Kávovar - výběr

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Kávovar - výběr

#31 Příspěvek od JirkaA »

JosefSvejk píše:... víc než hračku pro tatínka za 20 tisíc. :roll:

kdyby jenom za dvacku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
OK2WY
martys

#32 Příspěvek od martys »

.....právě na primě byla reportáž o cibetkové kávě, až jsem na ni dostal chuť......mimochodem, dá se tady někde koupit?
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
JosefSvejk

#33 Příspěvek od JosefSvejk »

Koupit se dá určitě, třeba tady: http://www.bestdarky.cz/cibetkova-kava-p-1891.html , ale tohle už je mimo můj zájem. I když, možná, jednou :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od mbiron »

Presne tak, nekdo si da radeji kvalitni kavu z kavovaru, nekomu staci standard smes a ja treba piju Velvet instantni. Ja si nejak nepotrpim na tom co piju. stejne do toho dam dva cukry a mleko takze tomu stejne seberu veskerou chut kafe :lol:
Klasickeho turka jsem uz nemel 15 let
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
OuvejAchich

#35 Příspěvek od OuvejAchich »

JirkaA píše:Komiku :mrgreen: , nekup si co chceš.. Mimochodem, kávovar je v průměrné rodině pijáků kávy používán podstatně častěji, než vysavač nebo žehlička. IMHO jeden z nejpoužívanějších spotřebičů.

Naprostej souhlas. U nás je pijákem kávy pouze manželka a i tak je presovač a kávomlýnek používanější víc, než nejen žehlička nebo vysavač, ale i varná konvice.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od mbiron »

OuvejAchich píše:
JirkaA píše:Komiku :mrgreen: , nekup si co chceš.. Mimochodem, kávovar je v průměrné rodině pijáků kávy používán podstatně častěji, než vysavač nebo žehlička. IMHO jeden z nejpoužívanějších spotřebičů.

Naprostej souhlas. U nás je pijákem kávy pouze manželka a i tak je presovač a kávomlýnek používanější víc, než nejen žehlička nebo vysavač, ale i varná konvice.

Tak jsme rozebrali vybavenost a pouzivanost jednotlivych domacich spotrebicu, tak se zase muzeme vratit k tem kavovarum a jejich vyberum ne? :wink: Treba jednou si taky neco takoveho poridime i kdyz v to moc neverim.
Tak at mame nejaky vyber z toho co nam soucastny trh nabizi.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
AndroidCZ

#37 Příspěvek od AndroidCZ »

zdzd píše:Jo, v každém případě je třeba se vyhnout se něčemu jako je toto:

http://www.expressoshoppe.com/images/sa ... o_grey.jpg

Takovou koncepci vymyslel nějaký totální magor. Šufle na vodu je vlevo a blbě se vyškubává. Šufle na spotřebované kafe a odkap vody je vpravo a blbě sa vyškubává. Kafe se sype shora v zadu. Na všechny strany to kolem sebe potřebuje metr místa a shora taky. Máme v práci a obsluha toho stroje je katastrofa.

U každého typu je třeba si ověřit nejen rozměr, ale taky kudy a jak se do toho leze. Nejlépe je kafe sypat shora v předu, vodu dávat a odpady tahat taky předem. Taky nějaká polička na hrnky rozhodně není k zahození.

My tohle máme a spokojenost, protože voda se dává – kupodivu – zepředu, lógr taky zepředu, a to pro jednoduchou fintu: nemá to nožky, ale kolečka po obvodu, takže se velmi snadno mašina protáčí na místě a tedy si ji vždy natočím tak, aby byla ideálně. Mi na tom vyovuje "malý půdorys" oproti běžným dlouhým kvádříkům. Ale je mi jasné, že na to člověk bez pročtení manuálu jen tak snadno nepřijde...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AR1 »

mbiron píše:Presne tak, nekdo si da radeji kvalitni kavu z kavovaru, nekomu staci standard smes a ja treba piju Velvet instantni. Ja si nejak nepotrpim na tom co piju. stejne do toho dam dva cukry a mleko takze tomu stejne seberu veskerou chut kafe :lol:
Klasickeho turka jsem uz nemel 15 let

Nechápu tvojí účast v této diskuzi, tázající se ptal na kávovar, ne že ty piješ instantní "kafe".
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od AR1 »

RomanSadilek píše:Sice to moc modelářské tema neni, ale třeba někdo poradí s výběrem.
musí to být automatika s mlýnkem, nejlépe i na kapučino.
Nemáte někdo náhodou JURU ENU 9 ? v okolí to nikdo nemá.

http://kavovary-jura-impressa.cz/kavova ... ena?page=2

peněz je to docela dost, tak nevim

Taky jsme si tím prošli, máme tuto Juru, ale předchozí model, rozdíl je v tom ovladači. Dokonce lze náš model vylepšit tím ovládáním na tenhle model. Když jsem si to studoval, je to na kafových forech stejný jak se tady zeptat na značku vysílače. Pak si ještě kupují extra mlýnky, taky se hádají o značce a nejlepší je stejně pákový kávovar :D .

Ze začátku jsem byl spíše proti, dát přes 20 tis za něco, co cedí vodu přes namletý kafe, to si přece zaleju Nescafé. Není tomu tak. Dneska se těším domu, že mi manželka udělá pořádný kafe a v práci si skutečně s nechutí to jedno Nescafe přes den dám.

