SCOUT ARF
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
SCOUT ARF
Ač nejsem velký příznivec mrdoletů, natož elektro pohonu, tak mě jeden zaujal natolik, že jsem ho včera koupil.
http://www.jino.cz/scout-arf-motor-esc-motor-8698.html
Po otevření krabice bylo vše dobře zabalené v bublinkové folii, první dojem dobrý, velmi slušné zpracování. Srozumitelný návod s obrázky kterých snad ani není potřeba. K sestavení modelu postačí křížový šroubovák a asi 15 minut času. Křídlo zajištují dva plastové zámky po otočení o 90°. Prostor pro příjímač je pod odnímatelnou kabinou a pro baterii je na spodní straně přední části trupu. Zatím snad jediné dvě výtky mám k Y kabelu serv křidélek a doporučené baterii výrobcem k vyššímu výkonu. Ten dopručuje tříčlánek 2200-2600 mAh, který se tam ani náhodou nevejde, takže jsem ho vyměnil za menší Dualsky 2100 mAh. Udávaná hmotnost cca 960g (s 3s Lipo 1800 mAh) je taky nesedí., vážil jsem bez samolepek, baterie, přijímače a digitální kuchyňská váha ukázala 880g. Nakonec se vším vyšla na 1096g. Dále dojde na výměnu kol za vetší 56 mm, kola dodaná s modelem jsou vhodná tak na asfaltovou dráhu. Celkově na mě dělá éro velice dobrý dojem, teď už jen počkat až se počasí trochu zlepší a hůrá do vzduchu. Nepočítám že bych si ho do budoucna nechal, takže zanedlouho ( asi 14 dnů ) příjde nabídka na prodej s o něco menší cenou cca 3.300,-. Model stál 3.190,- + baterie 870,-, celková cena 4.060,-.
Koho by to zajímalo, tak zde je pár fotek. http://aviatic666.rajce.idnes.cz/SCOUT_ARF/
http://www.jino.cz/scout-arf-motor-esc-motor-8698.html
Po otevření krabice bylo vše dobře zabalené v bublinkové folii, první dojem dobrý, velmi slušné zpracování. Srozumitelný návod s obrázky kterých snad ani není potřeba. K sestavení modelu postačí křížový šroubovák a asi 15 minut času. Křídlo zajištují dva plastové zámky po otočení o 90°. Prostor pro příjímač je pod odnímatelnou kabinou a pro baterii je na spodní straně přední části trupu. Zatím snad jediné dvě výtky mám k Y kabelu serv křidélek a doporučené baterii výrobcem k vyššímu výkonu. Ten dopručuje tříčlánek 2200-2600 mAh, který se tam ani náhodou nevejde, takže jsem ho vyměnil za menší Dualsky 2100 mAh. Udávaná hmotnost cca 960g (s 3s Lipo 1800 mAh) je taky nesedí., vážil jsem bez samolepek, baterie, přijímače a digitální kuchyňská váha ukázala 880g. Nakonec se vším vyšla na 1096g. Dále dojde na výměnu kol za vetší 56 mm, kola dodaná s modelem jsou vhodná tak na asfaltovou dráhu. Celkově na mě dělá éro velice dobrý dojem, teď už jen počkat až se počasí trochu zlepší a hůrá do vzduchu. Nepočítám že bych si ho do budoucna nechal, takže zanedlouho ( asi 14 dnů ) příjde nabídka na prodej s o něco menší cenou cca 3.300,-. Model stál 3.190,- + baterie 870,-, celková cena 4.060,-.
Koho by to zajímalo, tak zde je pár fotek. http://aviatic666.rajce.idnes.cz/SCOUT_ARF/
- zero_ozero
Re: SCOUT ARF
Až budeš prodávat dej vědět 
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
zero_ozero píše:Až budeš prodávat dej vědět
Nepředbíhej
to zero_azero, dej pak vědět zkušenosti z létání. Myslím, že to bude zajímat vícero lidí.
Hitec Aurora 9X
- zero_ozero
Nepředbíhej, mně se tohle éro také líbí
.
to zero_azero, dej pak vědět zkušenosti z létání. Myslím, že to bude zajímat vícero lidí.
Kdo pozdě chodí
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Kopie MX2 od STModels o cca 500 Kc levnejsi. Jak tak koukam na ty obrazky je to to samy takze zrejme cekej obdobny "neduhy". Podvozek, serva a panty SOP + VOP.
Myslim, ze je tady o neco slabsi motor, nez MX2 - ted nevim .U MX hori nekdy regulatory, ktery jsou origo. Mam koupeny silnejsi, ale zatim jsem jej neosazoval, protoze ten puvodni drzi, tak jej zatim necham. Mam sice asfaltovou drahu, ale uz s tim litam bez podvozku z ruky. Pridaval jsem zavazi na zadek. Baterku jsem tam nacpal Dualsky 2250, ted mam Tgy 2200. (vse 3S) vaha cca 1100 a neco - bez podvozku + nejakych 12 g pridanych na ocase, aby to snaz udrzelo harier a vis.
Jeste si neodpustim "ohodnotit" Pelikanuv "poutovy vzhledl" - ten se moc nevyvedl
Myslim, ze je tady o neco slabsi motor, nez MX2 - ted nevim .U MX hori nekdy regulatory, ktery jsou origo. Mam koupeny silnejsi, ale zatim jsem jej neosazoval, protoze ten puvodni drzi, tak jej zatim necham. Mam sice asfaltovou drahu, ale uz s tim litam bez podvozku z ruky. Pridaval jsem zavazi na zadek. Baterku jsem tam nacpal Dualsky 2250, ted mam Tgy 2200. (vse 3S) vaha cca 1100 a neco - bez podvozku + nejakych 12 g pridanych na ocase, aby to snaz udrzelo harier a vis.
Jeste si neodpustim "ohodnotit" Pelikanuv "poutovy vzhledl" - ten se moc nevyvedl
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
fpvmania.cz
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
imagin píše:Kopie MX2 od STModels o cca 500 Kc levnejsi. Jak tak koukam na ty obrazky je to to samy takze zrejme cekej obdobny "neduhy". Podvozek, serva a panty SOP + VOP.
No fakt že jo, úplně to samé, našel jsem pár fotek na Rcalbum. To je bordel.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Tak to mě zaujal tenhle letoun když jsem ho viděl na modelhobby.http://www.produce.va-models.com/index.php/cs/epp-produkty/akro-stredoplosniky/loop
Co neubrzdíš neukecáš.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
V pátek a sobotu proběhlo létání s tímto "modelem", docela předčilo moje očekávání. Letadlo létá velmi dobře a to i ve větru, foukalo cca do 6m/s. Model jsem nedovažoval, ale jak psal kolega imagin zkušenost s MX2, možná by pár gramů na zadek neuškodilo. Proběhla předpokládaná výměna koleček za větší 56 mm, dále vrtule ve stejném rozměru 12x6, ale APC, původní vypadala jako uschlá slupka od banánu. S tím jsem vyměnil i unašeč u kterého závit nevypadal vůbec pěkně. S akumulátorem Dualsky 2100 mAh 11,1V má přebytek výkonu, dá se létat svižně a jde dobře za vrtulí, vertikální start z ruky bez nejmenších problémů. Dobe letu se pohybovala od 8 do 15 min. Pokud by měl někdo zájem, tak dávám nabídku na prodej. 
Tak na to kolik tu bylo zájemců, jsem se ani nechtěl ptát, zda-li je to aktuální. Nakonec jsem to zkusil a jsem za to rád. Dnes proběhlo první zalítání a naprostá paráda. Vyhovuje mi, že po větroních to je podstatně živější a jestli to je i možný, tak podstatně přesnější. Přistávání poměrně bez problému, občas jsem s ním i docela říznul a všechno v cajku. Odpoledne jsem to vytáh na zahradu za barák a tam tedy přistávání už nebyla moc sranda s mojima rukama. Ono po dosedu to mělo ještě docela rychlost až podvozek naboural do dřeva na kraji trávníku a ero se převrátilo, takže jsem již rovnal podvozek, který ovšem zůstal pevně přikurtovaný k letadlu - takže jak jsem někde četl, že podvozek nic nevydrží, tak možná jen u stejné MX2 a ne u Scouta.
Jinak ve vzduchu jsem toho moc odvážnějšího neprováděl, ale v základu lítá krásně. Až si trochu víc sedneme, tak natočím nějaké video, protože na netu jsem snad skoro nic zatím nenašel.
Výdrž zatím nemůžu posoudit, jelikož mám setovou nabíječku z ASW28 a jak aviatik666 říkal - je na ho*no, tak musím souhlasit, vypadá to, že opravdu baterky nedobije naplno. Znamená to to, že zítra musím něco sehnat.
Vysílač a přijímač mám zatím z ASWčka s Y-kabelem a vše funguje bez problému pro aktuální nároky na lítání.
Výkon je opravdu dostatečný, vertikálně nahoru letí statečně.
Ale všechno co říkám berte z rezervou, protože to je první letadlo po větroních (skylady a ASW28).
Virus
Jinak ve vzduchu jsem toho moc odvážnějšího neprováděl, ale v základu lítá krásně. Až si trochu víc sedneme, tak natočím nějaké video, protože na netu jsem snad skoro nic zatím nenašel.
Výdrž zatím nemůžu posoudit, jelikož mám setovou nabíječku z ASW28 a jak aviatik666 říkal - je na ho*no, tak musím souhlasit, vypadá to, že opravdu baterky nedobije naplno. Znamená to to, že zítra musím něco sehnat.
Vysílač a přijímač mám zatím z ASWčka s Y-kabelem a vše funguje bez problému pro aktuální nároky na lítání.
Výkon je opravdu dostatečný, vertikálně nahoru letí statečně.
Ale všechno co říkám berte z rezervou, protože to je první letadlo po větroních (skylady a ASW28).
Virus
urcite budu rad za nejake video, do pristi sezony bych chtel scouta poridit..
Virus111 píše: takže jsem již rovnal podvozek, který ovšem zůstal pevně přikurtovaný k letadlu - takže jak jsem někde četl, že podvozek nic nevydrží,
To ze podvozek vydrzel na letadle je dano tim, ze je delany z "blata" jinak by ulit i s kusem trupu jako mi to udelal uhlikovy, ktery jsem tam mel - takhle se pouze vytvaroval
Virus111 píše:tak možná jen u stejné MX2 a ne u Scouta.
Neni rozdil mezi MX2 a Scoutem - je to totozne
Virus111 píše:Až si trochu víc sedneme, tak natočím nějaké video, protože na netu jsem snad skoro nic zatím nenašel.
To je dano tim, ze hledas Scout - hledej na YT MX2 a najdes jich spousta.
Virus111 píše:Výdrž zatím nemůžu posoudit, jelikož mám setovou nabíječku z ASW28 a jak aviatik666 říkal - je na ho*no, tak musím souhlasit, vypadá to, že opravdu baterky nedobije naplno. Znamená to to, že zítra musím něco sehnat.
CCa 8-10 minut s 2200 3S agresivniho letu vcetne visu (ci pokusu) vrtule 12x6 SF
Virus111 píše:Výkon je opravdu dostatečný, vertikálně nahoru letí statečně.
Souhlas - motor je povedeny - regl poddimenzovany, je treba si ohlidat vrtuli (napr APC 12x6 uz je dle myho moc tezka)
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
fpvmania.cz
fpvmania.cz
Scout vypadá vážně skvěle, ale musel jsem si ho trochu barevně vylepšit 
Tak místo abych chrápal pročítám tu možné a nemožné,rád bych po hornoplochu pomalu přešel na akrobata,po pokoukání a pročítání jsem narazil na tohohle prcka v poměrně příjemné cenové hladině..Baterie létám 2200mAh 3S to by sedělo.. jediné z čeho mi trochu stojí vlasy je,že to je z bublinek,ale zase pokud něco snese do začátku dobré..
Má někdo pořád tohohle mazlíka?
Má někdo pořád tohohle mazlíka?
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Však to jsem četl
Ale ono stejně dokud to člověk nevidí osobně nebo nemá na pákách pozná prd.
Chtěl bych se naučit nějaké základy Akrobacie a nechci nic drahého protože to stejně nedopadne na poprvé dobře,sice víc prahnu ke konstrukčním modelům,ale nač rozbíjet třeba Extru MX ...
S hornoplochem nějaké kraviny dělám,dokonalý nejsem,ale přijde mi že jsem se skoro dostal k hranici toho co asi to letadlo dokáže provést..
Když se zeptám zkušenějších a majitelů těchto bublinkáčů,je to nezáludné a umí třeba i pomalu?výkruty jestli nejsou nějak sudovité a tak...a v neposlední řadě zatím mám 4kanál vysílačku bude mě to nějak eliminovat když budou křidélka přes Y kabel?..nechci zase do něčeho vletět po hlavě
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub