Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
creagel

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1591 Příspěvek od creagel »

Muzete se kluci podelit, jak mate nastavene sve f3x brusy? Zkousim ted prepipat jedno ero (4 servove kridlo) a lamu si hlavu jak to udelat smysluplne. Jednotlive rezimy jsou mi +- jasne. Spis mi jde o takove veci, jako ovladani butterfly (jestli to mate na prepinac, nebo do pulky kniplu vam jdou jen klapky a pak se pridaji i kridelka, ...). Jelikoz mam ero omotorovane, tak zvazuju zda dat v letovem rezimu START motor na knipl a v ostatnich na 3 polohovy prepinac apod. Coz trochu tapu, jak prepnout rezim a pritom si nepustit motor nebo nevysunout klapky (kdyz plny motor mam na kniplu od sebe, ale zaroven na tom samem kniplu od sebe mam zatazene klapky /v jinem rezimu/). To musim prepnout rezim s plnym plynem, nebo na to je nejaky figl?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1592 Příspěvek od Milan Nes »

ja to mam tak ze mam na plynu plyn ve vsech rezimech mimo pristani, v pristani mam na plynu butterfly

plyn u sebe je i zatazenej buterfly, plyn ode mne vytahuje se butterfly
+ mam nastaveny zpomalovani pri prechodu =

prerusuju pristani, prepinam rezim a uz mi tam de motor ale se zpomalovanim mi tam de zatahovani butterflyie .. snad sem to napsal srozumitelne :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
milost
Kontaktovat uživatele:

#1593 Příspěvek od milost »

Milan Nes píše:plyn u sebe je i zatazenej buterfly, plyn ode mne vytahuje se butterfly

Bohužel to odporuje zásadě "tahem k sobě brzdi", nepřenesl jsem to přes srdce.

SPEED a START
Mám knypl plynu rozdělen na tři stupně:
od sebe - plyn (proporcionálně)
neutral - mrtvá zóna +/-10%
k sobě - brzdy (proporcionálně, křidélka vyjíždějí hned s klapkami)

SAIL A THERMAL
Po nastoupání je na plynu řízení odtokovky. V režimu SPEED to jde přepnout přepínačem.

Protože lítám Mod1 a házim si letadla pravou rukou, mám často plyn v režimu start zdvojený na přepínači v levé části vysílače.

Všechno na MPX Royal PRO 9.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1594 Příspěvek od kratas »

Já mám plyn na 3 polohovém přepínači.
Na páce plynu mám butterfly (vázáno pouze na určitý letový režim).
Odtokovka se mi nastavuje podle letového režimu a pokud potřebuji doladit, tak ji mám ještě možnost regulovat na otočném potenciometru. Pak hromadu mixů, které jsou vázané na určité letové režimy.

A zásada nezásada, brzdím stejně jako Milan, tedy od sebe s stejně to funguje.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1595 Příspěvek od Milan Nes »

ja sem si na to zvyk, protoze neumim litat era na 3 polohovym prepinaci, je to muj mentalni blok ....
a reseni s mrtvejma zonama na to dojel muj znamej co rozmaznul Corado, ale nekdo i s tim to zmakne bez problemu ...

ja ani nejaky zmeny zakriveni odtokovky nedelam, mam to fixne nastaveny, staci mi ze moje hlava resi vypinani mixu a prepinani rezimu :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
pepin

#1596 Příspěvek od pepin »

nechci řešit co má být a jak má být,když jsem poprvé prsknul buterfly na páku plynu na svém Graupner 19 tak z plného plynu otevírám brzdy ke staženému plynu,v krajních polohách-stažený a plný plyn na doraz mám klapky a křidélka v nule---těsně před staženým plynem---plném buterfly skočí kormidla skokově do nuly----bez brzd mohu létat jak s plným,tak staženým plynem.Osobně se mi lépe ovládají brzdy na letovém zpomaleném režimu přez tlačítko,ovšem je to nestandartní,takže nemám duvod doporučovat,nicméně přeorientovat se na plynulé ovládání pákou plynu mi činí opravdu problémy a kroutím hlavou,co na tom ostatní vidí tak fantastického,ale beru to tak,že jsem si jen zvyknul ovádat to jinak.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1597 Příspěvek od kratas »

Pepine, to je přesně to, že to lítáš jak Ti to vyhovuje. Takže to lítáš naprosto správně a kdokoli může tvrdit, že to máš lítat jinak, tak nemá pravdu. Ono nejhorší je dotaz, jak to mám nastavit, jak to mám lítat. Je fajn, že všichni napíší jak to lítají oni, oni si to může představit, vyzkoušet a pak si něco vybere.

Třebas příklad, který jsem nedávno popisoval Milanovi. Stáhl jsem si jeden program od Dalibora. Musím říct, že to má vymazlené. nicméně nakonec jsem musel v letovém režimu Distance změnit nastavení, protože Dalibor to lítá na velmi malé výchylky. Naprosto chápu proč, jen já jsem málem ohnul páku křidélek až pod rádio :D. Já to raději lítám na větší expo, ale výchylku mám velkou. Je to můj zvyk a nejlíp se mi tak lítá, ale je to správně? Špatně? Prostě pro mě tak akorát.

