VYPÍNEJTE BATERKY !!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

VYPÍNEJTE BATERKY !!!

#1 Příspěvek od Woita »

Ahoj všichni,
cizí neštěsti vždycky potěší, tak se bavte - a možná že to někomu tak blbému jako já zachrání model.
Vzal jsem si na letiště pár letadel, nejdříve jsem polítal asi 3 lety s novým motoráčkem, pak jsem z něj odmontoval křídlo a odnesl ho do auta, aby se mu nic nestalo, trup na zadní sedačku a křídlo dozadu.
Pak jsem si ještě polítal s tryskáčem (4 lety) a když dorazil kámoš, chtěl jsem se pochlubit tím novým motoráčkem, tak jsme šli k autu. Otevřu dveře a to byla rána! Nejdřív jsem myslel, že vybouchla baterka (ale byla to A123, ty snad nebouchají). Předek letadla na sra.ky, vrtule zlomená, motor vytržený z lože a všude v autě piliny z balsy. Ale úplně všude!
A pak mi to došlo!!! Já debil nechal zapnutou baterku a když jsem lítal s tryskáčem, tak motoráček lítal v autě.
POZOR, určitě to neplatí pro každý systém, ale pro AFHSS (Auroru) tedy ano. Ovládájí se i ostatní spárované přijímače. Ve chvíli když zapnu vysílačku, ožijou všechny spárované přijímače. (Shodou okolností jsme toto s kolegou zkoušeli asi hodinu předtím, je to skutečně tak.) A je jedno, že je ve vysílačce navolen jiný model.
Proto VYPÍNEJTE MODELY, SE KTERÝMI NELÍTÁTE! A dobře mi tak... aspoň dodělám kapotu, která mi tam chyběla. Nakonec ta devastace nebyla tak šílená, medel opravím za 3 večery, s autem se nestalo nic (to se divím), nejhorší bylo to luxování.
Naposledy upravil(a) Woita dne stř 24.10.2012 13:38, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: VYPÍNEJTE BATERKY !!!

#2 Příspěvek od corsair »

celkem síla .......... tak to radši prubnu duplex i frsky
JosefSvejk

#3 Příspěvek od JosefSvejk »

To se mi nikdy nemůže stát, nejsem přece blbej! (To je, myslím, dost častá poslední věta v životě.) 8O
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AR1 »

U elektrik nemám žádnej vypínač, přesně z tohoto důvodu. Dolítám, rozpojím baterky a vyndám je. Fasst tohle umí taky.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TomasC »

Stane se to i na Futabě FASST, Mě to stálo vrtuli a nová ložiska v motoru.

Zapnutá baterka = odjištěný model.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od corsair »

corsair píše:celkem síla .......... tak to radši prubnu duplex i frsky

ani to zkoušet nebudu, budu vycházet z předpokladu,že reakce bude stejná, ....taky hned odpojuji aku, ale čert nikdy nespí
Matthew

#7 Příspěvek od Matthew »

Dobréé. Tak to by ma veru nenapadlo ani vo sne :oops: Dám si na to veľký pozor, pretože tiež používam AFHSS... Síce lietať chodím iba s jedným modelom,ale človek nikdy nevie.. Stať sa to môže aj doma. Ide hlavne o to aby neprišlo k poraneniu.
A to luxovanie ti nezávidím :wink:
elektrolety
corsair
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od corsair »

JosefSvejk píše:To se mi nikdy nemůže stát, nejsem přece blbej! (To je, myslím, dost častá poslední věta v životě.) 8O

No u Terminátora to je jinak, ten naposledy před svou smrtí slyšel: Tí hele more, železnej panák :lol:
JosefSvejk

#9 Příspěvek od JosefSvejk »

Nevím, jestli má nějakou pojistku DC16, ale klasický duplex taky nepozná svůj model. Nemá ani jak, když informace o modelu není v PPM signálu obsažena. Co spáruješ, to letí. :)
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bekmen »

...když jsem lítal s tryskáčem, tak motoráček lítal v autě. :lol: - jasně lituju tebe, model, i auto - ale napsal jsi to tak pěkně, že jsem při té představě málem umřel smíchy!!!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
coro

#11 Příspěvek od coro »

Duplex nedovolí dva Master príjmače, ale chytí sa ako prvý hociktorý zo zapnutých náhodne - takže to neznamená že pri kvedlaní plynom a čudovaní sa prečo to nejde (ten čo má štartovať), by ten nevypnutý v aute nefrézoval sedačky.
Kolegovi sa raz stalo horšie - odštartoval z dráhy ale rozbehli sa modely dva, a našťastie ten zabudnutý na stojánke bol otočený smerom od ľudí..
Naposledy upravil(a) coro dne úte 27.03.2012 13:16, celkem upraveno 1 x.
Hunger

#12 Příspěvek od Hunger »

U spektrumu to naštěstí není možné, ale jakmile pristanu okamžitě odpojuji baterii náhoda je blbec může se zbláznit prijmac a konec...
"Šmirgl to jistí!"
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Tato situace je taky jedním z důvodů proč se nejprve vždy zapíná vysílač a až pak přijímač, přičem vypínání jde naopak, nejprve přijímač...
creagel

#14 Příspěvek od creagel »

Tak tohle by me asi opravdu v zivote nenapadlo - vzdy doletam s modelem a rozpojuju aku (vypinace nevedu). Testnul jsem to s graupnerackym HOTT a funguje to stejne blbe - tzn. ac mam u modelu prirazeny jiny prijimac, tak ovladam vsechny :(
Zbysa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zbysa »

bekmen píše:...když jsem lítal s tryskáčem, tak motoráček lítal v autě. :lol:
To mi nedělejte, sem tu vyprsknul smíchy :D. Chudák člověk kterej by zrovna šel kolem toho auta :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“