obednavky z HK

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
Charlie RC

Re: obednavky z HK

#46 Příspěvek od Charlie RC »

Zdravím, měl bych ještě jednu prosbu. Přišel mi z Paypalu mejl ve kterém chtějí potvrdit mojí mejlovou adresu, ale nějak nevím jak to udělat. Mám se přihlásit k účtu a potom někde nějakej odkaz na "Confirm e-mail address..." ale nemůžu v tom účtu nic takového najít, je tam jen ověření karty a tu já nemám. Předem děkuji.
Optic 6 2,4 GHz, letadlo FPV Raptor, vrtulníky Walkera CB 180Q, CB 180LM, a E SKY Belt CP V2...
Drondys

#47 Příspěvek od Drondys »

Charlie RC píše:Zdravím, měl bych ještě jednu prosbu. Přišel mi z Paypalu mejl ve kterém chtějí potvrdit mojí mejlovou adresu, ale nějak nevím jak to udělat. Mám se přihlásit k účtu a potom někde nějakej odkaz na "Confirm e-mail address..." ale nemůžu v tom účtu nic takového najít, je tam jen ověření karty a tu já nemám. Předem děkuji.

Návod jak to udělat je přímo v nápovědě PayPalu viz tento odkaz.
Charlie RC

#48 Příspěvek od Charlie RC »

Díky za odkaz. Návod jsem si nechal přeložit do češtiny překladačem, postupoval jsem podle něj, ale asi jsem natvrdlej a nedaří se mi tu operaci provést. Můžu poprosit co tam mám odklikat? Navíc mi to přeložilo text, že pro platby PayPalem musím mít kartu nebo účet? Tak jsem z toho trochu zmatenej, protože ani jedno nemám a chtěl jsem to nabíjet složenkou. Díky za Vaši trpělivost s mými problémy.
Optic 6 2,4 GHz, letadlo FPV Raptor, vrtulníky Walkera CB 180Q, CB 180LM, a E SKY Belt CP V2...
Drondys

#49 Příspěvek od Drondys »

Charlie RC píše:Díky za odkaz. Návod jsem si nechal přeložit do češtiny překladačem, postupoval jsem podle něj, ale asi jsem natvrdlej a nedaří se mi tu operaci provést. Můžu poprosit co tam mám odklikat? Navíc mi to přeložilo text, že pro platby PayPalem musím mít kartu nebo účet? Tak jsem z toho trochu zmatenej, protože ani jedno nemám a chtěl jsem to nabíjet složenkou. Díky za Vaši trpělivost s mými problémy.

K PayPal účtu nemusíte mít přiřazenou žádnou platební kartu ani nemusíte mít žádný bankovní účet. Peníze se dají na vlastní PayPal účet poslat přímo zde v rámci ČR a to v Kč klasickou poštovní složenkou typu A na peníze. Tento převod peněz je forma tzv. TOP UP dobíjení PayPal účtu. Níže uvádím postup jak potvrdit emailovou adresu a tím současně i aktivovat PayPal účet a taktéž popis jak vyplnit složenku pro poslání peněz na vlastní PayPal účet.

Postup

1. Přihlaste se ke svému Paypal účtu.

2. Po přihlášení v sekci My Account klikněte na odkaz Profile v horní části stránky. Pro názornost na odkaz Profile ukazuje červená šipka viz obrázek obr1.

obr1.jpg
obr1.jpg (10.22 KiB) Zobrazeno 2414 x

3. Po načtení nové stránky klikněte na odkaz Update vedle emailu v pravé části stránky. Pro názornost na odkaz Update ukazuje červená šipka viz obrázek obr2.

obr2.jpg
obr2.jpg (5.13 KiB) Zobrazeno 2414 x

4. Po načtení nové stránky by měla být už předvolená vaše emailová adresa, kterou jste zadal při vytváření Paypal účtu. Klikněte na tlačítko Confirm. Pro názornost na tlačítko Confirm ukazuje červená šipka viz obrázek obr3.

obr3.jpg

5. Nyní se odhláste od svého PayPal účtu a vyčkejte až vám přijde od PayPalu email s potrzovacím kódem (Confirmation Code). Poté co vám přijde ten email z Paypalu v něm bude mimo jiné uvedena zvolená emailová adresa a potvrzovací kód (bude specifický jen pro vás).

