sranda akrobatické větrunky

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Decca
Kontaktovat uživatele:

Re: sranda akrobatické větrunky

#31 Příspěvek od Decca »

Tak si to namaluj v "kečupu" to máš zachvliku nakreslený, křídlo si necháš fiknout a za dva, tři dny to máš hotové, to fakt nic neni...buď to požehlíš nebo necháš jen tak nebo potáhneš papírem, vliesem...
kratas
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od kratas »

No škoda, že nejsem v práci autem. Skočil bych do nějakého BAUcosi, koupil takový ten jako depron pod podlahy, balzu mám, profil někde vytáhnu z netu a na balzovou kostru bych natáhl ten depron a křídla? Pár žeber a zase depron plus nosník. To by mohlo chodit.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
m-zima

#33 Příspěvek od m-zima »

A co tak něco na tenhle způsob http://m-zima.rajce.idnes.cz/Mys_09 balzovy, s ovladatelnou vyškovkou a směrovkou.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Decca »

kratas píše:No škoda, že nejsem v práci autem. Skočil bych do nějakého BAUcosi, koupil takový ten jako depron pod podlahy, balzu mám, profil někde vytáhnu z netu a na balzovou kostru bych natáhl ten depron a křídla? Pár žeber a zase depron plus nosník. To by mohlo chodit.

...nebo...a máš to i bez odporovky:-)) ...profil si vytentočkuj z Profilli II...tam tyhle jsou. To máš za tři večery hotové:-)
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

Tak jsem se pustil do prvního kroku---strategie----jak se s tím srát co nejmín :D Variantu z Epp a potažení tou spešl folií jsem zatím zavrhnul,za A nemám doma epp,za B vcelku epp dlouhé 75čísel neuříznu,za C nemám ani tu folii,za D,než bych všechno sehnal,dostal bych rozum a zase napadnul sníh :D

První kousek bude z toho,co je doma---styrodur,vlies,potahový barevný papír.

Trochu jsem vycházel z posledních pokusu,jak postavit křídlo na VDC,kde jsem použil na potah vlies prosycený 285kou,jediné co mě prdělo,že jsem nezvládal odlaminovat najednou jak spodek,tak vršek křídla,páč dokud jedna strana nezačala zatahovat,nemohlo se s křídlem manipulovat a i tak bez vakuování jsem musel hlídat kde,a co přihladit v ružkách podle toho,jak se to odchlypovalo.
Zkusil jsem na to jít přez kontaktní lepidlo ve sprey--Uhu spruh kleber za cca 390kč,což jsem nesl s velikou nevolí,páč za to už pár piv je,nicméně jde to s tím podstatně lépe,zatím jsem jen zkusmo z polyše fiknul něco jako směrovku,ale ta pohoda---pofouknout,polepit,přiříznout,dohladit,otočit a to samé na druhé straně je opravdu pohodička a opravdu to odsejpá.To následné prosycení pryskyřicí spíš bylo podobné nalakování křídla,sice se to někde v ružkách trošku odchlypuje a povoluje,ale to už stačí jen ohlídat ten správný okamžik,kdy začne epoxy zatahovat a ty místa dohladit,pokud by byla vakuovačka,asi by to šlo naházet všechno do jednoho pytle a jít na pivo---v neděli ji snad přivezu,tak zkusim,nicméně i takto to jde.Zítra uvidim,co z toho vzniklo,ale vcelku mi to přijde dostačující.Pokud nebude potřeba nějak uzkostlivě hlídat váhu,asi to ještě přelakuji,nebo ještě jednou potáhnu 285kou.
pert
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od pert »

No tak na to jsem zvědavej, doufám že se pochlubíš výtvorem a taky několika minutama videa?
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

Pravda je taková,že to chci mít co nejdřív hotové a z krku,páč si myslím,že jak psal Filip,ero do čech to fakt není,ale když už se to rozjelo,chci to vyzkoušet,občas když fouká JZ,nedá se na Raný létat jinde než na malý bouli,a tam si ten model umím představit,že by to bylo určitě lepší,nežli s normálním větroněm.

na Bohnice by to ale bylo určitě to pravé občasně ořechové.Nechte si to uležet v hlavě,pro případ,že to zase až taková ujetina nebude,pokud by přišlo na řezání epp modelu ve Friairu,bylo by fajn,kdyby se dělalo najednou víc modelu---polotovaru.
romik

#38 Příspěvek od romik »

měl bych o nějakou tu rybu taky zájem, takže kdyby se to řezalo z EPP, tak se mnou taky počítejte. někdo jste tu říkali že na to máte plán? nepletu se??
Decca
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Decca »

...já si jednu namaloval, ale má to dva metry a neni to na tři večery:-/ ...je to trošku takovej krok do neznáma a nemam to odzkoušený vlastní stavbou.
..pokud zbude čas, mohl bych namalovat nějakou na tři večery:-)
dokken

#40 Příspěvek od dokken »

surfimp

#41 Příspěvek od surfimp »

Hi - happy to help in any way I can. But I only speak English! :oops:

A new video of the Le Fish a few weeks ago. This ended up on television here in the US! :)

http://www.slopeaerobatics.com/2012/02/ ... nia-style/

Best regards,

Steve
midge

#42 Příspěvek od midge »

Hi Steve,
It is really big pleasure invite You in this forum. Of course we have much question for You and I am sure, you are one of people, who knows much about this beatiful discipline.
First at all, all Your videos with flying of You and Your friend Peter Swiss are really amyzing, I like them all very much. Video Leviathan I saw mabe ten times.
Few people here in Czech republic would like to try it. I fly 3 years with Wasabi, but your models are little different due to less weight, you know, what I mean.
Me and my friend Pepin (he is also here) want to try two alternatives. First something with wing from styrodur (harder and fragile then EPP) with cover. Of course it will be heavier then Your ultralightweight Le Fish. I know, that community about SlopeAerobatics. com use modified SB96V-SB96VS profile. Do You know, how it is modified, or can You send us this profiles?
For the second, we also would like to try something just like Yours ultralight LeFish.
Which profile do You use on your front EPP wing section ? I understand, that ailerons are from Depron.
Do You use removable elevator ?
Is Your wing removable from fuselage? If Your wing is from one piece and is removable, how it is connected to fuselage ?
Is angle adjustment Wing x elevator 0 grad ?

These are currently main question, if You could give us answers and maybe send few photos. Thank You very much.
You are welcom
pert
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od pert »

S tou hranou to asi nebude zase tak horké. Něco do sebe to mít bude ale předčasné obavy že to bez toho nebude ono, bych nebral tak vážně. Ono to opravdu lítá kde je jen trochu náznak svahu, třeba zde:http://www.slopeaerobatics.com/2012/02/25/freestyle-vtpr-at-merriman-crater/ a BS by mohla vyhovovat.
P.
dokken

#44 Příspěvek od dokken »

No pokud by se domluvilo víc zájemců o Fishe, stálo by za úvahu si nechat někde vyříznout křídla plus EPP na ocas a trup, šel bych rozhodně do toho.
Obrázek
kratas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od kratas »

Zájemců by bylo asi vcelku dost. jen nevím, podle čeho to fikneš. Jinak se to dá koupit za 120$. Ale jen v USA :( .
http://leadingedgegliders.com/eppGliders_66/66_epp_LeFish.php
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Odpovědět

Zpět na „Větroně“