ČMMA pojištění modelů letadel CZ i SK

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hunger

Re: CMMA pojištění modelů letadel CZ i SK

#31 Příspěvek od Hunger »

Sliby sliby rc modely mě jeho zkušenosti s celním sklem narozdíl od tvých blaho zpěvu na alianz zajímají! Taky s nima nemám nejlepší zkušenosti. Pánové když jsem pojištěn proti škodě co zpusobim jako já osoba vztahuje se to i na škodu modelem nevíte?
"Šmirgl to jistí!"
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od TomasC »

A co si to prostě přečíst??

Pak se spousta věcí vyjasní nebo to chceš v podmínkách najít??
kratas
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od kratas »

Je naprosto jasné, že všichni na pojišťovny nadávají, je to koneckonců obchod se strachem. Nicméně když tady někdo nadáváte na Allianz, tak Vám doporučuji se pojistit u Kooperativy. To pak budeme překvapeni až Vás začnou škubat. Můžete vyzkoušet Wuestenroot, z nich jsem 1,5 roku lámal jasnou škodu krupobitím (5,5Mio). Allianz jako taková a to nemluvím o pár případech, kde byly problémy plní jako jedna z nejlepších pojišťoven u nás v ČR. Na Slovensku to je malinko jinak, pokud se podíváte na to, jak Allianz SK koupila Slovenskou pojišťovnu, takže ta firma ač má stejné jméno úplně stejná nebude. O tom hovoří jasně i to, že pro Slovensko nabízí pojištění modelů Allianz CZ. A tak můžeme pokračovat dál. Vzhledem k tomu, jak mají nastaveno plnění, mají taky vyšší ceny a tady se člověk může rozhodnout sám, zda jít někde, kde se bude plnit většinou v pohodě a pak zaplatím víc nebo budu spoléhat na pojistku, kde to není jasně definované, ušetřím na pojistném, ale pak si musím na plnění došlápnout, potažmo v krajních situacích se i soudit.

Pro mě je výhodou to, že Ivo Brodského a celou Allianz znám velice dobře. Několik let jsem pro ně pracoval na straně ICT. Taky moc dobře znám případy těch nejvíce ukřičených, já jsem všechno poslal a vy to zdržujete. Pak při kontrole se ukázalo, že takových člověk poslal 50% potřebných dokumentů. Nebo pojistný případ je naprosto jasný a pak se ukáže, že se jedná o zprostředkovanou škodu způsobenou přes 3. osobu a tak můžeme jít do nekonečna. Nicméně nikdy nebudou spokojeni všichni. A proto tady máme volný trh a každý si může vybrat sám dle vlastního uvážení. Jen si důkladně pročtěte pojistné podmínky, jinak pak budete pěkně překvapeni.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od bee_free »

RCModely píše:To lestro se přikládalo v době, kdy se nevědělo, že od 1.3.2012 platí Směrnice SLS To lestro již nemá patnost. Teď platí : Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. není se čeho obávat Allianz je vstřícná.

Máte prosím nějakou informaci kdy bude změna (upravení) smlouvy provedena?
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od RCModely »

Homer.Simpson píše:Aha, teraz pozeram, ze si ich "agent"...
Tak je to jasne :wink:

Ano, já jsem pro modeláře tuto pojistku společně s pracovníky Allianz zařídil, jsem president ČMMA. A když jste se to samé pokoušeli zařídit na Slovensku, tak se vám to nepovedlo. Proto Allianz zajistila rozšíření této pojistky i na Slovensko. Tohle všechno, kromě jiného jsem dělal pro modeláře! Ne pro Allianz. Mimochodem p. Brodský je skvělej chlap. Nemám smlouvu jako pojišťovací agent! Takže nevím, kam pozeráš :wink:
Naposledy upravil(a) RCModely dne čtv 08.03.2012 16:12, celkem upraveno 1 x.
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RCModely »

Fredy píše:sorry , ale ten dopis mi přišel předevčírem :wink:
a pokud není smlouva opravená , není možné jí podepsat

Je něco na týhle větě, Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. není se čeho obávat Allianz je vstřícná. čemu nerozumíš?

