Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat na DX8 na nějakém webu doporučené nastavení pro konkrétní modely od konkrétních výrobců?
Druhý dotaz, mám DX8 od víkendu a zatím se moc nedaří nastavit mix křidélka se směrovkou, hýbe se mi do toho i výškovka a to jsem postupoval dle návodu, tak nevím? Díky.
Druhý dotaz, mám DX8 od víkendu a zatím se moc nedaří nastavit mix křidélka se směrovkou, hýbe se mi do toho i výškovka a to jsem postupoval dle návodu, tak nevím? Díky.
Naposledy upravil(a) Vojtěška027 dne pon 19.03.2012 11:09, celkem upraveno 2 x.
Sky Lady 2 (Pelikán), P-51D Mustang (Parkzone), Sky Climber (Nine Eagles),
T-45 Goshawk (Hobby King), Blade MCX (E-Flite)
Spektrum DX5e, Spektrum DX8
Vojtěška027 píše:Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat na DX8 na nějakém webu doporučené nastavení pro konkrétní modely od konkrétních výrobců?
Druhý dotaz, mám DX8 od víkendu a zatím se moc nedaří nastavit mix křidélka se směrovkou, hýbe se mi do toho u výškovka a to jsem postupoval dle návodu, tak nevím? Díky.
na stránkách https://community.spektrumrc.com se zaregistruj, stahni si nejnovější verzi softu. jsou zde i připravené přednastavené některé profily pro modely. pokud po nahraní poslední verze bude stale problém s vyškovkou je to na reklamaci, některé verze DX8 tento problém měly.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
anachy píše:Vojtěška027 píše:Ahoj, nevíte někdo zda se dá sehnat na DX8 na nějakém webu doporučené nastavení pro konkrétní modely od konkrétních výrobců?
na stránkách https://community.spektrumrc.com se zaregistruj, stahni si nejnovější verzi softu. jsou zde i připravené přednastavené některé profily pro modely. pokud po nahraní poslední verze bude stale problém s vyškovkou je to na reklamaci, některé verze DX8 tento problém měly.
Díky, zabralo to. Již mám airware 2.04 a výškovka a snad i vše ostatní v pohodě
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dotaz ohledně nabíjení. Mám originám Nimh baterii 4,8V. Nabíjel jsem ve vysílači originál nabíječkou. V návodu píší 10-12 hodin. Já nabíjel přes noc skoro 13 hodin Vysílač svítil stejně jako při zahájení nabíjení a při jeho průběhu modrým světlem. VTo nemá vysílač nějakou signalizaci o tom že je již plně nabito? Po spuštění vysílače mu naskočila hodnota 5,5V a hned se změnila na 5,4V. Je to tak v pořádku? (Na bateriii je psáno 4,8V) Na kolik by se měla správně nabít? Ikona baterie byla těměř do kraje vyplněná ale jedna či dvě řady světelných bodů by se tam vešly? Díky.
Naposledy upravil(a) Vojtěška027 dne stř 21.03.2012 21:06, celkem upraveno 2 x.
Nabijecka signalizaci nema.
Ja nabijim bud pres noc v radiu (cca tech 12 hodin) a nebo kdyz vim, ze budu mit doma cely den co delat, hodim to na Hyperionku na kvalitni dlouhe nabijeni.
Plne nabity clanek NiMh ma na prazdno, tusim, 1,45V. Tim padem by ses pri plnem nabiti mel dostat na 5,8V (je to ctyrclanek). Na packu je napsano 4,8V protoze jmenovite napeti jednoho clanku je 1,2V.
Ja nabijim bud pres noc v radiu (cca tech 12 hodin) a nebo kdyz vim, ze budu mit doma cely den co delat, hodim to na Hyperionku na kvalitni dlouhe nabijeni.
Plne nabity clanek NiMh ma na prazdno, tusim, 1,45V. Tim padem by ses pri plnem nabiti mel dostat na 5,8V (je to ctyrclanek). Na packu je napsano 4,8V protoze jmenovite napeti jednoho clanku je 1,2V.
Tom
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
baui píše:Nabijecka signalizaci nema.
Tak to bych ještě mohl nechat nabíjet déle, ale teď už to dobít nemůžu. Baterie byla nabíjena jen 3x a asi by se teď měla zcela vybít před dalším nabitím. Příště ji také zkusím dát nabíjet přes nabíječ. Mám Raytronic 14. Jaké nabíjecí hodnoty tam nastavuješ?Díky.
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
baui píše:Nabijecka signalizaci nema.
Tak to bych ještě mohl nechat nabíjet déle, ale teď už to dobít nemůžu. Baterie byla nabíjena jen 3x a asi by se teď měla zcela vybít před dalším nabitím. Příště ji také zkusím dát nabíjet přes nabíječ. Mám Raytronic 14. Jaké nabíjecí hodnoty tam nastavuješ?Díky.
Hyperion to ma celkem inteligentne - automaticky program na 4S niklac. Pak uz jen start tlacitko 
Tom
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
baui píše:Hyperion to ma celkem inteligentne - automaticky program na 4S niklac. Pak uz jen start tlacitko
Tak to máš vychytaný. Já mám ještě Shark 10, tam se všechny hodnoty zadávaly ručně, s přechodem na Li-pol jsem pořídil Raytronic, ale zde jsem Nimh ještě nenabíjel, tak vlastně nevím co vše bude chtít vědět potvůrka
Vojtěška027 píše:Tak to bych ještě mohl nechat nabíjet déle, ale teď už to dobít nemůžu. Baterie byla nabíjena jen 3x a asi by se teď měla zcela vybít před dalším nabitím.
Proč???
- Vojtěška027
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:Vojtěška027 píše:Tak to bych ještě mohl nechat nabíjet déle, ale teď už to dobít nemůžu. Baterie byla nabíjena jen 3x a asi by se teď měla zcela vybít před dalším nabitím.
Proč???
Měl jsem zato, že nové baterie by měly být alespoň 3x nabity a vybity na max aby si vymezily horní a dolní hranici kapacity, zejména když mají tzv paměťový efekt třeba jako právě u Nimh. Rád se však nechám poučit zkušenějšími. Otázka proč se vztahuje k ... proč bych nabíjel ještě déle, či proč píšu že ji již nemůžu dát nabít v tomto takřka nabitém stavu? Budu rád Za vaši radu co s ní teď i jak nabíjet příště až bude vybitá. Díky.
Lítáte někdo s DX8 větroně? Má to letové módy jako např. MPX Evo9 nebo podobná rádia?
Vím že na začátku tohoto vlákna se psalo že né, CZ návod není k nahlédnutí...
Sice píšou že má 3 módy ale jestli to není jen pro heliny.
Sháním nějaké rádio pro kluka, sám mám to Evo9 ale to už dnes koupím jedině s MPX 2,4 modulem.
Díky
Sháním nějaké rádio pro kluka, sám mám to Evo9 ale to už dnes koupím jedině s MPX 2,4 modulem.
Díky
Lítám s ním větroně s motýlem a čtyřmi servy v křídle. Přímo větroňové režimy nemá, ale dá se namixovat v podstatě co chceš. Mám motor nebo crow mix proporcionálně na plynu, přepínané páčkou. Brzdy mají dvěma mixy lomenou kompenzaci výškovky. V režimech neutrál a natažení / potlačení odtokovky s příslušnou polohou výškovky. Křidélka po celé odtokovce nepoužívám, ale kdybych oželel tu dvojkrokovou kompenzaci výškovkou na brzdách, namíchat to není problém. Diferenciace křidélek bez problémů ve 3 režimech.
Není to zaměřením "větroňové" rádio, ale létat se s tím dá bez problémů a než kluk využije efektivně všechny tyhle mixy, bude závodit a Evo stejně bude potřebovat
Není to zaměřením "větroňové" rádio, ale létat se s tím dá bez problémů a než kluk využije efektivně všechny tyhle mixy, bude závodit a Evo stejně bude potřebovat
Tom
eco píše:Lítáte někdo s DX8 větroně? Má to letové módy jako např. MPX Evo9 nebo podobná rádia?
Díky
...nemá, letové režimy jsou aktivní pouze v módu heli. Pokud se najde někdo kdo by to uměl zprovoznit i pro acro, dejte vědět. Ale dá se to řešit jak píše baui.
jinak moje zkušenost - přecházel jsem z DX6i, upřímně, moje očekávání bylo mnohem větší a jsem docela zklamanej - ad ty letové režimy, výdrž baterie je asi zatím brzo hodnotit, mám za sebou 2cykly nabití - ale o 25hodinách provozu si asi můžu zatí nechat zdát jako s DX6tkou. Tlačítko on-off je takové vachrlaté, dá se to pustit jen tak na půlku aniž by to zapadlo, pak stačí o to lehce zavadit a je vyděláno.
Dneska jsem byl poprvé lítat s Kineticem a chtěl jsem si doladit mix výškovky do plynu, naštěstí jsem to dělal na zemi, protože se najednou rozhodla restartovat. Nevím proč. Bežně tuhle operaci dělám za letu. Navíc se mi pro tohle letadlo vymazali všechny nastavení - trimy, mixy. V jednom éru mám AR500 a už dvakrát se mi stalo, že jsem musel znova párovat - ale tady mám větší podezření na přijímač