Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#181 Příspěvek od Borek »

Bradik píše:Ahoj, mate nekdo zkusenosti s nejakou stabilizaci bety, napr gyrama? Jde mi o eliminaci otresu pri kamerovani. Vyplati se to nebo to neni znat. Jde mi asi o krydelka a smerovku, vyskovku si ošefuju sam...

FeriGGGG má v Betě gyra, tak se ho zeptej.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Digis »

Borek píše: Možná místo motoru bych přemýšlel o lepším ESC, mně u Bety po nějaké době odešel a dal jsem jiný a příšlo mi, že to lítalo pak znatelně líp.

Potvrzuji. Mám tam regulátor Align 35A a lítá to daleko líp. Je to živější a šetrnější k baterce.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od mbiron »

Tak uz mám také první lítání s Betou za sebou, Počasí bylo nádherné, pro začátečníka jak dělané. Letadlo přežilo bez újmy. :wink:
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
jimiman

#184 Příspěvek od jimiman »

Ahoj kluci,
můžete mi někdo dát info jak BETA chodí při svahování ?? Zda dokáže využít termiku ??? Díky za info .. chystám se na tento druh lítání :)

JIMIMAN
Borek
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Borek »

jimiman píše:Ahoj kluci,
můžete mi někdo dát info jak BETA chodí při svahování ?? Zda dokáže využít termiku ??? Díky za info .. chystám se na tento druh lítání :)
JIMIMAN

Dá se použít na obojí, ale má svoje omezení. Já jsem s Bixlerem (= Betou) svahoval tenhle i minulý víkend a celkem jsem si to užíval. Bezpochyby to má daleko k opravdovému svahovému větroni (ale i k univerzálnímu ne-EPP stroji), ale svahovat se s tím dá. Problém je, že přece jen tak pěkně neklouže, takže ji nemůžeš nějak extrémně rozfrčet. Nejlíp mi to šlo, když jsem mohl dělat velké kruhy. Prudké obrátky mě většinou připravily o dost výšky. Ale při dostatečném větru nevadí ani to. Možná až si nastavím agresivnější výchylky křidélek, tak to bude lepší.

V dobré termice se dá lítat i s Betou. Problém je, že je poměrně malá, takže ji brzo budeš mít problém vidět. Já jsem pořádnou termiku chytil jednou a to jsem se spíš staral, jak ji dostat dolů.

--
Borek
jimiman

#186 Příspěvek od jimiman »

Ahoj kluci máte někdo zkušenost s touto baterkou ?? K BETĚ mi vyhovuje konektorem ..
Kypom - RED-power 2200mah 3S 25C (50C)
jimiman

#187 Příspěvek od jimiman »

Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jimimane, na konektory se vyprdni ty si přepájíš kdykoliv...
jimiman

#189 Příspěvek od jimiman »

Já vím, ale nemám chuť hned pájet konektory ... nejsem v tom kovanej ... víš :) ? Tak tohle mi přišlo víc oK
Ditys

#190 Příspěvek od Ditys »

Ty baterky vypadají dobře, pokud se můžete vyhnout pájení, udělejte to. Není to tak jednoduché - u T-konektorů se pájí masivní válec na masivní hranol, což téměř vyžaduje profesionální páječku. Vyzkoušeno :D
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Tchor »

Ditys píše:Ty baterky vypadají dobře, pokud se můžete vyhnout pájení, udělejte to. Není to tak jednoduché - u T-konektorů se pájí masivní válec na masivní hranol, což téměř vyžaduje profesionální páječku. Vyzkoušeno :D

Jde to 100W trafopajkou zcela bez problemu, taky vyzkouseno - mnohokrat.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Borek »

Ditys píše:Ty baterky vypadají dobře, pokud se můžete vyhnout pájení, udělejte to. Není to tak jednoduché - u T-konektorů se pájí masivní válec na masivní hranol, což téměř vyžaduje profesionální páječku. Vyzkoušeno :D

No nevím, ale Dean bych ustřihnul a dal XT60. A XT60 se pájí celkem bez problémů.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od mbiron »

Taky pouzivam XT 60 i kdyz ono je to v podstate jedno co tam je za konektor. Kazdy preferuje neco jineho.
Hlavni je aby to bylo kvalitne pripajeno a odizolovano.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
jimiman

#194 Příspěvek od jimiman »

Jo díky moc za reakce, baterka je již objednaná tak to bude snad vše ok. Teď spíš zase řeším jiný problém týkající se infomace o nízkém stavu pohonného akumulátoru za letu. Tuším, že nějaká telemetrie mě hezky poinformuje, ale to je záležitost celkem drahá ... Prostě mi vadí, že moje beta oznámí pípáním nízký stav baterie a já bez přípravy musím ihned přistát (beta ihned odpojí motor). Vědět tuto informaci tak o pár desítek sekund dřív za pár peněz bylo by to fajn a mnohem příjemnější :)

Dík za případné názory.

PS: včera jsem si potvrdil, že pokud u verze BETY III použiju vrtuli APC 6x4E a "vyříznu" malou drážku do trupu pro průchod listů vrtule tak přesně definuju
misto kde se mi trup přelomí. (už to tu bylo na diskuzi) :) :) :) Úplně přesně to ruplo při otočení na záda :) Husté vteřinové lepidlo pomohlo :) Ale pořád to za tu výměnu stojí !!!

čauky Jimiman
Borek
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Borek »

jimiman píše:Jo díky moc za reakce, baterka je již objednaná tak to bude snad vše ok. Teď spíš zase řeším jiný problém týkající se infomace o nízkém stavu pohonného akumulátoru za letu. Tuším, že nějaká telemetrie mě hezky poinformuje, ale to je záležitost celkem drahá ... Prostě mi vadí, že moje beta oznámí pípáním nízký stav baterie a já bez přípravy musím ihned přistát (beta ihned odpojí motor). Vědět tuto informaci tak o pár desítek sekund dřív za pár peněz bylo by to fajn a mnohem příjemnější :)

Tohle je práce ESC. Většina ESC umožňuje nastavit cutoff napětí, navíc většinou když pocítíš, že tě ESC začíná omezovat, tak se obvykle dá na nízký výkon motoru vrátit. Osobně myslím, že je lepší létat na čas.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“