Téměř v plné rychlosti jsem se svým E-Maxxem čelně narazil do ocelového sloupu, tedy spíš stožáru na vlajky. Jezdil jsem jen tak po louce vlevo od sebe a ten sloup stál kousek vpravo přede mnou. Věděl jsem o něm. Vzal jsem to naplno, že projedu zleva tak nějak těsně kolem sebe docela velkou mezerou mezi mnou a tím sloupem. Hmmm, ta mezera nebyla tak velká, jak jsem si myslel - a přišel jsem na to až v okamžiku průjezdu, když jsem kouknul vpravo. Ve zlomku vteřiny již E-Max stál...
Někdo říká, že heliny jsou drahý koníček kvůli ND. S helinou jsem zatím nijak fatálně nespadl, ale tohle byla celkem dost hustá rána s autíčkem.
No, projevila se IMHO kvalita konstrukce i materiálů od Traxxasu. Roztříštil se přední nárazník - ale jen ten nárazník, jeho držáky jsou OK. Zlomily se držáky diferenciálu (bulheads) v místě spoje s vanou chassis. Bohužel, na jedné straně se ten držák neulomil dostatečně a vzal i kousek vany. Jedno spodní rameno bylo poškozeno v místě připevnění k bulkead.
Oprava celkem snadná, jedinou pracnou věcí byla demontáž vany chassis a opětovná montáž, je tam dost šroubkování. ND celkem za cca 1500 Kč, nejdražší byla právě ta vana. Asi bych měl příště koupit rovnou kovovu.
Dnes to dávám do kupy a zase se bude jezdit