Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
FeriGGGG

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#136 Příspěvek od FeriGGGG »

mbiron píše:Gratuluji
No vypada to dost dobre, nebyl by nejaky navod pro pitomce jako jsem ja co by to taky mohl vlozit do simulatoru?

pokial máš phoenixRC tak nie je problém pomôcť,
v tomto vlákne je hneď návod http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=21&t=45635
:wink:
-čo sa týka skinov tak si treba stiahnut Phoenixcreator, je to vňom dost jednoduche,
poprípade uploadnem môj skin a nastavenia ak je záujem :?:
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od mbiron »

phoenixRC mam Betu od Kissmana tam uz mam jen ten skin do ni jeste ne.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
FeriGGGG

#138 Příspěvek od FeriGGGG »

tu je moj skin na betu :wink:
dokumenty->PhoenixRC->Schemes

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/xmJxQdg/easystar-betaferi-bmp
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Borek
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Borek »

Tak jsme včera s Bixlerem pěkně zasvahovali v pořádně čerstvém větříku. V podstatě stačilo hodit a šlo to do výšky, že jsem se spíš bál, jak to dostanu dolů :-) Po cca 20-30 minutách poletování vítr ale zesílil tak, že už jsem se začal bát, aby to letadlo vydrželo (pevností) a taky jsem začal mit problémy udržet se na návětrné straně. Tak jsem to zabalil, naštěstí přistání se povedlo celkem bez problémů -- chytil jsem letadlo ze vzduchu.
mo-mo

#140 Příspěvek od mo-mo »

poustmann píše:Já už se těším jak to taky vyzkouším, zatím ji mám jen složenou v dílničce. Není tady někdo ochotnej s Kroměřížska, kdo by mi ji pomohl zalítnout a trochu do toho i mě zasvětil??? Pročítám kde co, teorii už mám snad nastudovanou ale praxe nula. Dík za případné odezvy

Nic si z toho nedělej. Já mám Betu od 27. ledna doma, je už sestavená a ještě neletěla. Jako ty mám nastudované kde co a na simulátoru nalétané hodiny, ale napřed byl mráz, pak nasněžilo, pak byla břečka, pak foukalo, pak nebyl čas, chybí odvaha, abych to neroztřískal, když není krásná travička........ Ale o víkendu má být krásně, tak do toho říznu.
Momo
tralfamadorian

#141 Příspěvek od tralfamadorian »

Ahoj, pochopil jsem, že si nejšpíš bubu muset přikoupit k RTF nabíječ Equilibrium mini V2 12/220V (+ je tam i prý zdroj)....mohu ten zdroj použít i na nabíjení baterek v cadetu 4, nebo na to potřejuju jiný?? díky

popřípadě je možné použít tento zdroj (určený pro cadet) jako zdroj k beta nabíječce akumulátorů?
http://www.modelarina.cz/nabijec-hitec- ... -2281.html
poustmann

#142 Příspěvek od poustmann »

mo-mo píše:
poustmann píše:Já už se těším jak to taky vyzkouším, zatím ji mám jen složenou v dílničce. Není tady někdo ochotnej s Kroměřížska, kdo by mi ji pomohl zalítnout a trochu do toho i mě zasvětil??? Pročítám kde co, teorii už mám snad nastudovanou ale praxe nula. Dík za případné odezvy

Nic si z toho nedělej. Já mám Betu od 27. ledna doma, je už sestavená a ještě neletěla. Jako ty mám nastudované kde co a na simulátoru nalétané hodiny, ale napřed byl mráz, pak nasněžilo, pak byla břečka, pak foukalo, pak nebyl čas, chybí odvaha, abych to neroztřískal, když není krásná travička........ Ale o víkendu má být krásně, tak do toho říznu.

V pátek mám volno tak snad se zadaří a taky to zkusím,i když sem zatím žadného modeláře nesehnal
Beta 1400
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Bartn »

pro tralfamadorian:
nabíječkou pro vysílač nemůžeš nabíjet aku pro pohon modelu.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od sechy »

Asi myslel jestli se tím dá napájet ten nabíječ co je ve verzi RTF.
Ale to myslim nepude.protože má jen 80 mAh
poustmann

#145 Příspěvek od poustmann »

Tak a má to za sebou. Dnes poprvé ve vzduchu. Ještě těd se třepu jak sem byl nervozní. Krom trefeného stromu,čumáku o zem a trošku hrubších přistání v pohodě. Nabíjím baterku ,ted trenink na simulátoru a zítra na novo. Čím jste olepovaly náběžnou hranu křídla?? Díky za rady
Beta 1400
Digis
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Digis »

poustmann píše:Tak a má to za sebou. Dnes poprvé ve vzduchu. Ještě těd se třepu jak sem byl nervozní. Krom trefeného stromu,čumáku o zem a trošku hrubších přistání v pohodě. Nabíjím baterku ,ted trenink na simulátoru a zítra na novo. Čím jste olepovaly náběžnou hranu křídla?? Díky za rady

Já tady touto páskou. http://eshop.reichard.cz/stavebni-mater ... lakno.html Používám ji už dlouho např na vylepování kabinky vrtulníku , nebo auta. Pěkně to zpevní a perfektně drží. Olepil jsem náběžnou hranu a spodek až k čumáku. Není to skoro vidět.
Prodává se normálně v modelářský potřebách.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Digis »

Tak se mě po třetím letu zřítil letoun střemhlav do země, protože nešel ovládat, nakonec jsem zjistil, že odešel regulátor. V pondělí ho jdu reklamovat. :( Naštěstí to odnesly jen ty držáky křídel. Šroub tam zůstal, ale polystyrém se vylomil.
jimiman

#148 Příspěvek od jimiman »

Ahoj kluci,
prosím dejte mi radu. Možná už to tu bylo .... no nestačí mi už setová 1300 mAh 3S baterie. Poohlížím se
po jiné. Pokud jsem to dobře pochopil dobrá je 2200 mAh 3S, ale od jakého výrobce ??
Pecka nabízí "Gens ACE Lipo 2200mAh 11,1V 3S1P 25C" za 664 Kč ..

[url]
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... v-3s1p-25c
[/url]
Je to dobrá koupě ??
Ani nevím zda tam bude správný konektor :/

Pak bych mohl vyhodit závaží z čumáku :) Díky za názory ...
Ticcino

#149 Příspěvek od Ticcino »

Na značku moc hledět nemusíš. Určitě ne pro Betu.
25C je v pořádku.
Cena... toť otázka. Já beru čínské Turnigy a tam je cena trošku jinde.

Konektory jsou kapitola sama pro sebe. Radši počítej s tím, že tam nebude vhodnej a budeš ho muset přepájet.
Předpokládám, že na Betu stále dávají Dean-T konektory.
Pokud si na to sám netroufneš, jsem si skoro jist, že by ti to v krámě přepájeli. A když ne, tak v nejbližší modelářské prodejně ano. Cenově nevim, za pajdu... když to budou vydřiduši.
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Tchor »

S touhle baterkou litam a jsem s ni spokojenej - no ale ma za sebou cca 30 nabijeni takze zadna velka zatez. pouzivam ji ve trech ruznejch letadlech s odberem od cca 18A (beta) do cca 35A (pioneer). Mam ale pocit ze jsem ji kupoval levnejc (tady je za 590 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... V+3S1P+25C ). Konektor budes muset vymnenit skoro u vsech co jsou tady na trhu.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“