Takže to jak to lítáš ty, Milan, Dalibor, prostě všichni je OK. Tady kolega si z našich postupů něco vybere a bude to pro něj taky OK.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
creagel

#1598 Příspěvek od creagel »

kratas píše:Pepine, to je přesně to, že to lítáš jak Ti to vyhovuje. Takže to lítáš naprosto správně a kdokoli může tvrdit, že to máš lítat jinak, tak nemá pravdu. Ono nejhorší je dotaz, jak to mám nastavit, jak to mám lítat. Je fajn, že všichni napíší jak to lítají oni, oni si to může představit, vyzkoušet a pak si něco vybere.

Třebas příklad, který jsem nedávno popisoval Milanovi. Stáhl jsem si jeden program od Dalibora. Musím říct, že to má vymazlené. nicméně nakonec jsem musel v letovém režimu Distance změnit nastavení, protože Dalibor to lítá na velmi malé výchylky. Naprosto chápu proč, jen já jsem málem ohnul páku křidélek až pod rádio :D. Já to raději lítám na větší expo, ale výchylku mám velkou. Je to můj zvyk a nejlíp se mi tak lítá, ale je to správně? Špatně? Prostě pro mě tak akorát.

Takže to jak to lítáš ty, Milan, Dalibor, prostě všichni je OK. Tady kolega si z našich postupů něco vybere a bude to pro něj taky OK.

Moje slova. Nezajima me jak je to spravne, ale jak to letaji ruzni piloti. Moje stare radio neumelo letove rezimy a uz vubec ne pokrocile mixy. Motor asi nakonec hodim na tripolohovy vypinac (lital jsem to tak do ted a stejne je to jen 4s nahoru plnym plynem a pak off). Jen porad premyslim nad butterfly. Jestli to mit od pulky kniplu, nebo ty kridelka pripina nejakym prepinacem.
creagel

#1599 Příspěvek od creagel »

graup15 píše:No mne by zajímalo čeho se týče tohle..

(All: Full 'CastleLink Live' support. This is a special mode that will allow the ESC to share telemetry data through the receiver wire in real-time to external devices that support 'Castle Link Live'.)

Na stránkách castle jinde ani píp...

Zeptal jsem se jich rovnou, zda hodlaji spolupracovat s vyrobci, jako Graupner, Futaba, Hitec,...

A odpoved:

We do work with Manufactures on implementing such things... I believe Castle has been contacted directly from a few but I can not comment at this time.

Tak uvidime co z toho bude.
Scary

#1600 Příspěvek od Scary »

creagel píše:Muzete se kluci podelit, jak mate nastavene sve f3x brusy? Zkousim ted prepipat jedno ero (4 servove kridlo) a lamu si hlavu jak to udelat smysluplne. Jednotlive rezimy jsou mi +- jasne. Spis mi jde o takove veci, jako ovladani butterfly (jestli to mate na prepinac, nebo do pulky kniplu vam jdou jen klapky a pak se pridaji i kridelka, ...). Jelikoz mam ero omotorovane, tak zvazuju zda dat v letovem rezimu START motor na knipl a v ostatnich na 3 polohovy prepinac apod. Coz trochu tapu, jak prepnout rezim a pritom si nepustit motor nebo nevysunout klapky (kdyz plny motor mam na kniplu od sebe, ale zaroven na tom samem kniplu od sebe mam zatazene klapky /v jinem rezimu/). To musim prepnout rezim s plnym plynem, nebo na to je nejaky figl?

Já mám na kniplu plynu pouze butterfly, křidélka a klapky jdou současně od začátku, mix zapínám samostatným přepínačem, abych si do nich nehrabal. Motor mám zapojený v 8 kanálu přijímače a nastavený volný mix od 7 tahového ovladače vysílače, mix je přiřazen ke třípolohovému přepínači od režimů letu, takže když dám start jde mi oládat plyn tahovým ovladačem jinak ne. Stejně lítám pouze plnej nebo žádnej.
lipan

#1601 Příspěvek od lipan »

Dnešní létání
Dalibor a jeho nové letadlo :D :D :D :D
Přílohy
dalibor 2012.jpg
lipan

#1602 Příspěvek od lipan »

Dalibore ty umíš žít
dvě letadla to beru,ale co ty Futaby :D :D :D
Přílohy
dalibor 2012 Futaba.jpg
dalibor 2012 V+E.jpg
graup15

#1603 Příspěvek od graup15 »

No tak jsem si udělal maličkou radůstku..no.:-)
Homer.Simpson

#1604 Příspěvek od Homer.Simpson »

graup15 píše:No tak jsem si udělal maličkou radůstku..no.:-)

To už známe... :lol:

Edit:Alebo teraz vazne?
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#1605 Příspěvek od PiNa »

Těžká pohoda... :wink:

Fotka v plném rozlišení je ke stažení zde (5MB)
Přílohy
NS_03032012.jpg
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“