Tahle Jura pracuje dobře, z diskuzí mi vyplynulo, že tato značka má nejméně poruch a nám slouží bez závad. Řekl bych, že to je takový základ na cestě k dobrýmu kafi. A jak ti tu už psali, nejde do toho nasypat Standard nemletý, ale poohlídnout se po pražírnách a vyzkoušet. Pražírny taky mívají o dost lepší ceny než v obchodech. Manželka nakupuje v pražírně v Praze - Holešovicích, kde ti kafe upraží teprve při objednání - ne pochopitelně 10 dkg pytlík - takže maximální čerstvost.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
mancusco

#40 Příspěvek od mancusco »

nečetl jsem to celé, ale řádně poučen odborníkem se podělím. Všechny kávovary jsou v podstatě k ničemu, pokud nemají bojler na horkou vodu. Kafe jako z profi kávovaru z něj nikdy nevydojíte, a to si ještě musíte hlídat a nastavovat hrubost kávy, na to vám nikdo návod nedá. Nejlevnější je pákový, ten co je vidět ve starých amerických filmech. Časem si vám možná cvikem podaří vyvinout stejnoměrný tlak. Takže zbytečně neutrácejte a pijte hlavně co vám chutná, ale kvalitní kávu doma levně těžko vyrobíte
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
zdzd

#41 Příspěvek od zdzd »

AndroidCZ píše:
zdzd píše:Jo, v každém případě je třeba se vyhnout se něčemu jako je toto:

http://www.expressoshoppe.com/images/sa ... o_grey.jpg

Takovou koncepci vymyslel nějaký totální magor. Šufle na vodu je vlevo a blbě se vyškubává. Šufle na spotřebované kafe a odkap vody je vpravo a blbě sa vyškubává. Kafe se sype shora v zadu. Na všechny strany to kolem sebe potřebuje metr místa a shora taky. Máme v práci a obsluha toho stroje je katastrofa.

U každého typu je třeba si ověřit nejen rozměr, ale taky kudy a jak se do toho leze. Nejlépe je kafe sypat shora v předu, vodu dávat a odpady tahat taky předem. Taky nějaká polička na hrnky rozhodně není k zahození.

My tohle máme a spokojenost, protože voda se dává – kupodivu – zepředu, lógr taky zepředu, a to pro jednoduchou fintu: nemá to nožky, ale kolečka po obvodu, takže se velmi snadno mašina protáčí na místě a tedy si ji vždy natočím tak, aby byla ideálně. Mi na tom vyovuje "malý půdorys" oproti běžným dlouhým kvádříkům. Ale je mi jasné, že na to člověk bez pročtení manuálu jen tak snadno nepřijde...

No, nevím. My tam máme jiný typ od stejné značky a je už dost starý. Schválně vyzkouším to pootáčení, i když tam není potřeba. V každém případě se ty šuplata tahají hnusně a nikdy bych to doma nechtěl.

Každému zájem ci o kávovar silně doporučuji si tyto věci vyzkoušet - jak a kudy se do toho leze, jak se čistí a tak dále.
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

zdzd píše:No, nevím. My tam máme jiný typ od stejné značky a je už dost starý. Schválně vyzkouším to pootáčení, i když tam není potřeba. V každém případě se ty šuplata tahají hnusně a nikdy bych to doma nechtěl.

Každému zájem ci o kávovar silně doporučuji si tyto věci vyzkoušet - jak a kudy se do toho leze, jak se čistí a tak dále.

Vyzkoušeno, kolečka tam opravdu jsou a dá se s ním tedy vrtět kolem svislé osy. Nicméně výsledek je přinejmenším rozpačitý. Šuplata mají držátka navržená tak, že se dají chytit z pozice před kávovarem. Když se ale natočí levou stanou vpřed kvůli vysunutí vodního zásobníku, tak se pořád dá chytit jen levou rukou. V té poloze dost nepřirozeně a pravou nejde vůbec. Navíc, jak už bylo řečeno, musí se vyrvat, protože šuple tam drží velmi podivně.

Toto řešení mi fakt nevyhovuje.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Avenger »

RomanSadilek píše:Sice to moc modelářské tema neni, ale třeba někdo poradí s výběrem.
musí to být automatika s mlýnkem, nejlépe i na kapučino.
Nemáte někdo náhodou JURU ENU 9 ? v okolí to nikdo nemá.

http://kavovary-jura-impressa.cz/kavova ... ena?page=2

peněz je to docela dost, tak nevim

Jestli to myslíš s kávou vážně, tak se vyhni všelijakým automatům all in one. Za tu cenu už seženeš slušnou pákovku.
I kdyby si koupil starší stroj, tak je to furt lepší než ta plastová comba, která lákají zákazníky na počet barů s nekvalitním vysokootáčkovým mlýnkem s malými kameny, nedostatečnou zásobou páry či horké vody na čaj.
Kávu jak je na obrázku z toho obvykle ani nedostaneš.
Určitě si ujasni kolik káv budeš denně dělat, jak máte tvrdou vodu (má vliv na životnost kávovaru nebo na cenu dekalcifikačních tablet), jak se dá ten automat čistit (zejména stará žluklá káva v mlýnku), jestli se dá mlýnek nastavit vzhledem k různým vlastnostem různých druhů kávy, atd.
Já původně zvažoval taky nějaký automat all in one a po zvážení všech pro a proti jsem nakonec pořídil tento http://www.wholelattelove.com/ItemImage ... XLarge.gif , kvalitní mlýnek zvlášť a rozhodně nelituji.
Napěnit mléko na kapucino či latte v konvičce zvládne každý. Později jsem ho připojil na vodu i odpad (nebavilo mě furt dolévat/valévat vodu a vyměňovat/recyklovat malé filtry v nádržce).

Rozhodně tě nechci odrazovat od koupě, ale tím že se na ten stroj poptáš nejdříve zde http://www.primacafe.cz/primafrm/ nic nezkazíš.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“