Poradte heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Chlpík

Re: Poradte heli

#16 Příspěvek od Chlpík »

shake 13
Ten T-rex 450 je nádherný stroj. Ale, nemal by som najprv rozfláknuť niečo iné? Aby ma to tak nemrzelo. Predsa len v živote som neriadil heli. Nepočítam nejaký jednoduchý simulátor v ktorom sa dalo uriadiť všetko.
PS: tá predstava o prvej a poslednej heli sa mi rozpadla ako domček z kariet :D
shake13

#17 Příspěvek od shake13 »

Chlpík píše:Ten T-rex 450 je nádherný stroj. Ale, nemal by som najprv rozfláknuť niečo iné? Aby ma to tak nemrzelo.

Kad budes takto rozmyslat, tak sa do lietania s heli radsej ani nepustaj. Nepadat s heli dokaze len malokto. Pady su jednoducho sucastou tohoto hoby. Inak da sa vela naucit na simulatore, ale aj ten je treba kvalitnejsi ako nejaky FMS. Minimalne Phoenix. Tento RTF set od T-Rexa je novinka a je skutocne na urovni, co sa tyka vybavenia.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Chlpík

#18 Příspěvek od Chlpík »

Študujem po večeroch všetky možné vlákna a zdá sa, že niečo na spôsob T-rex nieje slepá ulička. Hold je to už poriadny stroj. Takže v mojom prípade to bude chcieť dlho, dlho, predlho trénovať najskôr na simulátore. Potom to nejako zjemniť aby to nebolo také ostré a zohnať niekoho, kto na mňa dohliadne. Nechám to dobre rozležať v hlave, dačo ešte doštudujem.

Chcem sa spýtať na tú súpravu v tom sete T-rex RTF, či sa k nej dá pripojiť bez problémov 6 serv. Nemám skúsenosti s heli súpravami.
Ja mám len Futabu 4EX.
PS: mám jednu otázku úplne mimo: skúšal niekto vyrobiť nejaký plastový diel (myslím hlavy alebo zadného rotoru) na heli, ako odliatok z laminátu?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od OPR »

Trex není zas až tak moc pořádný stroj, vono je to jenom něco s čím se dá začít aniž bys ses musel srát s ....... to nefunguje, tojhle vyměnit ... atp. S trexem máš možnost toho nalétát o něco víc než s něčím levnějším.
silcom

#20 Příspěvek od silcom »

TX súprava v combo sete RTF je šesťkanálová so 6-kanálovým prijímačom. Takže v princípe 6 serv pripojíš. U vrtulníka to však potrebovať nebudeš. Výroba náhradných dielov svojpomocne je dosť ošemetná záležitosť a podľa mňa pokiaľ nemáš nejaké profi zázemie tak nemá význam o niečom takom ani uvažovať. Naopak - náhradné diely sú pomerne lacné.
Chlpík

#21 Příspěvek od Chlpík »

silcom
Som nevedel, či taká heli súprava nemá nejaký trvalý mix medzi (čo ja viem) 5 a 6 kanálom, čo by pri lietadle vadilo.
A neviem ako s tými náhradnými dielmi, lebo v niektorom vlákne som čítal, že jedna vydarenejšia havária a v poho zahučí 2500. (pomerne lacné, ako pre koho)
Osobne mám odskúšané, že bez problémov dokážem vyrobiť jednorázovú formu zo sádry, z ktorej vyberiem v podstate tvarovo presnú kópiu.
PS: časovo to nieje náročné, ani finančne (otázka je pevnosť. Ja myslím, že za plastom laminát nezaostáva :wink: .
Takto som vyrobil lodnú skrutku, sklopné vrtuľové listy (podľa carbonových) lebo som potreboval iný otvor a bolo mi ľúto mrzačiť tie za 8,29 eura. Nehovoriac o tom, že by som nikdy neprevŕtal presne otvor.
Je pravda, že na heli sú veci tvarovo komplikovanejšie. Ale ide len o správne umiestnenie deliacich rovín. A ak mám čo kopírovať, tak prečo to nevyužiť.
DaveLister

#22 Příspěvek od DaveLister »

2500 za ranu je v pripade 450 uz dost, to bys na to musel po padu jest asi parkat slapnout :D
Pokud budes litat zacatecnicky s nejakym levnejsim listim tak pady nebudou vubec drahe.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Chlpík

#23 Příspěvek od Chlpík »

:D super. Je rozhodnuté. Takže najprv ten simulátor a potom na to vletím.
Objednával už niekto ten komplet set T-rex 450 RTF?
A neviete mi povedať, či sa dá tá moja FUTABA 4EX pripojiť k PC. Niekde som tu čítal, že 6EX sa dá. Výstup učiteľ žiak má. Ak hej, ako? Nejaká schémička by bodla :wink: .
shake13

#24 Příspěvek od shake13 »

K simulatoru sa vzdy predava aj kabel, takze nepotrebujes nic bastlit.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Chlpík

#25 Příspěvek od Chlpík »

Ahoj, tak dnes mi dorazila táto Heli : http://www.helipal.com/trex-450-plus-rtf.html :). Ešte musím kúpiť ten sim. a nejako skontrolovať, či je všetko nastavené tak ako má byť. Z toho plynie moja otázka na vás, nenachádza sa niekto v mojom okolí čo by mi bol nápomocný? Môže byť okolie Nitra, Nové Zámky, Vráble, som zo Slovenska :)
maly

#26 Příspěvek od maly »

zdarec panove taky zacinam s litanim vice mene celkove a koupil sem si heli do zacatku V2 viz. odkaz: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Pr ... V2/434363/ chtel bych slyset vas nazor mam to z druhe ruky a bylo to prodavane pac pan lita s letadly a vrtulnik ho nebere mel ho na skousku ale co sem skousel ja uprime je to mazec :D nejake rady diky
kolaCZek

#27 Příspěvek od kolaCZek »

maly: Mozna by mi trochu vadilo, ze je to fixed pitch a jede na 35mHz. Venku to bude nekonecny boj s vetrem. A jeste musis davat bacha, jesli se v okoli nevyskytuje jiny modelar fungujici taky na 35mHz.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
raging

#28 Příspěvek od raging »

Upřímně řečeno,koupil jsi to nejhořší,co se dalo.Tohle je dokonce nějaký klon Walkery,nebo co.Jde o to,že se hodně natrápíš,jedná se o skoro neřiditelnou a nestabilní potvoru.Na druhé straně,za 800 poznáš,zač je toho loket a buď to bude pro tebe výzva,nebo nadosmrti na vrtulníky zanevřeš :P Však uvidíš :|
maly

#29 Příspěvek od maly »

:D fajn diky ze to bude boj atd. mi neva do zacatku snad se stim poperu a mohl by mi tady pls nekdo poradit jak by mely fungovat spravne serva pry to 4kanal skousel sem jakoby letet doma jen tak a skoro si to dela co chce diky
corona

#30 Příspěvek od corona »

maly píše::D fajn diky ze to bude boj atd. mi neva do zacatku snad se stim poperu a mohl by mi tady pls nekdo poradit jak by mely fungovat spravne serva pry to 4kanal skousel sem jakoby letet doma jen tak a skoro si to dela co chce diky

Vypadá to skoro jak klon Esky Honey Bee V1:
http://rc-modely.heureka.cz/mini-copter ... e/#section
I rozměry zhruba odpovídají.

Doma to vůbec nezkoušej, na tohle musíš mít volný prostor a vítr 0,0 m/s.
Jak mají fungovat serva?
Jedno tahá desku cykliky vpravo/vlevo a druhý dopředu/dozadu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“