T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
insomnia

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#196 Příspěvek od insomnia »

horpak píše:Jak kroutit? To ten list nezničím když ho zkroutím nebo ohnu?? Nevíte někdo jak jsem poznat jestli je hlavní hřídel ohnutá?.
Jinak doufám že ty listy budou ok, v čas jsem máčkl autorotaci, a vrtulník padl do neudusaného pole takže přístání jak do peřinky :D . Ještě mě dělá starost drát pádel, asi je trošičku ohnutej, má smysl ho nějak rovnat nebo rovnou vyměnit??

Jestli je ohnuta HH poznas tak, ze ji povalis po skle - to same doporucuju udelat s pricnou hrideli! Drat padel je lepsi vymenit nez dorovnavat, protoze vrtulnik se bude chovat trosku jinak, pokud nebude uplne rovnej drat.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
horpak

#197 Příspěvek od horpak »

no jo ale s tím poválením na skle bude asi trochu problém protože je na hřídel uprostřed takovej vystouplej kroužek...
popř kdybych kupoval novou nedělá se nějaká z uhlíku, protože ten buď drží nebo se zlomi...
DaveLister

#198 Příspěvek od DaveLister »

Tak sundej kamen hlavy a pomalu roztoc rotor. Kdyz se na ni podivas ze strany tak uvidis jesli hazi nebo ne. Dasi moznost je to roztocit, prilozit fixu a pak se podivat jesli je cara kterou to nakreslilo stejne tlusta po celem obvodu hridele. Poradne video sem nenasel, ale nejak takhle: http://www.youtube.com/watch?v=PIUk0qYl ... re=related, akorat to musis roztocit s motorem.

Uhlikova hridel je podle me blbost, nebude dost pevna. Navic bys do ni musel vyvrtat diru a prostrcit sroub. Tah motoru by ji podle me v tom miste roztrhnul.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
psena
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od psena »

horpak píše:Jak kroutit? To ten list nezničím když ho zkroutím nebo ohnu?? Nevíte někdo jak jsem poznat jestli je hlavní hřídel ohnutá?.
Jinak doufám že ty listy budou ok, v čas jsem máčkl autorotaci, a vrtulník padl do neudusaného pole takže přístání jak do peřinky :D . Ještě mě dělá starost drát pádel, asi je trošičku ohnutej, má smysl ho nějak rovnat nebo rovnou vyměnit??

Jeje nemyslim to kroutit pravyho uhlu, proste jen nechat propruzit v ruce... neboj zdravej list vydrzi dost.
horpak

#200 Příspěvek od horpak »

tak vypadá to ok, ty nepatrný důlky teda nemusí nějak řešit???
insomnia

#201 Příspěvek od insomnia »

nekdo se tu ptal na samolepky, tak jsem si prave vsiml, ze je prodavaji na FLP, ikdyz trosku vetsi, ale to neni problem upravit nuzkama :)

http://www.fast-lad.co.uk/store/reflect ... 12351.html

http://www.fast-lad.co.uk/store/reflect ... 12350.html
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Junker83

#202 Příspěvek od Junker83 »

Tady je taky další odkaz na samolepky.

http://www.helihobby.cz/cs/vrtulniky-prislusenstvi/317-potisk-holograficky-listu-325-420mm.html

Ještě bych se chtěl zeptat,jestli by se nenašel někdo z Olomouce nebo okolí,kdo by mi pomohl zalítnout novýho rexe 450 FBL???
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
kalama

#203 Příspěvek od kalama »

Ahoj trápím se trochu s nastavením pročka. Sešel se mi doma skoro celý drak na pročko a tak jsem si říkal že přehážu věci ze starého SE V2 gyro mám Futabu 401 vysílačku Dx6i včechno jsem přemontoval nastavil jako obvykle roztočil bez listí všechno pořád standartní, ale jakmile nasadím listy najednou problém, roztočím a pročko se na zemi otáčí prostě smýkátko je již v max poloze a pořád to nezvládne překonat moment rotoru setkal jste se s tím někdo? Díky za každý nápad.
Mini Protos, T-rex 450 PRO, Blade MCPx, Yak 55 RC Factory, P40 Freeair
DaveLister

#204 Příspěvek od DaveLister »

To se mi moc nezda, neco bude urcite spatne v nastaveni. Jako prvni me napada ze smykatko je na spatne strane(tedy reverznute) a nebo ze neni uplne na konci sve drahy. Dalsi moznost je slabe servo, ktere vrtulka pretlaci.

Pokud si jses jisty, ze potrebujes vetsi uhly na vrtulce, muzes otocit gripy vrtulky, viz http://www.helifreak.com/showthread.php?t=132747 "Video Link -> Simple Tail mod! Flip the grips! (70 Megs)" ale myslim si ze problem bude jinde, protoze vsem to funguje bez toho.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
kalama

#205 Příspěvek od kalama »

No právě že když nejsou nasazené listy tak střed limit vše ok roztočim to a krásně vše funguje takže špatnej reverz by to asi neomohl udělat protože to funguje jediný jak jsem ještě nenastavoval kardan ale měl řemínek tak jestli to nemůže dělat ten kardan třeba prokliuzovat nebo tak něco.
Mini Protos, T-rex 450 PRO, Blade MCPx, Yak 55 RC Factory, P40 Freeair
Kenny McCormick

#206 Příspěvek od Kenny McCormick »

kalama píše:.. tak jestli to nemůže dělat ten kardan třeba prokliuzovat nebo tak něco.
ano moze. Mne sa to stalo za letu. Na kardanovej tycke su na koncoch neviem ci nalisovane alebo nalepene take tie stvorhrany. Mne jeden povolil...
Ale neviem o nikom inom.

No to sa da rozoznat lahko, chytis rukou rotor aby sa netocil a skusit pootocit druhou rukou vrtulku, cize na to by si uz prisiel...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Andrews »

Poradíte?: První let po zimě OK a super. Dám druhou baterku a roztáčím motor a už slyším, že listí točí málo. Respektive motor točí jak má a reaguje na knipl, ale nepřenáší se potřebné otáčky na listy. Zadní vrtulka má točky odhadem dobrý. Hned mě napadlo, že povolil pastorek, ale tím to není. Ještě že to neudělalo za letu. Co je špatně?
psena
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od psena »

Nic jinyho nez pastorek nebo volnobezka(popripade ulozeni volnobezky) to byt nemuze, ne?
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od Andrews »

:) jasně. Takže teď koukám na rozsyp a chápu dobře, že mám pomocí R48 přilepit vnější stranu toho jednosměrného ložiska na ten prstenec "main gear case" co je přidělán šrouby ke kolu. Nebo to mám přilepit i k hlavnímu kolu?
psena
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od psena »

Hlavni kolo se pouze sroubkuje, volnobezka se nesmi protacet v main gear case. Me se to zaclo protacets na 600ce u 450ky se me to nestalo nikdy a volnobezku mam puvodni tedy dva roky a rekl bych tak 500 a vic letu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“