Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9

#1696 Příspěvek od Woita »

petertn píše:Chlapi, skusaluz niekto najst kde na doske by sa dala najst uroven sily vstupneho signalu?

Asi přímo jako signál to nenajdeš, jsou to data na sběrnici.
Tady http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=46768&start=45
jsem psal:
"Bombardoval jsem před časem intenzivně Hitec, aby dodělal do firmware Aurory indikaci síly vf signálu, použité čipy ve vf modulu tam ten signál "RSSI" (Receive Signal Strength Indicator) mají a jsou připojené na sběrnici, takže je to jen otázka firmwaru. Pak by se dal ztracený model hledat s vysílačkou v ruce, aspoň zhruba by to pomohlo, určitě při zaclonění tělem se výrazně mění signál. Člověk by s vysílačkou v ruce šel aspoň správným směrem.
Psal jsem to i na RCGROUPS, je tam Wishlist Hitecu, dokonce se tam ke mě někteří přidali a hlasovali pro.
Proč nám tam na displej tento údaj ti výrobci nedávají? Určitě by nás všechny zajímalo, jaký máme signál když letíme trochu dál, a to vyhledávání ztraceného modelu by byl k tomu takový bonus..."

Pokud pro to chceš něco udělat, tak se na RGGroups přidej s požadavkem na RSSI a budeme to mít přímo na displeji :-)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1697 Příspěvek od Woita »

Homer.Simpson píše:Bud rad, ze to neni ako na T14MZ, tam hulaka alarm uz po hodine "pipania" a vymena za li-pol nie je mozna :twisted:

V Aurore mam li-polku iba 2s 1000mAh a vydrzi bez problemov niekolko hodin v prevadzke(+5Hod) :wink:

LiPol je fajn, ale 1000 mAh je trochu málo - setovka má myslím 1240 nebo tak nějak?
Fajn je použít LiIon z rozebrané notebookové baterie, ty mívají 2400 mAh a to už je jiné maso. Ve vyřazené notebookové baterii bývá vadný jeden článek, ostatní jsou OK. Pro notebook nepoužitelné, ale pro nás modeláře je to fajn. Články se snadno vyndají a pro Auroru stačí 2 ks. I starší mívají reálně přes 2000 mAh. A LiIOn je vynikající volba. K té baterii ze dvou NB článků jsem si přidělal 3 konektory:
1. pro napájení Aurory, 2. pro nabíjení a 3. balanční. Takže při nabíjení nemusím vytahovat pokaždé konektor z vysílačky, abych ho nekazil. Na nabíjení mám samostatné konektory. Výdrž jsem neměřil, ale bude odpovídat kapacitě.
Nápad zní:
Pokud by se sešli 4 Auroráři, kteří chtějí kvalitní baterii, ať si dohromady koupí NB baterii, bývá tam 8 článků 2400 mAh. Kdyby si ji rozebrali, vyjde to každého na 200,- a mají novou super baterku, životnost x roků...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Homer.Simpson

#1698 Příspěvek od Homer.Simpson »

Woita píše:LiPol je fajn, ale 1000 mAh je trochu málo - setovka má myslím 1240 nebo tak nějak?...

1000mAh je fakt malo, ale mam dve nevyuzite, tak preto... :)
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
geriatrix

#1699 Příspěvek od geriatrix »

Hanyk píše:Prosim vas, da se na Auroře nastavit zvyšeny volnoběh, ale když letam volnoběh-paka od sebe.ve předu??

Jednoduše trimem, páka dopředu hodně plynu, páka k sobě málo plynu.
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#1700 Příspěvek od Hanyk »

Normalně letam plnej plyn paka k sobě- na motorce davaš teky plnej k sobě - tak da se nastavit zvyšenej volnoběh na přepinač, když mam volnoběh od sebe a plnej plyn k sobě :?:
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
petertn
Kontaktovat uživatele:

#1701 Příspěvek od petertn »

Woita píše:
petertn píše:Chlapi, skusaluz niekto najst kde na doske by sa dala najst uroven sily vstupneho signalu?

Asi přímo jako signál to nenajdeš, jsou to data na sběrnici.
Tady http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=46768&start=45
jsem psal:
"Bombardoval jsem před časem intenzivně Hitec, aby dodělal do firmware Aurory indikaci síly vf signálu, použité čipy ve vf modulu tam ten signál "RSSI" (Receive Signal Strength Indicator) mají a jsou připojené na sběrnici, takže je to jen otázka firmwaru. Pak by se dal ztracený model hledat s vysílačkou v ruce, aspoň zhruba by to pomohlo, určitě při zaclonění tělem se výrazně mění signál. Člověk by s vysílačkou v ruce šel aspoň správným směrem.
Psal jsem to i na RCGROUPS, je tam Wishlist Hitecu, dokonce se tam ke mě někteří přidali a hlasovali pro.
Proč nám tam na displej tento údaj ti výrobci nedávají? Určitě by nás všechny zajímalo, jaký máme signál když letíme trochu dál, a to vyhledávání ztraceného modelu by byl k tomu takový bonus..."

Pokud pro to chceš něco udělat, tak se na RGGroups přidej s požadavkem na RSSI a budeme to mít přímo na displeji :-)

Dik,pripojim sa ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1702 Příspěvek od Dejfak »

Tak mám další reakci na Aurou
Nové rádio 10 letu rozbitý model, špatný WF modul
Ono nejspíš padá víc lidí ale málokdo to publikuje na podobných fórech
Tak nejsem jediný :-) je nás víc !!!!
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1703 Příspěvek od sharkcom »

Tak to je už moc. Ten VF modul máš potvrzenej?? Já měl u Aurory chvilkový výpadek řízení. Asi 3s. Ono u benzíńáku 20m nad zemí to docela vyleká... Je ale fakt, že je to místo v kterém se to stává mnoha lidem prostě zakleté.... Nicméně když si vzpomenu na tu pelikánovo reklamu jak je tam aurora spojená s érem řetězem tak mi to připomíná vietnamskou tržnici a budí to ve mně směs vzteku a tragického humoru...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1704 Příspěvek od Dejfak »

Ano VF modul mám potvrzený Pelikánem a tomu chlapíkovy co mu to po 10seti vzletech spadlo tak to zkoušel a vychází to taky na modul
Jestli je ale rušení na nějakém místě kde to dělá všem tak to asi nebude špatný modul.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1705 Příspěvek od sharkcom »

Jo, to ano. Já jen že to není stoprocentní....
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1706 Příspěvek od Peppy »

kokos... Zase to mas rozbite? 8O to uz ani neni pravda ...
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#1707 Příspěvek od bezo.tn »

mne tiez padali lietadla , jedno dokonca 3x , no uz si ani nepamatam . Ero uz dostalo aj meno - Zombik . Ked uz nebolo schopne opatovnemu zmrtvych stania , kupil som foxika 1800 . To padlo 2x , potom som osadil novy trup a iny prijimac a svetosvete , ono uz nepada . Tak som reklamoval prijimac a odpoved od pelikana , bola . Mate zasah do anten ( mal som na nich zmrstovacky , pritom na inych to nerobi problem ) , to som im odpovedal , ze to neni zavada . Ze som otvoril prijimac , bo boli polamane jazycky na zamkoch a blablabla . No pelikan sa stale len vyhovara a poslali mi naspat prijimac s prepalenim softwaru a neuznanou reklamaciou . Takze mam novu dekoraciu izby .
graupner MZ-24
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1708 Příspěvek od Dejfak »

Peppy píše:kokos... Zase to mas rozbite? 8O to uz ani neni pravda ...

Ne nemám, zatím :-)
Psal jsem o pár příspěvků výš že jednomu chlapíkovy se přihodilo to samé co mě s modulem.
Čtvrtej kousek zatím maká jen mě štve ta kalibrace plynu, nechce se mi to posílat Pelikánovy když je hezky.
Možná až pojedu na nějaké závody přes Hradec tak to nechám udělat..
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Hitec AURORA-9

#1709 Příspěvek od Peppy »

Dejfak píše:
Peppy píše:kokos... Zase to mas rozbite? 8O to uz ani neni pravda ...

Ne nemám, zatím :-)
Psal jsem o pár příspěvků výš že jednomu chlapíkovy se přihodilo to samé co mě s modulem.
Čtvrtej kousek zatím maká jen mě štve ta kalibrace plynu, nechce se mi to posílat Pelikánovy když je hezky.
Možná až pojedu na nějaké závody přes Hradec tak to nechám udělat..

Myslíš to že máš len 99% max? Sak na to sa vykasli, ajtak si vždy kalibrujes regulátor, tak nebudeš mať 1024 krokov, ale 1014 ...
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1710 Příspěvek od Dejfak »

Nmo jo ale co zbytek na ten v procentech nevidím
Tak si říkám když je rozkalibrovaný plyn tak co ostatní kniply?
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“