TEDY SPECIALNĚ VYSVĚTLENÍ PRO TEBE. V okamžik kdy budou smluvní podmínky upraveny a to nejpozději do konce měsíce, všechny uzavřené pojistky budou platné.
Pokud tomu nevěříš, je to tvoje právo, v tom případě počkej, až úprava bude zveřejněna.
Homer.Simpson

#37 Příspěvek od Homer.Simpson »

RCModely píše:
Homer.Simpson píše:Aha, teraz pozeram, ze si ich "agent"...
Tak je to jasne :wink:

Ano, já jsem pro modeláře tuto pojistku společně s pracovníky Allianz zařídil, jsem president ČMMA. A když jste se to samé pokoušeli zařídit na Slovensku, tak se vám to nepovedlo. Proto Allianz zajistila rozšíření této pojistky i na Slovensko. Tohle všechno, kromě jiného jsem dělal pro modeláře! Ne pro Allianz. Mimochodem p. Brodský je skvělej chlap. Nemám smlouvu jako pojišťovací agent! Takže nevím, kam pozeráš :wink:

Ahaaa.Tym, ze zhanas bussines pre nadnarodnu spolocnost, vlastne pomahas modelarom :lol: A este uplne zadarmo!!! Takze ty si vlastne samaritan :lol:

Ak si precitas moj prispevok poriadne, tak zistis, ze som nikoho od tej poistky neodhovaral, len som sa podelil o moju skusenost(Skutocnost je bohuzial taka, aka je.) s danou spolocnostou...Ty si sa do mna obul, ako keby si vazne stracal potencionalny zisk, s kazdou neuzavretou poistkou :roll:

Poznam ludi, co maju znamych poistovakov a ver mi, ze ani oni nikdy nemali problemy s plnenim poistnych udalosti.(A malo kedy sa jednalo "kosher" udalosti)

Ale moze sa stat, ze ti krivdim a konal si len v dobrom umysle...V takom pripade sa ti ospravelnujem :wink:
Proste doba je taka, aka je :( Dnes sa neda verit ludom :( Hlavne nie takym, co od nas nieco potrebuju... :cry:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od RCModely »

Hunger píše:Sliby sliby rc modely mě jeho zkušenosti s celním sklem narozdíl od tvých blaho zpěvu na alianz zajímají! Taky s nima nemám nejlepší zkušenosti. Pánové když jsem pojištěn proti škodě co zpusobim jako já osoba vztahuje se to i na škodu modelem nevíte?

Tak si tyhle věci řešte jinde a ne v pojištění modelů. To dá každému rozum, že to sem nepatří.
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od RCModely »

Homer.Simpson píše:1.Ahaaa.Tym, ze zhanas bussines pre nadnarodnu spolocnost, vlastne pomahas modelarom :lol: A este uplne zadarmo!!! Takze ty si vlastne samaritan :lol:

2.Ak si precitas moj prispevok poriadne, tak zistis, ze som nikoho od tej poistky neodhovaral, len som sa podelil o moju skusenost(Skutocnost je bohuzial taka, aka je.) s danou spolocnostou...Ty si sa do mna obul, ako keby si vazne stracal potencionalny zisk, s kazdou neuzavretou poistkou :roll:

3.Poznam ludi, co maju znamych poistovakov a ver mi, ze ani oni nikdy nemali problemy s plnenim poistnych udalosti.(A malo kedy sa jednalo "kosher" udalosti)

4.Ale moze sa stat, ze ti krivdim a konal si len v dobrom umysle...V takom pripade sa ti ospravelnujem :wink:
Proste doba je taka, aka je :( Dnes sa neda verit ludom :( Hlavne nie takym, co od nas nieco potrebuju... :cry:

1. Záměr byl zajisti dobrou pojistku pro modeláře. Jednal jsem s několika pojišťovnami a Allianz nabídla nejlepší podmínky. A představ si, že zadarmo. Uznávám v dnešní době je to zvláštní.

2. Prostě tahle historka sem nepatří. Není o pojištění modelů.

3. Já žádného podvodníka, který okradl pojišťovnu neznám.

4. Já od vás nic nepotřebuji a opravdu jsem jednal v dobrém úmyslu. Apriori nevěřit lidem není správné
.
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Fredy »

RCModely píše:
Fredy píše:sorry , ale ten dopis mi přišel předevčírem :wink:
a pokud není smlouva opravená , není možné jí podepsat

Je něco na týhle větě, Allianz přislíbila, že upraví smluvní vztah tak, aby výsledek byl stejný jako v minulém období. není se čeho obávat Allianz je vstřícná. čemu nerozumíš?

