těžiště Cessna 182 pelikan

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomášV.

těžiště Cessna 182 pelikan

#1 Příspěvek od TomášV. »

Z návodu jsem vyčetl že u éra má být těžiště 63mm od náběžky, ale éro mi stále i na půl plynu klesá a to dost razantně, má otázka na vás, Mám ještě posunout baterku do zadu, nebo co mi radíte??
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: těžiště Cessna 182 pelikan

#2 Příspěvek od Pajas »

Naoadá mě dát trim výškovky více dolů (výškovka se prohne nahoru).
TomášV.

#3 Příspěvek od TomášV. »

Výškovka je v jedné rovině,baterku jsem dnes posunul o dobře centak a stále to padá,težiště mám už na 68 mm.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zba »

TomášV. píše:Výškovka je v jedné rovině,baterku jsem dnes posunul o dobře centak a stále to padá,težiště mám už na 68 mm.

Posouvej tu baterku, dokud to nepoletí jakžtakž rovně a pak teprve trimuj.Přijde mi jako nesmysl mít hned od začátku u nového letadla nataženou výškovku.Má to akorát tak nevýhody.Jako začátečník s cessnou si dělej s těžištěm, co chceš.Potom u akrobatů budeš teprve různě natahovat výškovku, aby jsi měl těžiště v dobré poloze na vis atd.Letu zdar.
Zba
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Tchor »

No teziste vzadu znamena mnohem "divocejsi" letadlo, zrovna u zacatecnika si nemyslim ze si muze dovolit s tezistem "delat co chce", tech 5mm dozadu je podle mne uz docela dost - problem bude jinde.

Pro tazatele: mirne zvedni uhel serizeni podlozenim kridla. Muze bejt taky slabej motor a tech pul plynu proste nemusi na stoupavej let stacit (ale padat by to nemnelo). Co to dela na plnej plyn bez zasahu do rizeni?
TomášV.

#6 Příspěvek od TomášV. »

I na plnej plyn to padá, zkusím dnes ještě posunout to težiště, Díky za rady, letům a pádům zdar...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kasssy »

TomášV. píše:I na plnej plyn to padá, zkusím dnes ještě posunout to težiště, Díky za rady, letům a pádům zdar...

A co třeba moc vyosenej motor dolů?? S těžištěm opravdu opatrně, když to přeženeš, tak to neuřídíš.... pro začátek se obvykle doporučuje těžiště víc vepředu.... což pak chce trošku dotrimovat výškovku, nebo i podložit to kříklo, ale těžiště moc vzadu= hlina vpředu :lol: (pokud se to přežene) :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
TomášV.

#8 Příspěvek od TomášV. »

Tak jsem to dnes s těžištěm přehnal, hned po startu to nešlo vubec řídit, hned pád po křídle, jdu lepit a atd... Ach jo... Ale díky všem,začátky ždycky neco stojí.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zba »

TomášV. píše:Tak jsem to dnes s těžištěm přehnal, hned po startu to nešlo vubec řídit, hned pád po křídle, jdu lepit a atd... Ach jo... Ale díky všem,začátky ždycky neco stojí.

Chce to posouvat jemně a po kouskách.Pokud to ani s dobře vyváženým modelem nebude ono, tak změň náběh křídla nebo vyosení motoru.Zkoušel jsi jak se letadlo chová při plachtění?
practice dragonfly

#10 Příspěvek od practice dragonfly »

A nebo mix THRO-ELEV. Proporcionální změna vztlaku výškovky v závislosti na průběhu křivky plynu, nebo tak nějak.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“