Zapojení komponent v modelu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
CharlieCh

Re: Zapojení komponent v modelu

#16 Příspěvek od CharlieCh »

Kabely... každé servo má svůj vlastní kabel, zapojíš do přijímače
viz třeba http://www.sczmodelshop.cz/serva/s130-servo-gs6012-6g/

Regulátor...taky má svoji vlastní kabeláž, zapojíš do přijímače a druhou stranu do baterie
viz třeba http://www.sczmodelshop.cz/regulatory/f ... -1rc21005/

Další kabely nepotřebuješ, pokud je jejich délka vyhovující, jinak buď koupíš prodlužovák, nebo jednoduše stávající kabel přestřihneš a prodloužíš.
viz třeba http://www.sczmodelshop.cz/kabely/fu006-servokabel-fut/

Tyto odkazy jsou pouze ilustrační, ne do Loopa.

PS - doufám, že nepřispívám do sociologického výzkumu, protože mi to tak silně připadá :mrgreen:
...s větrem o závod.
začátečník

#17 Příspěvek od začátečník »

ne to ne jen chci vědět jak na to
zdendaK

#18 Příspěvek od zdendaK »

Doporučil bych ti, aby jsi zašel do kamenného RC obchodu a nechal jsi si poradit.
Na začátek EPP hornoplošníka.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
CharlieCh

#19 Příspěvek od CharlieCh »

zdendaK píše:Doporučil bych ti, aby jsi zašel do kamenného RC obchodu a nechal jsi si poradit.
Na začátek EPP hornoplošníka.

A taky si tam dobře prohlídni, jak co vypadá, jak z čeho čouhají kablíky atd. Není nad to!
...s větrem o závod.
začátečník

#20 Příspěvek od začátečník »

můžete mi prosím doporučit nějakého obratného elektrického akrobata?pls
2952

#21 Příspěvek od 2952 »

Jak vidím, neuposlechnul jsi dobře míněnou radu: Napiš, odkud jsi. Jak vidíš, už jsou tu ochotní kluci z P4 , kteří Tě zvou na návštěvu.
Hodně ti toho řekli, ale je toho dost, co bys měl ještě vědět. Třeba už jen proto, aby jsi náhodou nezpůsobil doma požár zkratem lipolek či si nepřesekl žíly na ruce díky náhlému rotočení vrtule :-)...
Zajdi se za někám OCHOTNÝM podívat a hodně pokecat. Za hodinu se dozvíš vše potřebné...Jinak budeš mít zbytečné problémy a zklamání a přitom to je jednoduché :-) Honza
CharlieCh

#22 Příspěvek od CharlieCh »

začátečník píše:Dobrý den jsem začátečník RC létání s modeli letadel a potřebuji pomoc.CHci si sestacit model ale nevím jak zapojit elektřinu (jaké kavely koupit ,jak všechno spojit...). Prosím vysvětlíte mi jaké hlavní části koupit kromě serv,motoru,regulátoru otáček,baterie. Moc děkuji

začátečník píše:můžete mi prosím doporučit nějakého obratného elektrického akrobata?pls

Akrobata? Inu proč ne, je to na tobě, tvoje peníze, tvůj boj. Jenom doufám, že víš do čeho jdeš (a to se mi právě nezdá). Protože jestli ne, tak bych řekl, že první let (jestli se tomu bude vůbec dát tak říct) bude zároveň i poslední :(

Jinak cokoliv od rc-factory.cz
...s větrem o závod.
začátečník

#23 Příspěvek od začátečník »

tak tedy děkuji skusím se jimi řídit a kněkomu zajdu
vrkal
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od vrkal »

MarthiR píše:Regurátor má 3 dráty a na druhé straně 2 (dva na baterku červený +/- černý) ,(3 na motor, červený,žlutý a černý) u motoru to bude stejné, zapojíš červený na červený a pak už je to jedno (většínou ale černý na žlutý a obráceně)

Kdyby měl motor obracený chod jen prohod žlutý na žlutý atd. ale většinou je to tak jak sem uvedl víš!

mám tento regl http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html , které písmenko prosím značí jakou barvu u kabelu od motoru, ať to napájím správně?
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Tchor »

vrkal píše:
MarthiR píše:Regurátor má 3 dráty a na druhé straně 2 (dva na baterku červený +/- černý) ,(3 na motor, červený,žlutý a černý) u motoru to bude stejné, zapojíš červený na červený a pak už je to jedno (většínou ale černý na žlutý a obráceně)

Kdyby měl motor obracený chod jen prohod žlutý na žlutý atd. ale většinou je to tak jak sem uvedl víš!

mám tento regl http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html , které písmenko prosím značí jakou barvu u kabelu od motoru, ať to napájím správně?

Spravne to budes mit tak, ze to vyzkousis, zapojis to jak te napadne a pokud se motor bude tocit obracene tak dva z tech tri dratu prehodis.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“