľ viem v swashi sa nastavuje len veľkosť výchylky a nie jej rýchlosť a celková agilita.
Subtrimi kľudne v rádiu.
Ok, doladím kolmost v rádiu a nechám to tak.
Páky na servech nejdou nastavit přesně mechnicky.
Páky na servech nejdou nastavit přesně mechnicky.
Fenius píše:Pokiaľ viem v swashi sa nastavuje len veľkosť výchylky a nie jej rýchlosť a celková agilita.
Subtrimi kľudne v rádiu.
Aha a jak se nastavuje potom agilita bez pripojeni k pocitaci?
psena píše:Fenius píše:Pokiaľ viem v swashi sa nastavuje len veľkosť výchylky a nie jej rýchlosť a celková agilita.
Subtrimi kľudne v rádiu.
Aha a jak se nastavuje potom agilita bez pripojeni k pocitaci?Normalne jsem si ve swash mixu nastavil uhly podobne jako na padlovce. Verim, ze kdybych dal 40% misto 65% co jsem tam mel tak to bude mene agilni...uz to ale nevyzkousim, 3GX je dikybohu prodany. Neni to sptany, ale jsou na trhu lepsi systemy.
Súhlasím. Ja som mal už maximálne uhly na krídelkách, ktoré mechanika dovolila na t500, a stále to bolo pomalé....
Pánové. Tak dnes první pokus venku (TREX550 3GX). Zatím na NORMAL režim, jen odlepit helinu, zkusit reakce a tak.
Docela všechn ok, heli visí v pohodě, jen při zafoukání větru se dost nepříjemně rozkmitá ocas, a to v docela silném rozkmitu. Radši jsem sedl....
ale ve visu drží. Snižoval jsem zisk gyra (v radiu)až na 65% což mi příjde už dost málo a stejně to nepomáhá....
nevíte někdo jak s tím? Hrabat se v zisku gyra nebo v setupu 3GX? a popřípadě kde tam.
dík
Docela všechn ok, heli visí v pohodě, jen při zafoukání větru se dost nepříjemně rozkmitá ocas, a to v docela silném rozkmitu. Radši jsem sedl....
ale ve visu drží. Snižoval jsem zisk gyra (v radiu)až na 65% což mi příjde už dost málo a stejně to nepomáhá....
nevíte někdo jak s tím? Hrabat se v zisku gyra nebo v setupu 3GX? a popřípadě kde tam.
dík
Jestli mas Futabu tak bych rekl ze je 65% porad strasne moc... nemuzes nastavovat jak na Spektru kterej ma 0-50 normal a 50-100 Heading lock.
futaba ma -100-0 Normal a 0-+100 HL. Takze bez nekam 40-50.
Novy Spektra DX8 a DX7s uz maji taky podobnej rozsah jak Futaba a ja jsem myslim mel s 3GX zisk 40%.
futaba ma -100-0 Normal a 0-+100 HL. Takze bez nekam 40-50.
Novy Spektra DX8 a DX7s uz maji taky podobnej rozsah jak Futaba a ja jsem myslim mel s 3GX zisk 40%.
ok, zkusím to na 45 
Tak vyzkoušeno. Jo! Super
nevím proč jsem měl zafixovaný ty nesmyslný hodnoty....
Tak musím říct, že moje první zkušenost s bezpádlem je veskrze pozitivní
Tak vyzkoušeno. Jo! Super
nevím proč jsem měl zafixovaný ty nesmyslný hodnoty....
Tak musím říct, že moje první zkušenost s bezpádlem je veskrze pozitivní
Padre píše:Dobry den páni,
poprosil by som Vas o radu. Mam Trex450pro V2 3GX. Mam Spektrum DX6 vsetko som nastavil
ale mam problem s nastavenim zisku na gyre. Da sa vobec 3GX zapojit na 6kanal
tak aby fungoval??? Nemozem (neviem) priradit zisk gyra. Skusal som ho s prijimacom aj so samotnym satelitom ale nejde to. Na TX na gyre nastavim zisk (normal aj lock) ale pri prepnuti mi zmeni farbu na zelenu (zamknute) iba druhu ledku (governor) a nie prvu (status) a samozrejme nezamyka. A teda nemozem nastavit spravny zisk a zadok kmita a kmita![]()
Velmi pekne dakujem za radu
Dostavěl jsem Trexe 450 Pro V2 3GX, místo přijímače spektrum, který mě nenapadá jak napájet, mám dva satelity spektrum přímo zapojené do 3GX. Mám ale stejný problém s DX6i. U 3GX je totiž kanál gyra až jako sedmý, který nejde ovládat DX6, na kanálu gyra DX6 je governor. Svítí mi tedy červeně/zeleně governor dioda, i když governor nepoužívám, v závislosti na hodnotě "gyra" vysílačky. Řešení by tedy mělo být nastavit citlivost gyra přímo přes počítač. Tam mám 70 procent, ale indikátor status mi po zapnutí svítí červeně - gyro v normal modu. Přijímač mám otočený, takže podle návodu mám v reverzu kompenzaci smyslu otáčení. Netušíte někdo, jak dostat gyro do HL modu?
Ještě dodatek. Pátral jsem po internetu a začíná to vypadat, že DX6 a pouze satelity opravdu nastavit nejde. Řešení se nabízí dvě - buď koupit DX8, nebo zapojit místo satelitů do 3GX přijímač Spektrum. Tam ale nechápu, jak jej napájet. Drát s napájením jde z governoru do 3GX. Z 3GX do přijímače jdou ze dvou pozic dráty do přijímače (6 pozic), ale jsou to jenom datové vodiče, bez napájení. Napájení by snad podle návodu šlo vzít z 3GX (pozice dole vlevo, volný kabel s třemi vodiči tam je), ale kam ho zapojit do přijímače? Jediný volný konektor je pro BIND. Nevíte někdo? Začínám vážně uvažovat o DX8.
Já to řešil tak že jsem vzal ten napájecí kabel co je přiložený k 3Gxku, vyhodil z něj signální žílu, na jedné straně jsem vytáhl piny z koncovky a nastrkal je hezky do konektoru pro křidélka co jde z 3Gxka (jde použit kterýkoliv konektor se signálem přijímači to bude jedno)
díky za tip.