Email
xxx@xxx.cz

Confirmation Code
XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX

6. Poté co získáte potvrzovací kód (Confirmation Code) se přihlaste znovu ke svému PayPal účtu.

7. Po přihlášení v sekci My Account klikněte na odkaz Confirm email address v pravé části stránky v sekci Notifications. Pro názornost na odkaz Confirm email address ukazuje červená šipka viz obrázek obr4.

obr4.jpg
obr4.jpg (8.75 KiB) Zobrazeno 2414 x

8. Po načtení nové stránky v ní klikněte na odkaz Click here if the button does not appear in the email. Pro názornost na tento odkaz ukazuje červená šipka viz obrázek obr5.

obr5.jpg

9. Po načtení nové stránky v ní zadejte do editačního pole váš Confirmation Code z toho emailu co vám přišel od Paypalu a poté klikněte na tlačítku Confirm jak ukazuje červená šipka viz obrázek obr6.

obr6.jpg

10. Po načtení nové stránky v ní budou informace o úspěšné aktivaci Paypal účtu viz obrázek obr7. Kliknetě na tlačítku Learn How jak ukazuje červená šipka na obrázku obr7.

obr7.jpg

11. Po načtení nové stránky v ní budou v sekci Send a domestic bank transfer to this account údaje pro realizace převodů TOP UP do budoucna. Kromě názvu a čísla účtu cílové banky v ČR kam budete peníze složenkou posílat a bude tam uveden i váš unikátní kód Transfer ID, který budete používat. Údaje v sekci Send a domestic bank transfer to this account si vytiskněte a uložte pro pozdější použití při vyplňování složenky.

Pro posílání peněz použijete klasickou poštovní složenku na peníze typu A. Vyplníte v ní své údaje odesílatele tj. jméno, příjmení, adresu a dále částku peněz v Kč, číslo cílového účtu, kód banky atd., které byly uvedeny v sekci Send a domestic bank transfer to this account a do textové kolonky Zpráva pro příjemce na složence napíšete PayPal ID a specifický kód uvedený vedle Transfer ID ve zmíněné sekci Send a domestic bank transfer to this account.

Důležité je, aby jméno, příjmení i adresa odesílatele na složence souhlasila se jménem, příjmením a adresou uvedenou v tom PayPal účtu, na který se peníze složenkou posílají, protože forma TOP UP dobíjení je určena jen pro vlastníka PayPal účtu tj. on musí být uveden jako odesílatel peněz.
Charlie RC

#50 Příspěvek od Charlie RC »

Díky za velmi přehledný a jednoduchý návod. Až do bodu 4 vše proběhne. Stisknu Confirm a napíše to This email address has already been confirmed. Odhlásím se tedy z účtu, ale žádný mejl s kodem od PayPalu nepřichází.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od koulinek »

Charlie RC píše:Díky za velmi přehledný a jednoduchý návod. Až do bodu 4 vše proběhne. Stisknu Confirm a napíše to This email address has already been confirmed. Odhlásím se tedy z účtu, ale žádný mejl s kodem od PayPalu nepřichází.

Nechytnul to nějakej antispam?
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

Charlie RC píše:Díky za velmi přehledný a jednoduchý návod. Až do bodu 4 vše proběhne. Stisknu Confirm a napíše to This email address has already been confirmed. Odhlásím se tedy z účtu, ale žádný mejl s kodem od PayPalu nepřichází.

To znamená, že ta emailová adresa buď už je potvrzena a nebo byl email už odeslán, ale zachytil ho nějaký antispam a další bude patrně možné odeslat až za nějakou dobu (několik hodin nebo den či víc) nebo došlo k nějaké chybě a na to se případně zeptejte přímo na podpoře PayPalu.

Nejprve však zkontrolujte co je napsáno v závorce za tou vaší emailovou adresou když jste v bodě 3.. Je tam napsáno (Unconfirmed) se symbolem červené vlajky za tím, podobně jako je to na obrázku obr2 v tom postupu co jsem uvedl a nebo je tam napsáno něco jiného ???

1. Pokud je tam napsáno např. (PRIMARY) pak už je vaše emailová adresa v tom PayPal účtu potvrzena a tudíž ji není potřeba potvrzovat.

2. Pokud je tam napsáno (Unconfirmed) pak došlo zřejmě k nějaké chybě a jediné co mohu doporučit je přímo kontaktovat podporu PayPal a zeptat se jich na příčinu tohoto problému.
Charlie RC

#53 Příspěvek od Charlie RC »

Je tam napsáno PRIMARY. Žádná červená vlajka. Ve spamu nic. Takže je zřejmě vše v pořádku. A teď už je tedy možné účet používat? Děkuju za trpělivost.
Drondys

#54 Příspěvek od Drondys »

Charlie RC píše:Je tam napsáno PRIMARY. Žádná červená vlajka. Ve spamu nic. Takže je zřejmě vše v pořádku. A teď už je tedy možné účet používat?

