Lepení Elaporu
Lepení Elaporu
Potřeboval bych poradit nějaké lepidlo na Elapor (pěna, co z ní dělá modely Multiplex), jde o velké plochy a nechce se mi to lepit vteřiňákem. Potřeboval bych něco jako Purex, ale ten je žlutý a na bílém by to moc nevypadalo. Existuje něco jako Purex ale bílé? Díky za radu.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to na bázi polyuretanu tak to bude pořád do žluta. Jestli nic nechybí, možná by to šlo epoxy, ale bylo by to tvrdé, ne pěna. Proč si to nenastříkáš? Mně se to v barvách Multiplexu moc nelíbí. Viděl jsem EasyGlidera na svahu, v barvách jako F3F-vršek jasně červený, s černými doplňky, spodek křídla široké pruhy černá/bílá. Měl křidélka jako flaperony o pět stupňů nebo tak nahoru, pod křídlem kus zátěžě a svištěl si to ve větru 15m/s! Vypadalo to jako nějaká laminátová šílenost typu Banana, jenom to nemělo ten zvuk a občas se to ohnulo. Nádhera
Reason for editing: překlep
Reason for editing: překlep
Naposledy upravil(a) woro dne pát 17.08.2007 23:29, celkem upraveno 1 x.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
lepidlo
jeden zkušenější modelář mi poradil sesazovat k sobě díly nasucho, třeba je i zafixovat dočasně lepenkou, pak zalít řídkývteřiňák do spáry - on ten řídký navzlíná do celýho profilu - a pak přestříknout aktivátorem, funguje to skvěle, nevim jak velké plochy máš na mysli, ale já tak lepil Easy Glidera komplet a bez problémů, jinak purex se nechá docela udržet pod kontrolou, pokud po nanesení přelepíš provizorně spáry třeba kombatpáskou, on pak nevylejzá, taky rada od zkušenějších 
UHUpor bych teda nedoporucoval - je to kontaktni lepidlo a moznost korekce polohy lepenych dily je po slepeni v podstate nulova .. to uz i pri lepeni vterinakem ma clovek vic casu , i kdyz pouzije nastrik jedne strany lepenych dilu aktivatorem, tak jak je popsano v navodu od Multiplexu. Modelu od Multiplexu jsem lepil asi tak 5 , nektere Purexem ( ano, je pravda ze to nevypada moc esteticky kdyz Purex ve sparach vypeni) , nektere vterinakem (jde to v pohode) , ale pouzil jsem i postup ktery tady nekdo pred casem popsal - velke lepene plochy , napr. poloviny trupu se slepi Purexem , a na okrajich se spary ktere by byly viditelne "pojisti" vterinakem tak, aby purex nevypenil ven. Funguje to perfektne.
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem podlepoval na F-15 depronovou výškovku balsou. Po obvodu jsem to napatlal LA Tmelem a celej vnitřek lehce potřelk porexem. La tmel je taky kontaktní lepidlo, ale dá se s ním ještě chvíli hejbat. Purex se ven nedostal.
MAlý detail musí se tam purex dát až když je LAčko zavadnutý.
MAlý detail musí se tam purex dát až když je LAčko zavadnutý.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale