Griffin 450 RTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kady

Re: Griffin 450 RTF Novinka za super cenu?

#241 Příspěvek od Kady »

Tenhle problém jsem vyřešil k naprosté spokojenosti karbonovou ploutvičkou za 2 Eura i s poštovným:
http://www.ebay.com/itm/150757353459?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

a tužší podvozek za 2 dolary i s poštovným:
http://www.ebay.com/itm/270911848879?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Karbonová ploutvička je tužší a zhruba o 1 cm delší. Rozteč šroubů je stejná.
U podvozku jsem kousek zvětšil rozteč otvorů a vše je OK. Podvozek je trochu tužší a tak o 0.5 cm vyšší.
Od té doby už mám klid od brnkání vyrovnávacím rotorem o zem.
Po instalaci baterky, kdy se posune těžiště tam kam má, stojí vrťas pouze na lyžinách a ploutvička je cca 0,5 cm od země.

Jinak k předchozí otazce. Protáčí se mi celý domek na trubce.

#242 Příspěvek od IVOSGSM »

RadekCe píše:Nepleteš si to s Mini Protosem? Griffin žádnou aretaci nemá. Taky se mi domek otáčel (i o 90°), ale jen při pádu. Určitě ne sám od sebe nebo za letu. :wink:

No snad takovy debil jeste nejsem a z Griffinem mam dost zkusenosti a vymeny trubek viz:
http://www.rcshop.eu/bmz_cache/4/4bce5c ... 50x550.jpg
Tak co panove? ma vybrani nebo ne ???? muze se to pootocit max cca 0,5 mm a ne 90stupnu co to mate za trubky ??????
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
kolaCZek

#243 Příspěvek od kolaCZek »

Ano... Trubka ma prolis... Ale domecek se do nej nema cim zachytit. :roll:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
IVOSGSM

#244 Příspěvek od IVOSGSM »

kolaCZek píše:Ano... Trubka ma prolis... Ale domecek se do nej nema cim zachytit. :roll:

Hmm vadny domecek ????? Ja osobne tam tu aretaci mam pokud uz mu jej rana o zem neustrihla.....
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
RadekCe

#245 Příspěvek od RadekCe »

Prodám Griffina 450 na náhradní díly.
NOVÉ: sada táhel, hl. rotor. listy 325, 2x hlavní hřídel, 4x hřídel vrtulky, 2x drát pádel, stabilizátory, řemínek
SKORO NOVÉ: kabinka, 1 původní list (delší), 2x pastorek hyperion (neobrousí se), vysílač 6CH (ale vadný přijímač)
UPRAVENÉ: mosazná vodicí tyčinka na desce cykliky (už se nezlomí jako originál)

VADNÉ: přijímač + 1 servo (nějak jsem nepřepl napětí na zdroji z 12V na 6V :roll:), regulátor nevím - kvůli němu mi spadnul
Jinak je vše ostatní (+ něco navíc) "použitelné" včetně motoru (má nalétáno 128 baterek).

Cena dohodou, max. tříciferná. :-)

EDIT: Ještě jsem našel nepoužité uhlík. listy vrtulky.
Prodám vše jen za cenu nových dílu = 799Kč + poštovné :wink:.

EDIT2: Prodáno.
Přílohy
Griffin450_nahr_dily.jpg
Naposledy upravil(a) RadekCe dne ned 25.03.2012 12:39, celkem upraveno 3 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#246 Příspěvek od kolaCZek »

Za chvilku tu bude jeste jeden serizeny kompletni ARF, jako z krabice (po cca 30 baterkach).
A jestli s nim dnes odpoledne nesvihnu, tak i letushchopny. :lol:

EDIT: Novy stoji okolo 4000,-, tak za 2000,- bych ho prenechal novemu majiteli.
Pripadni zajemci muzete psat na mail@kolaczek.cz. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
jirakus

#247 Příspěvek od jirakus »

Najde se tu řešení neustále praskajících nožek podvozku? Dá se to něčím nahradit? Ovšem z našich obchodů,s nákupem ze zahraničí nemám zkušenost. Nebo nabídněte. Dík
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
kolaCZek

#248 Příspěvek od kolaCZek »

jirakus: Pristavat z lehka? Jak se ti dari lamat lyzinky? Parkrat jsem taky s Griffinem pristal na prase, ale lyzinky jsem nikdy nepolamal. To uz musi bejt pekna slupka, aby se zlamaly...
Spektrum DX8, PhoenixRC
jirakus

#249 Příspěvek od jirakus »

