Odporová pila

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
paplik

Re: Odporová pila

#46 Příspěvek od paplik »

dumast píše:To vzájomné spojenie s regulátorom (stmievačom) je celkom dobre schodné. Pri najbližšej možnosti si také niečo zadovážim (Baumax), len nie som v elektrike na nejakej vysokej úrovni. V nabíjačke - zdroji je aj taká malá sklenená poistka a keby tá rachla, tak by som musel riešiť aj to. Dalo by sa to nejako obísť, aby to nevyhadzovalo?
pokud nechceš aby se t ispalovala pojistka tak ju oddělej a spoj kontakty dohromady ale pokud se něco stane tak ti to shoří celé. (př. známý měl traktor spálila se mu tam pojistka vyhodil ju a dal místo ní padoš asi za 3 dny mu vyhořela část elektroniky v traktoře. )

- odporové dráty mám z takových potenciometrů ze školy je na tom namotané asi dejme tomu 80 m. odporového drátu. Ten potenciometr právě ze školy vyhazovali a já měl štěstí že sem šel zrovna kolem.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od arda1 »

Pokud se ti přepálí pojistka pak je ta nabíječka nevhodná(přetížená) -koukl bych se po jiné nebo jiném zdroji. Tím netvrdím že se nedá překlemovat nebo dát silnější ale to už člověk musí vědět co a jak(a hlavně hlídat třebas teplotu trafa)- rozhodně však nikomu nedoporučuji neb výrobce ví co činí. Radek
ICQ 638556901
dumast
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od dumast »

arda1 píše:Pokud se ti přepálí pojistka pak je ta nabíječka nevhodná(přetížená) -koukl bych se po jiné nebo jiném zdroji. Tím netvrdím že se nedá překlemovat nebo dát silnější ale to už člověk musí vědět co a jak(a hlavně hlídat třebas teplotu trafa)- rozhodně však nikomu nedoporučuji neb výrobce ví co činí. Radek

Nie som v elektrike doma, ale myslím si, že tá poistka je hlavne na to aby do baterky nešli špičky, mýliť sa samozrejme môžem. Dnes som zohnal zdroj Black&Decker Profesional 24VOLT, typ 100, 240V, 50Hz(172VA)/12V, 5,0A. Slúžil ako nabíjač na záložný zdroj k aku náradiu. Veľmi nerozumiem tomu označeniu (Black&Decker Profesional 24VOLT), ale vyskúšam a uvidím. 8O
paplik

#49 Příspěvek od paplik »

pro kradší pily nebo s tenčím drátem stačí i zdroj ze starého PC (12V.) mám to vyzkoušeno.
dumast
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od dumast »

paplik píše:pro kradší pily nebo s tenčím drátem stačí i zdroj ze starého PC (12V.) mám to vyzkoušeno.

Taký mám (200W/12V), len je tam kopec káblikov a neviem ako to zapojiť. Na fórach sa hovorilo, že by to nemal byť spínaný zdroj. Ak máš nejaké info, pošli mi SS alebo mail. Budem vďačný. Mám už aj zohnatú reguláciu, len musím pre ňu ísť - niet času.
paplik

#51 Příspěvek od paplik »

No já jsem to zkoušel jen přez spínaný zdroj. Na tom velkém konektoru je jeden zelený drát ten se spojí vedle s černým a tím pádem funguje napájení 12V. jakoby pro pevný disk jak je tam na konektoru oněco méně kablíků myslím že žlutý je + a jeden z tech černých -. http://pctuner.blog.cz/0706/zapojeni-zdroje-bez-desky
Mslím že jinak než přes tohle zapojení PC zdroj využít nejde.
dumast
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od dumast »

Vďaka kolegovia za Vaše rady a návody. Zdroj som použil z PC 200W/12V, 5A. Ako návod som zobral podľa rady kolegu tox 232 na tejto adrese http://www.rcserver.cz/archiv/ostatni/uprava-zdroje-z-pc-35.html a len jeho zásuhou a trpezlivosťou je zdroj už vo finálnej fáze výroby. Som rád, že je tu medzi Vami toľko ochotných a zdatných kutilov a že pomáhate menej zdatným.
jio

#53 Příspěvek od jio »

Až ty vývody ze zdroje vytáhneš ven např. na svorky, tak nezapomeň ten zdroj znovu zavřít a nenechávej ho otevřený s tím, že někdy na dodělávku dojde řada... Náhoda je blbec a ono to tam fakt dost kope.
dumast
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od dumast »

jio píše:Až ty vývody ze zdroje vytáhneš ven např. na svorky, tak nezapomeň ten zdroj znovu zavřít a nenechávej ho otevřený s tím, že někdy na dodělávku dojde řada... Náhoda je blbec a ono to tam fakt dost kope.

Samozrejme, vývody sú pevne zabudované na zadnej strane, hlavný vypínač je tiež pevne zabudovaný a všetko bude uzatvorené originálnym krytom. Bezpečnosť je dôležitá.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Alli25 »

Prosim vas, chci si taky postavit pilu. myslite, ze je k tomu jako zdroj vhodna nabijecka accucel 6?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ories.html. Prave premyslim, cim to napajet. Nabijecku na auto mam nejakou moderni, co si vsechno ridi sama, volny zdroj do PC taky zrovna nemam..

Edit: Tak uz jsem na to prisel. Mam doma jednu nahradni autobaterii, coz jsem nasel, ze taky nekteri pouzivaji. Jen mi prosim poradte, at se mam od ceho odpichnout,
1) jakou silu dratu mam v tomto pripade pouzit na privodni kabely
2) jakou silu odporoveho dratu mam pouzit na "regulaci lineho muze" jak to tady nekdo vtipne nazval, tzn, dalsi odporovy drat s krokodylkem A JAKOU DELKU TOHOTO ODPORU
3) jakou silu odporoveho dratu na rezani.

Chci zacit necim jednodussim, protoze je to moje prvni pila, tak si udelam ramovku o delce 1 metr. Bude na to autobaterie stacit?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
paplik

#56 Příspěvek od paplik »

Záleží hlavně na tobě a co máš doma. Drát tloušťky tak 0,2 mm. odpor nevím jaký má odpor prpteže je odmotaný z nejakého starého regulovatelného odpotu. délku pily je na tobě jak ji chceš mít velkou a dráty jsou krátké takže stráty jsou téměř nulové.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Alli25 »

No ale vetsina lidi, co jsem nasel reze dratem 0,4 az 0,6mm. Ten 0,2 mi prijde dost tenky

A doma nemam nic, vsechno musim nakoupt :-) Proto bych to rad koupil rovnou co nejlip
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
paplik

#58 Příspěvek od paplik »

pardon oprava chtel sem napsat 0,3 já vím je to moc tenké a taky se mi to často trhá ale já toho drátu mám 20 metrů :wink: http://www.kolmanl.info/index.php?show=PILA_ODPOROVA
oscar
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od oscar »

pdp7 píše:Řekl bych že dotyčný myslí tuhle http://www.gme.cz/stavebnice-pro-rizeni-motoru/f-kh016-p764-001/, mám jí taky, zrovna jsem si taky dodělal zdroj na odporovku a funguje to skvěle.

Zdravim, rad bychvedel, komu maka tento regulator z vyse udkazu. Postavil jsem ho a nechce mi regulovat. Zkousim to na zarovku a ta jenom porad sviti. Cele jsem to preosadil novymi soucastky a porad stejne. Poradi nekdo? Uz nevim co stim. :oops:
Letadla, auta.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od arda1 »

Čím to napájíš? Radek
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Dílna“