Ano. Poté co si tam pošlete peníze složenkou a až vám naběhnou na PayPal účet si před nákupem raději překontrolujte aktuální zůstatek ve vztahu k cílové měně, ve které budete chtít platit viz tento odkaz na popis k tomu.
Drondys

#55 Příspěvek od Drondys »

Podle nejnovějších informací již od nového roku PayPal nepřijímá peníze posílané na PayPal účet složenkou ani přímým složením peněz na pobočce Unicredit Bank.

Takže pro ty co nemají osobní bankovní účet zbývá buď si zřídit vlastní osobní bankovní účet a nebo je-li to možné tak použít bankovní účet někoho z rodiny kdo už ho má a má stejné bydliště a udělat nový PayPal účet, který bude na jeho jméno a tím půjde nabít z jeho bankovního účtu.
zdzd

#56 Příspěvek od zdzd »

paplik píše:jenze ja se v te tabulce nvyznam je tam moc leteckých balíků a moc EMS a různé ceny nevím co to znamená

Ja se hlavně nevyznám v tom, co se nám snažíš sdělit.

Mohl by jsi být té lásky a vržená písmeka koordinovat poněkud lépe a srozumitelněji?
paplik

#57 Příspěvek od paplik »

"zdzd" myslím že tu toto téma vypadá jako vyřešené. Z HK už objednávám normálně. Pay Pal jsem si už také zařídil. Je to super protože v číně je to třikrát levnější než u nás (ale zase méně kvalitní, ale za tu cenu to stojí). Takže nechápu proč si citoval nějakou zprávu od začátku tématu, která je kdoví jak stará a kdy jsem o tom nic nevěděl. Ale díky za starost.

DrodyS: myslel jsem že něco takového přijde tak jsem ten účet udělal zrovna s taťkou který má bankovní účet.
paplik

#58 Příspěvek od paplik »

Mám problém s paypalem . Kamarád mě požádal, protože nemá paypal, abych mu koupil na internetu minecraft (hru) originál. No tak jsem mu řekl že tam pošlu peníze a že mu to objednám. Dnes jsme to zkusili objednat, a normálně jsem se při nákupu přihlásil a pak to po mě chtělo dvě odpovědi na 2 otázky ("jaké je tvé oblíbené zvíře" a jakou si navštěvoval první školu") A nevzpomínám si že bych něco při registraci vyplňoval. Co s tím jde to někde na paypalu změnit nob co s tím?
sechy
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od sechy »

Nevíte co znamená když je u zboží napsáno
We ship this Worldvide?Jako že to posílaj do clého světa?
Drondys

#60 Příspěvek od Drondys »

paplik píše:Mám problém s paypalem . Kamarád mě požádal, protože nemá paypal, abych mu koupil na internetu minecraft (hru) originál. No tak jsem mu řekl že tam pošlu peníze a že mu to objednám. Dnes jsme to zkusili objednat, a normálně jsem se při nákupu přihlásil a pak to po mě chtělo dvě odpovědi na 2 otázky ("jaké je tvé oblíbené zvíře" a jakou si navštěvoval první školu") A nevzpomínám si že bych něco při registraci vyplňoval. Co s tím jde to někde na paypalu změnit nob co s tím?

Jak k tomu mohl dojít to opravdu nevím. Ledaže by někdo zjistil tvé heslo a dostal se do tvého PayPal účtu a něco tam změnil co to způsobilo. Ať už k tomu došlo jakkoli budeš muset kontaktovat podporu PayPalu jinak to asi nezprovozníš, protože bez přihlášení to nezměníš. Pokud se nemůžeš přihlásit tak jediná šance je, že to změní oni na tvoji žádost. Jakmile se to zprovozní tak doporučuji si hned poté změnit heslo pro PayPal účet.

1. Vstupní stránka pro kontakt viz tento odkaz a tam kliknout na tlačítku Continue pod popisem Unable to log in? ... a vyčkat načtení nové stránky.

2. Po načtení nové stránky zvolit

Topic: My Account
a
Subtopic: Password Problem

3. Po volbě Subtopic: Password Problem se pod tím na stránce automaticky zobrazí další editační políčka, do kterých vyplníš jméno, příjmení a emailovou adresu, které jsi uvedl při registraci svého PayPal účtu a text zprávy, ve které popíšeš zmíněný problém. Po vyplnění zprávu odešleš tlačítkem Submit, které je pod editačním políčkem pro text zprávy. Popiš jim problém a požádej je o to, aby to nastavení ve tvém účtu změnili tak, aby ses tam mohl přihlásit.

Poté vyčkej co ti odpoví z PayPalu.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“