s viditelnosti nevim, ja to s origo listama videl celkem v pohode
T-rex 450 Pro - zkušenosti III.
Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti
mas nastaveny tahlo od serva k pace vrtulky tak, ze se vrtulka nataci na obe strany +/- stejne? jaky mas zisk gyra?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
no gripy jsem ještě neotáčel ale dle pohledu je to cca stejně. Citlivost mám 67% (na opticovi) při větší už kmitá ocas.
A neviděl si někde prodávat nějakou tu zvýrazňovací samolepku na listy?
A neviděl si někde prodávat nějakou tu zvýrazňovací samolepku na listy?
T-rex 450 Pro - zkušenosti
No tak to vytrimuj a neres to, pokud to bude litat 
Samolepky neporadim :/
Samolepky neporadim :/
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
horpak píše:Ahoj
Neexistuje nějaká nálepka na zvýraznění stopy listů? V simulátoru se orientuju podle listu a ted když jsem se poprvé odvážil dělat trochu víc než jen viset (alias více méně normální let po obloze) tak když je heli trošku dál a výš tak mám problem určit jak je nakloněná...
A ještě jedna věc jak to že když mám trim na nule tak mi ocas v hl modu utíká do strany a zataví se až to vytrimuju??
Díky moc
A co toto: http://milaro.rajce.idnes.cz/Nalepky_na_listy/
zrovna minulý víkend jsem pár řezal pro kolegu nick: CIKO7, určitě je během víkendu provětrá na svém Protosovi a možná dá nějaké reference.
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
A kdyz prepnes gyro do normalu, tak ti ocas taky utika? Jeslti by to nechtelo nastavit delku tahla k vrtulce nebo posunout servo po trubce. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
milaro píše:horpak píše:Ahoj
Neexistuje nějaká nálepka na zvýraznění stopy listů? V simulátoru se orientuju podle listu a ted když jsem se poprvé odvážil dělat trochu víc než jen viset (alias více méně normální let po obloze) tak když je heli trošku dál a výš tak mám problem určit jak je nakloněná...
A ještě jedna věc jak to že když mám trim na nule tak mi ocas v hl modu utíká do strany a zataví se až to vytrimuju??
Díky moc
A co toto: http://milaro.rajce.idnes.cz/Nalepky_na_listy/
zrovna minulý víkend jsem pár řezal pro kolegu nick: CIKO7, určitě je během víkendu provětrá na svém Protosovi a možná dá nějaké reference.
To je přesně to co jsem myslel nějaký takovýdle "odrazkový". Kde se to dá koupit?
- Kenny McCormick
Servo sa neda na PRO posuvat, ale inak suhlas - skusit nastavit "neutral" v normal mode gyra dlzkou tiahla/i ked gyra align GP to nevyzaduju/ a tiez skontrolovat ci niesu na vrtulniku prilisne vibracie. Roztocit vrtulnik v ruke.kolaCZek píše:A kdyz prepnes gyro do normalu, tak ti ocas taky utika? Jeslti by to nechtelo nastavit delku tahla k vrtulce nebo posunout servo po trubce.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- DaveLister
Tipoval bych, ze si s vrtulnikem hejbnes pri inicializaci gyra. Pokud s GP780 nepohnes behem inicializace(po zapojeni baterky) tak nemuze smykatko na zemi bez roztoceneho rotoru ujizdet do strany. Pokud ujizdi a bylo dobre zinicializovane mas bud problem v TX - paka nedrzi stred a nebo je vadne gyro.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
...........
s vrtulníkem při iniciallizaci nehýbu na to si dávám pozor, možná ta vysílačka. Gyro že by bylo vadne mě nepříjde protože jinak funguje bezchybně. Střed jsem nastavoval ale na to by neměl mít vliv co jsem pochopil z toho jak gyro pracuje v hl modu. Ale tak nějak extra to asi řešit nebudu, gyru vipadá že funguje bez problému jen mám na vysílačce hold nastavenej trim 7%...
- DaveLister
Ono se to gyro pri inicializaci "uci" stred. Takze pokud tam mas pri zapnuti trim tak si to jako stred ulozi tu vytrimovanou hodnotu. Proto trimovani gyra nema smysl, musel bys dotrimovat az po inicializaci, jinak gyro trim vystredi.
Zkus ten trim dat na nulu a parkrat nechat zinicializovat dokud smykatko neprestane odjizdet do strany. Pokud to nepomuze mas zrejme prilis posunuty stred v TX a muzes klidne dotrimovat.
Copak tam zas bylo za hodnotny prispevek? Pripada mi ze v posledni dobe mas vic prispevku s teckama nez tech kde opravdu neco je

Zkus ten trim dat na nulu a parkrat nechat zinicializovat dokud smykatko neprestane odjizdet do strany. Pokud to nepomuze mas zrejme prilis posunuty stred v TX a muzes klidne dotrimovat.
OPR píše:...........
Copak tam zas bylo za hodnotny prispevek? Pripada mi ze v posledni dobe mas vic prispevku s teckama nez tech kde opravdu neco je
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
ok díky zítra vyzkouším a uvidím...
Dneska jsem absolvoval první větší pád asi z 30m výšky. Včas jsem máčkl autorotaci takže se krom podvozku a převodu asi nic moc nestalo. Jen mám dotaz ohledně listu. Nejsou nijak viditelně prasklíani nalomený. Jen náběžná hrana jetrošičku poškozená. tím myslím asi pů milimetru velký "ďupky" kde je jakoby lak toho listu pryž. Jsou fakt malinkatý a jsou připřejetí prstem trošku cítit. Mám to řešit a koupit nový listy nebo to bude ok?
Zkus je zohnout i zakroutit jakoby do vrtule, pokud v nich nepraska a nebo to nejak podivne nepovoluje pnuti, tak bych to zkusil. Ale kontroloval co to udela po letu, ja bych s tim osobne lital, ale ja jsem prase.. lital jsem jednou dokonce nevedomky asi tyden s vylozene nalomenym listem. (na 450ce)
Ale je to na vlastni riziko.. musel bych to videt, casto byva horsi kdyz je rupla odtokovka, ta se pak vetsinou dal rozlepi.
Ale je to na vlastni riziko.. musel bych to videt, casto byva horsi kdyz je rupla odtokovka, ta se pak vetsinou dal rozlepi.
Jak kroutit? To ten list nezničím když ho zkroutím nebo ohnu?? Nevíte někdo jak jsem poznat jestli je hlavní hřídel ohnutá?.
Jinak doufám že ty listy budou ok, v čas jsem máčkl autorotaci, a vrtulník padl do neudusaného pole takže přístání jak do peřinky
. Ještě mě dělá starost drát pádel, asi je trošičku ohnutej, má smysl ho nějak rovnat nebo rovnou vyměnit??
Jinak doufám že ty listy budou ok, v čas jsem máčkl autorotaci, a vrtulník padl do neudusaného pole takže přístání jak do peřinky