TEDY SPECIALNĚ VYSVĚTLENÍ PRO TEBE. V okamžik kdy budou smluvní podmínky upraveny a to nejpozději do konce měsíce, všechny uzavřené pojistky budou platné.
Pokud tomu nevěříš, je to tvoje právo, v tom případě počkej, až úprava bude zveřejněna.

nejde o to že bych ti nevěřil, už jsem tu pojistku měl
já si tedy chvilku počkám až to přepíšou
dík
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
matOrix

#41 Příspěvek od matOrix »

LV píše:
iwojima1 píše:dakujem :)

Tak to už budeme na slovensku poistený dvaja? :lol:

ja som bol aj minuly rok... toho roku som nevahal :-)
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
LV
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od LV »

Homer.Simpson píše:Ahaaa.Tym, ze zhanas bussines pre nadnarodnu spolocnost, vlastne pomahas modelarom :lol: A este uplne zadarmo!!! Takze ty si vlastne samaritan :lol:

Homér, ty si primitív najhrubšieho zrna.
To že to Janko vybavil aj pre slovákov je záslužný čin, nech je či nie je agent FBI.
Dva roky som sa pokúšal vybaviť niečo na slovensku cez riaditeľov kooperatívy a alianzu. Márne. Teraz som poistený v čechách a môžem lietať na akciách aj v nemecku aj v rakúsku...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Homer.Simpson

#43 Příspěvek od Homer.Simpson »

LV píše:
Homer.Simpson píše:Ahaaa.Tym, ze zhanas bussines pre nadnarodnu spolocnost, vlastne pomahas modelarom :lol: A este uplne zadarmo!!! Takze ty si vlastne samaritan :lol:

Homér, ty si primitív najhrubšieho zrna....

Tak dík za tvoj názor... :wink:
Homer.Simpson píše:...Ale moze sa stat, ze ti krivdim a konal si len v dobrom umysle...V takom pripade sa ti ospravelnujem :wink: ...

Podľa mňa je dosť primitívne, vytiahnuť z kontextu časť môjho príspevku a konfrontovať ma zaň... :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Abe

#44 Příspěvek od Abe »

Pročítám příspěvky a měl bych pár otázek na zprostředkovatele pojistky.

1/ Jak je pojistka ošetřena v oblasti použivané frekvence? pásma 35 a 40 MHz jsou jasné (povolení ČTÚ), Ale co 2,4 GHz? V dokumentech na stránkách CMMA jsem o tom nic neviděl.

2/ V rámcové smlouvě je uvedeno " provoz bude v souladu s Bezpečnostním opatřením 2008 ".
Toto ale už neplatí a i když bude v textu záměna za nový Dodatek X tak pořád je to
trochu na vodě,protože se v něm praví : "pro modely do 20 kg je to doporučením".
Jaký by tedy byl výklad ?

Děkji za odpověď.
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od RCModely »

Abe píše:Pročítám příspěvky a měl bych pár otázek na zprostředkovatele pojistky.

1/ Jak je pojistka ošetřena v oblasti použivané frekvence? pásma 35 a 40 MHz jsou jasné (povolení ČTÚ), Ale co 2,4 GHz? V dokumentech na stránkách CMMA jsem o tom nic neviděl.

2/ V rámcové smlouvě je uvedeno " provoz bude v souladu s Bezpečnostním opatřením 2008 ".
Toto ale už neplatí a i když bude v textu záměna za nový Dodatek X tak pořád je to
trochu na vodě,protože se v něm praví : "pro modely do 20 kg je to doporučením".
Jaký by tedy byl výklad ?

Děkji za odpověď.

1) Vysílací frekvence nemají s pojistkou nic společného, pokud vysíláš v povoleném pásmu.
2) Ano toto již neplatí. Dnes jsem dostal nové znění, ale zatím ho nemohu zveřejnit, dokud ho neschválí právní oddělení. Pro modely do 20kg se nic nemění 20+ mám taky jasno, ale písemně to doufám budu mít 29.3. takže do konce měsíce zveřejním vše v plném znění.

Za CMMA V.Janko
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“