Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
h4Wk

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#856 Příspěvek od h4Wk »

Chci se zeptat litate normalne s tema 160mAh od Turnigy ? Ja prave z duvodu vahy bral Turnigy 130mAh ale az umrou tak premyslim jake vezmu tak se radeji ptam jak to lita s tema 160mAh...
keras

#857 Příspěvek od keras »

mohl jsme testovat 120 originál, turnigy 130 i turnigy 160. Ty 160 jsou jen o málo těžší a délka letu je rozhodně nejdelší. 130 tak kolm 8min maximálně, 160 klidně 10min. Ber 160!!!
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Jiri

#858 Příspěvek od Jiri »

keras píše:mohl jsme testovat 120 originál, turnigy 130 i turnigy 160. Ty 160 jsou jen o málo těžší a délka letu je rozhodně nejdelší. 130 tak kolm 8min maximálně, 160 klidně 10min. Ber 160!!!

A (nevím proč ale je to tak) klasické 160mAh jsou nezanedbatelně lepší než NanoTech 160mAh. Taky tvarově líp odpovídají a (možná právě proto) jsou dražší.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Jiri

#859 Příspěvek od Jiri »

keras píše:jestli mohu poradit - pokud není zlomen úplně o kostry tak je perfektní oprava navléknout na oba konce černou smršťovací bužírku a OPATRNĚ! ohřát třeba hrotem pájky. Oprava je potom napořád... :wink:
Extreme lepší jsou, ovšem zlomit je také není problém. Chtělo by to ubastlit něco jako na mcp x z obalu od žvýkaček :wink:

Už to tu bylo, lyžiny se stanou prakticky nezničitelnými přidáním airbagu z mirolanu - izolace na trubky. Pro učení k nezaplacení.
Viz : http://www.rcmania.cz/download/file.php?id=2985&mode=view (na fotce je sice eFly, ale na kolibříka lze aplikovat úplně stejně).
keras

#860 Příspěvek od keras »

o jakých klasických mluvíš??? Já mám na mysli samozřejmě turnigy z HK
Kdo by kupoval baterie u nás že jo :lol:
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Jiri

#861 Příspěvek od Jiri »

keras píše:o jakých klasických mluvíš??? Já mám na mysli samozřejmě turnigy z HK
Kdo by kupoval baterie u nás že jo :lol:

Nanotech http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=18792
klasické http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... duct=10980
Akorát tam nevidím ty klasické s konektorem pro Kolibříka (já mám konektor jako MSR, mám oba typy a Nanotech jsou prokazatelně horší (alespoň ty, co mám já)
h4Wk

#862 Příspěvek od h4Wk »

Ja mam nanotechy 130mAh a musim rict ze napriklad vykon stoupl a vydrz +- stejna jako u origo mozna vyssi ale kdyz jsem dal ve visu plny plyn ma vyssi vykon prave nanotech...
Jiri

#863 Příspěvek od Jiri »

h4Wk píše:Ja mam nanotechy 130mAh a musim rict ze napriklad vykon stoupl a vydrz +- stejna jako u origo mozna vyssi ale kdyz jsem dal ve visu plny plyn ma vyssi vykon prave nanotech...

Já neporovnával s originální, ale dvě verze baterií Turnigy, které obě v mikrovrtulníčku používám.
8exit

#864 Příspěvek od 8exit »

Tak jsem byl o víkendu s Kolibříkem poprvé lítat venku a naprostá pohoda :) Jen už obligátní problém s boucháním flybaru, objednal jsem extreme se závažími tak snad už po zkrácení bouchat nebude. Taky na dlažbě praskly lyžiny, tak budou Extreme, na původních zasychá epoxid tak snad také budou ještě k použití. Rozlousknutí konektoru k lyžinám po chvilce napětí proběhlo pomocí malých kleštiček.

Četl jsem o baterkách z Hobbykingu co jste nakoupili a trhal jsem si vlasy, já koupil z RCKingu od Extremu 150mAh o hodně dráž. Letový čas na malé výchylky tak 8,5 min. Zkoušel jste někdo kovovou desku cykliky a hlavu rotoru od Extreme? Do toho zatím nejdu, musí to být o hodně těžší s menším letovým časem ne?

Také bych měl otázku ohledně nabíječe, vadí pokud nabíjím různě vybité baterky nebo jen jednu baterku samostatně?

Jinak se přidávám k názoru, že za relativně málo peněz hodně muziky - mám profipack Solo Pro V2 :) Opravdu velice zábavný vrtulník do začátku, mám ještě Blade Scout Micro a ten už mi zábavný nepřijde ani trochu :D Díky za info a zdravím všechny závislé
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
h4Wk

#865 Příspěvek od h4Wk »

Chtel jsem se zeptat mohli by jste mrknout v jakem rozsahu vam chodi leve servo ? mi dolu chodi az na doraz a nahoru jen do 3/4...:/
ondrej_heli

#866 Příspěvek od ondrej_heli »

Bodove popisu moje zkusenosti s timto vrtulnickem (muj prvni):
1/ Zacatek:
- pro zacatecnika to chce na zacatek hodne prostoru bez vycnivajiciho nabytku a dekoraci, zejmena nez se natrimuje (2x2 metry je fakt malo)
- po lehkem seznameni pri letani v byte neni vhodne vetsi experimenty v manevrovani, kazdej prudsi manevr vyvola dalsi reakci, ktera se musi kompenzovat
- zpocatku letat rozhodne na male vychylky
- pri nebezpeci kolize stahnout "plyn" a druhou packu pustit (jinak hrozi zaseknuti servav krajni poloze - musi se pak rucne vykroutit)
2/ Litani venku
- super zalezitost, pokud je bezvetri - jakejkoliv zavan vetru odnasi vrtas do dali, jen proti slabemu vanku je mozne se trosku branit
- litat daleko od stromu, lamp, psu a lidi :)
- asi se tim clovek nedonuti se naucit jemne manevry, ale je to sranda
- pokud mame uz neco nalitano prepnout na plne vychylky
3/ Nahradni dily
- 95% poskozeni bylo pri letani v byte/kancelari - venku pri kontrolovanem dopadu na travu byva vse OK
- nejcasteji me odchazela rotorova hlava (cepy vrtuli) a flybar, jednou taky lyziny a tahla
- zadni vrtulka odesla po par desitkach baterek i po doporucenem prehozeni na druhou stranu (+obraceni vrtulky +obraceni polarity)
- vrtule jako jediny nahradni dil prilozeny v profipacku drzi be zavady stale i po nekolika hrubych nehodach
4/ "Tuningove dily"
- beru Xtreme od rcking.eu (doprava zdarma, pri objednani dopoledne a platbe pres paypal to mam druhy den doma)
- tuningove lyziny (taky jdou zlomit :) ) ale jsou podstatne odolnejsi nez original. Vyztuzil sem je sponkou a prilepil paskou.
- kovova rotorova hlava - koupil sem po 3 znicenych plastovych. moc hezke provedeni - mozna nejaky gram navic
- karbonovy flybar s vymenymi zavazickami (taky jde zlomit :) ) - vyhoda je, ze dovnitr se na to navesej vsechna zavazi a je to pekne poslusny a stabilni a na ven se to da odstrojit jen na vetsi (jako original) ci male (to jde pak vrtas postavit skoro spickou kolmo k zemi) a je to pekne zivy. Kdyz se daj zavazi do vnitrniho zarezu, tak nemlatej o kabinu a ocas
- baterky - koupil sem na HobbyKing 8 baterek po $1.65 (98 gramu zasilka) a drzej pekne - jsou trosku vetsi
5/ Ovladani
- bylo tady zminovano zastaveni vrtase po chvilce pri doprednem letu. Deje se me to taky, je to asi zalezitost flybaru. Kdyz je lehkej, tak to neni moc znat. Chce to vrtulnik uklidnit a pak zase dopredu - trosku pakarna, hlavne kdyz ho vitr odfoukne dal.

Zdar & silu!
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#867 Příspěvek od petr1990 »

Prodam profipack colibri v4.5.. kabinka ze solo pro. + pridam celou zadni cast vcetne motorku.. jinak lyziny xtreme,padla z bladu.Vsechno v kufriku.pripraveno k litani.cena 1400+posta.. vic info v SZ..plati do vymazani
Přílohy
IMG_0173.JPG
EvzEn

#868 Příspěvek od EvzEn »

Kkdyby měl někdo na prodej nabíječku od Colibriho za rozumnou cenu, dejte vedet a pošlete SZ, koupil bych jí :)
schima

#869 Příspěvek od schima »

Ahoj,
nabíječku jsem viděl za 500 Kč na RCKingu.
Mám dotázek, po té, co jsem otočil zadní vrtulku (kvůli chlazení), jde vrtulník pořád do boku, snažím se to vyrovnat úpravou táhla, což se mi postupně daří, ale občas se vrťas zblázní a v momentě kdy mám výkon rotoru třeba na 50% tak se začne dělat kolečka, naposledy to byla hezká kružnice s letem vzad :D Setkal se s tím někdo?
ondrej_heli

#870 Příspěvek od ondrej_heli »

schima píše:Ahoj,
nabíječku jsem viděl za 500 Kč na RCKingu.
Mám dotázek, po té, co jsem otočil zadní vrtulku (kvůli chlazení), jde vrtulník pořád do boku, snažím se to vyrovnat úpravou táhla, což se mi postupně daří, ale občas se vrťas zblázní a v momentě kdy mám výkon rotoru třeba na 50% tak se začne dělat kolečka, naposledy to byla hezká kružnice s letem vzad :D Setkal se s tím někdo?

Koukni se, jestli si pri prehazovani nenalomil ten ocasni nosnik. Jednou se me to stalo, nedrzel tam moc dobre (hlavne v podelne ose se kroutil) a pak se to chovalo jak si psal.
Je fakt ze mam vytrimovanej bocni naklon uplne doprava, ale nedaval sem to za vinu prehozeni smeru zadni vrtule. Otestuju.
Mimochodem, to prehozeni to mozna prodlouzi, ale nezachrani. Chce to pri prehazovani baterky zkusit, jestli neni zadni motorek moc zahratej a kdyztak pockat.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“