No první(koupil jsem Griffina z druhé ruky) byly už slepené a po tvrdším dosednutí praskly,a praskaly pořád,prostě to vteřinákem nedrží,tak jsem koupil nové,a včera jsem v hale trochu zazmatkoval,no nebyla to žádná rána ale tvrději na lyžiny a zase to prdlo v tom ohybu. Už jsem koukal doma na T34MJX,ta je má stejně vysoké,a ohebné jako proutek,jenomže trochu užší.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
jirakus

#250 Příspěvek od jirakus »

Ve které dirce,respektivě jak daleko od středu páky serva máte napojená táhla cykliky?
kolaCZek

#251 Příspěvek od kolaCZek »

Jaj... Myslim, ze to bylo na predposledni dirce. Uz si to moc nepamatuju. Ale vim, ze jsem to nemenil a nechaval, jak to bylo z vyroby. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
jirakus

#252 Příspěvek od jirakus »

No jo,ale já tam mám jiná serva,tudíž jiné páky,a hlavně to mám z druhé ruky, a ten přede mnou to měl jaksi rozladěné,tak se to pokouším dát do kupy,proto se ptám.
Usamic

#253 Příspěvek od Usamic »

Ahoj pánové, bohužel jsem taky naletěl na "výhodnou" nabídku od prodejce....dospělý vrtulník z krabice.....a ještě navíc v setu... :-D Podotýkám,že jsem začátečník totální, mám akorát zalítáno na Solomagicu a teď přes zimu na Bravo SX. K Vánocům se na mě usmálo štěstí a našel jsem pod stromkem Futabu 8FG super, teď jen čekám, až se k tomu dostanu a budu to moct napípat (jsem na studiích mimo ČR) a našel jsem tu inzerát, že někdo prodává Gyro Hitec HG 5000 za slušnou cenu, tak se chci zeptat, jestli, když to koupím, to bude bezproblémově fungovat s futabáckým přijímačem a vysílačem, nebo mám shánět futabu. Já vím, že mi spousta z vás řekne, že to mám zahodit, ale teď s tím setem jakž takž poskakuju a dokážu to tak nějak horko těžko (myšleno díky rukám hlavně) udržet a občas už mi to i tak 20 vteřin jde :-D, tak se mi to už nechce moc prodávat a nevim, jestli by to ještě někdo vůbec koupil :-D Nechce se mi pořizovat gyro za 400,- a znovu tak hrát loterii, jestli ten vocas naladím..... Díky za odpověď
Futaba T8FG Super
Griffin 450 RTF Mode 1, Pioneer ARF, Nine Eagles SoloMagic, Nine Eagles Bravo SX.....
kolaCZek

#254 Příspěvek od kolaCZek »

Usamic: Griffin se da nastelovat, aby lital docela solidne. Ale nejvetsi slabina je servo vrtulky a gyro. Ja lital Griffina s gyrem HG-5000 a se servem HSG-5083MG. Bylo to pak uplne o necem jinem. A gyro se servem uz ti zustane a poslouzi treba i v jine heline. :wink:
Kazdopadne za chvili stejne dojdes do bodu, kdy se na to bud vyprdnes nebo poridis neco lepsiho. :wink:
A po prvni vetsi rane bych se na nejaky opravovani vybodnul a rovnou sel do necehoo lepsiho. Treba Tarot se da sehnat komplet v setu za rozumnej peniz. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
prochel
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od prochel »

Usamic píše:Ahoj pánové, bohužel jsem taky naletěl na "výhodnou" nabídku od prodejce....dospělý vrtulník z krabice.....a ještě navíc v setu... :-D Podotýkám,že jsem začátečník totální, mám akorát zalítáno na Solomagicu a teď přes zimu na Bravo SX. K Vánocům se na mě usmálo štěstí a našel jsem pod stromkem Futabu 8FG super, teď jen čekám, až se k tomu dostanu a budu to moct napípat (jsem na studiích mimo ČR) a našel jsem tu inzerát, že někdo prodává Gyro Hitec HG 5000 za slušnou cenu, tak se chci zeptat, jestli, když to koupím, to bude bezproblémově fungovat s futabáckým přijímačem a vysílačem, nebo mám shánět futabu. Já vím, že mi spousta z vás řekne, že to mám zahodit, ale teď s tím setem jakž takž poskakuju a dokážu to tak nějak horko těžko (myšleno díky rukám hlavně) udržet a občas už mi to i tak 20 vteřin jde :-D, tak se mi to už nechce moc prodávat a nevim, jestli by to ještě někdo vůbec koupil :-D Nechce se mi pořizovat gyro za 400,- a znovu tak hrát loterii, jestli ten vocas naladím..... Díky za odpověď
co to je gyro hitec za slušnou cenu??? jinak ten grifin má víc dalších neduhů než jen gyro a by si pak nezjistil že si koupil gyro a máš v čudu regl. serva atd
a taky není špatný gyro a servo od eflite co dávají v setu do blade 450 to maká úžasně
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“