Pádlo nebo bezpádlo

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
baui

Re: Pádlo nebo bezpádlo

#16 Příspěvek od baui »

@boZZda: Pravda, ale nejsem si jisty, jak moc to pujde na 450ce :? Mas vyzkouseno na necem mensim?
Tom
OPR
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od OPR »

boZZda píše:Protože bezpádlo je ve větru stabilnější, baterie vydrží víc, je víc výkonu, jednodušší hlava, dá se nastavit jako autobus a přepnutím režimu se z vrtulníku stane 3D bestie a co víc, tak existují třeba i bezpádlo, které pro začátečníka umí dvě věci:

1) stabilizace jako koaxiál. Prostě spanikaří, tak pustí knipl a helina se sama srovná
2) stabilizace na přepínač. Takže kdykoli cvakneš přepínač, tak se helina v mžiku srovná a sama začne stoupat směrem od země.

Takže tohle jsou důvody, proč bych šel do bezpádla.

Pokud má po ruce "někoho ochotného" v případě nesnází přispěchat, FBl není problémem. V ostatních 98% je to prostá utopie. A veliký souhlas s baui.

kolaCZek píše:zz me privedl na pekelny napad. Co se stane, kdyz nasadim FBL hlavu a budu to ridit rukama bez FBL krabicky? Da se to vubec ukocirovat? :D

No, ono je to složitější než to vypadá. V první řadě, bych doporučoval toho co nejvíc nalétat, a pak až Tě znova zachvátí "pokusno" :) (občas mám záchvaty taky - vím co to je) doporučím Ti nasadit pokud možno co nejměkčí listy. Bílé lamináty od MSC jsou jedním z vhodných kandidátů.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Digis »

Říkat někomu aby v dnešní době začal z s pádlem protože to je logický začátek je stejně nesmyslný, jako kdyby nám někdo před dvěma roky říkal nepoužívejte gyro, dřív se taky nepoužívalo. A právě díky gyru a čínským cenám většina z nás začala lítat z vrtulníkem. Hold v dnešní době je to 3D systém který pomáhá, za tři roky to bude zas něco lepšího. A dobře víte, že pokud jsou ruce levý, ani Beast vám nepomůže, páčkovat se prostě musí. Je to všechno o tom přiblížit létání co nejširší veřejnosti a pak inkasovat za ND. Z těch pár extra pilotů ty peníze prostě nedostanou.
psena
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od psena »

Nastavit bezpadlo 3GX od Alignu je naprosto stejne tezky jak nastavit elektoniku na padlovce... v tom bych problem nevidel. A to nemluvim o mechanickym nastaveni to je dost jedodussi nez na padlovce.
Samozrejme tohle ale nepalati pro TT GT5 popripade HC3, tam ma problemy i zkuseny bezpadlar...
Cena padu na bezpadle by mohla take mohla byt nizsi.
Ale musim rict, ze me padlo na zacatky v nicem neomezovalo...ale tech padel co jsem pri bourackach ztratil :D
Digis
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Digis »

Peťo ještě bys měl podotknout, že si ze 450 na bezpádlo nikdy nepřešel. Na druhé straně já mít tvoje ruce, tak je mě taky jedno jestli ty alotria z vrtulníkem dělám s bezpádlem a nebo pádlem, tam se už nějaký rozdíl stability smazává a přitažlivost zemská funguje jinak :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od psena »

Kdyz to reknu jednoduse, je to jak v autoskole, kdyz nam ucetele rikali, ze nejlip ridit auto se naucime na stare Skode 120... nevim jestli tim jen zastirali neferovou usporu na strane autoskoly (ostatni autoskoly uz jezdily ve favoritech) , nebo to bylo fakt z vychovnych duvodu :D
(ridit jsem se ale fakt docela naucil :) )
Naposledy upravil(a) psena dne pon 19.03.2012 14:47, celkem upraveno 1 x.
vgr_plavec

#22 Příspěvek od vgr_plavec »

Takže pánové díky za názory, vnímám i poznámky proč ano a proč ne.
Naprosto chápu pravověrné vrtulníkáře a modeláře pro které je největší výzvou vše si postavit, upravit a opravit sám. Koneckonců mezi letadýlkáři to máme stejně.
Ale tak si tak říkám proč nevyužít možnosti techniky jen proto že to není to pravé modelářské.
Jak jsem pochopil tak "profesní" postup bude tak jako tak daný a pokud budou ručičky volšový nepomůže ani autopilot.
Ale než k tomuto poznání dojdu, může mi bezpádlo přeci jen ušetřit i tak vysoké výdaje za opravy.
Koneckonců podobná hrdost mě u mého prvního rodinného vozu taky přešla, když jsem při couvání zjistil jak je dlouhý. A teď se ženuška po nainstalování senzorů jen uculuje.
Prostě zlepšující se techniku neodmítám a neodsuzuju jako ošklivou berličku.
Jak už jsem napsal, s Align bezpádlem budu mít učitele, sám mě tuto cestu nabízí. A když vidím jak lítá se 700, jajaj.
Ještě jednou díky za názory.
baui

#23 Příspěvek od baui »

psena píše:Tam patri s padlem ne?

Kdyz to reknu jednoduse, je to jak v autoskole, kdyz nam ucetele rikali, ze nejlip ridit auto se naucime na stare Skode 120... nevim jestli tim jen zastirali neferovou usporu na strane autoskoly (ostatni autoskoly uz jezdily ve favoritech) , nebo to bylo fakt z vychovnych duvodu :D

Kurna, mas pravdu, opravim prezblept ;)

Ja bych zacatecnikovi doporucil to padlo prave z vychovnych duvodu :D Ne, ze bych na dotaz o nastaveni neporadil... Jenze posledni dobou se hrozne mnozi zacatecnici s bezpadly, kteri postradaji elementarni znalosti a kdyz nejsou primo nebezpecni, jsou zkratka nesobestacni. Pochopil bych, kdyby ti, co maji deti, meli heliny jako relax od krmeni, prebalovani a kontrolovani domacich ukolu :mrgreen:
Tom
saint21

#24 Příspěvek od saint21 »

Před rokem jsem začal s pádlem. Teď o víkendu jsem zalétl bezpádlo a rozdíl je nebetyčný. Hlavní důvod pořízení bezpádla byl vzhled, protože 600 s krátkou hřídelí a bezpádlem vypadá úžasně o tom žádná, ale k věci. Byl jsem ohromen jak bezpádlo pomáhá v řízení i ve stabilizaci. Je to až s podivem co ta malá krabička umí. Z mého pohledu mají oba systémy své pozitivní a negativní stránky. Jsem rád, že jsem začal s bezpádlem hodně mě to naučilo a když jsem instaloval bezpádlo a šel vyzkoušet nebál jsem se a hned jsem šel do vzduchu, protože jsem si byl jistý, že mám vše dobře seřízené a skoro všechno dobře nastavené :o), ale to jen díky nastavovaní a seřizování pádla celý minulý rok a koukaní se na mechaniku, serva, úhly atd. Pádlo je fajn a naučí, na druhou stranu proč nevyužít technologii když tady je. Je to jako s navigaci vs. tištěná mapa atd. atd.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“