SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
- kulisek751
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Mám prosbu, nemá někdo náhradní "pazmechty" na zajištění křídel? Někde jsem je ztratil
Nebo nevíte jak křídla jinak zajistit, co suchý zip nebo magnety
Nebo nevíte jak křídla jinak zajistit, co suchý zip nebo magnety
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Dlouho jsem tu nebyl ... TO Rimr: ty tvoje holky jsou ale šikovný, je vidět že je vedeš se správným důrazem (komunikace) a správným směrem (technika).
Prosím tě, můžeš krátce popsat to laminování SkyClimbera (odkud, kam, kolik vrstev, jak husté sklo, vakuovals nebo jen tak se strhávačkou ?...). Jak tak koukám, za sebe, na trup toho mého SC a ten jeho krásný, ale sakramentsky měkký povrch, tak mu tu laminaci dopřeju. Tak jsem chtěl požádat o rady zkušeného pana stavitele.
Dík.
Prosím tě, můžeš krátce popsat to laminování SkyClimbera (odkud, kam, kolik vrstev, jak husté sklo, vakuovals nebo jen tak se strhávačkou ?...). Jak tak koukám, za sebe, na trup toho mého SC a ten jeho krásný, ale sakramentsky měkký povrch, tak mu tu laminaci dopřeju. Tak jsem chtěl požádat o rady zkušeného pana stavitele.
Dík.
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Nazdárek,
tak jsem na podzim koupil SKY Climber RTR 2,4 GHz a po problémech s réglem do toho přišla zima (to já nelítám) a tak jsem to chtěl zalétnout nyní (jak se udělá počasí) a zjistil jsem, že s tím nepůjde jít do vzduchu neboť mi kanál pro směrovku kope a zasekává se nepravidelně v koncových polohách. Zkusil jsem vyměnit servo= to samé. Zapojil jsem to bez regulátoru= to samé. Vypadá to na přijímač. Nejvíce to škube když naplno přitáhnu VOP. Neměl někdo podobný problém, nebo neporadí někdo kde hledat chybu? Dík. Vašek.
tak jsem na podzim koupil SKY Climber RTR 2,4 GHz a po problémech s réglem do toho přišla zima (to já nelítám) a tak jsem to chtěl zalétnout nyní (jak se udělá počasí) a zjistil jsem, že s tím nepůjde jít do vzduchu neboť mi kanál pro směrovku kope a zasekává se nepravidelně v koncových polohách. Zkusil jsem vyměnit servo= to samé. Zapojil jsem to bez regulátoru= to samé. Vypadá to na přijímač. Nejvíce to škube když naplno přitáhnu VOP. Neměl někdo podobný problém, nebo neporadí někdo kde hledat chybu? Dík. Vašek.
A nezadrháva sa tiahlo v bowdene? Alebo nevyskakuje tá strašná vidlička?
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
ludicek píše:A nezadrháva sa tiahlo v bowdene? Alebo nevyskakuje tá strašná vidlička?
NE,ne.zkoušel jsem vyměnit i servo a to škubalo také. Ještě to vyzkouším venku až nebude ten fučák, zda na to nemůže mít vliv VIFI sítě v baráku. Ale že by se to mohlo projevovat a to jen na jednom kanálu se mi zdá nepravděpodobné (projevuje se to jako ostré škubání serva a někdy kousnutí v krajní poloze).
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Možná hloupý dotaz-zkusil jsi rozhýbat "panty" kormidel ? A dělá ti to to servo i když ho odpojíš od táhla a honíš ho bez zatížení ? Mne se sice serva nesekaly, ale ze začátku v blízkosti max výchylek hrozně vrčely. Stačilo rozhýbat panty a všechno je ok.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
kope píše:Možná hloupý dotaz-zkusil jsi rozhýbat "panty" kormidel ? A dělá ti to to servo i když ho odpojíš od táhla a honíš ho bez zatížení ? Mne se sice serva nesekaly, ale ze začátku v blízkosti max výchylek hrozně vrčely. Stačilo rozhýbat panty a všechno je ok.
Jak jsem již psal výše, to zkoušené jiné servo nebylo napojeno na táhla a škubalo sebou i kousalo v krajních polohách. Jako chvilkové silné rušení, avšak jen u toho jednoho kanálu. Zkoušel jsem to již po zakoupení a to jsem to nezalegistroval (Možná ovlivněn problémem s réglem a také jsem tehdy neměl napojeno táhlo na smerovku)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
petr64 píše:Dlouho jsem tu nebyl ... TO Rimr: ty tvoje holky jsou ale šikovný, je vidět že je vedeš se správným důrazem (komunikace) a správným směrem (technika).
Dík.
Ahoj Petře, žádná věda to není, během víkendu se pokusím zavěsit návod.
- Kontaktovat uživatele:
Dík, stačí fakt pár řádků.
to epp, z ktoreho je sky climber je fakt nejake maksie a menej odolne narazom?
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
No, zda se mi měkčí. Povrch má ale super hladký.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že jsem se už jednou ptal, ale zapadlo to-jaké máte u Climbera nastavené výchylky a diferenciaci ? Byl jsem dneska po ránu lítat (2. start s Climberem) a dost jsem to po obloze "honil" - zdálo se mi, že na výškovku to reaguje až moc, stejně tak jako na křidélka-stačil jemný pohyb a letadlo začalo točit sestupnou spirálu (je pravda, že po puštění pák se okamžitě srovnalo), na směrovku to naopak bylo tupé. Teď mám táhla na prostředních dírách na pákách, diferenciaci a výchylky na křidélkách nastavené na 30% dolů, 70 % nahoru, výchylky na výškovce na 50 % a na směrovce 75%. Je jasný, že hlavní podíl na "problému" mají ruce (je to moje 1. letadlo s ovládáním kolem všech 3 os), ale právě proto bych chtěl všechny ostatní možnosti eliminovat a mít éro co nejideálněji nastavené, abych se mohl soustředit jen na ty ruce.
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo, nebudu líný a opíšu to z origo Návodu k obsluze:
Otvor v páse serva | Otvor v páce kormidla | Malé výchylky | Velké výchylky
Křidélka: Vnější | Vnitřní | +/- 12 mm | +/- 15 mm
Výškovka: 3.od středu | střední | +/- 10 mm | +/- 15 mm
Směrovka: 3.od středu | střední | +/- 15 mm | +/- 20 mm
Křidélka v roli brzd: obě cca 15 mm nahoru
p.s. sorry, neumím to naformátovat do tabulky
Z toho mi vychází:
Malé/Velké výchylky výškovky: 66,6%
Malé/Velké výchylky směrovky: 75%
Malé/Velké výchylky křidélek: 80%
p.s. Na mé DX6i se diferenciace nastavuje jen jedním parametrem: 0-100%. Používám 50% (při 100% se křidélko, které má jít dolů už nepohne).
Otvor v páse serva | Otvor v páce kormidla | Malé výchylky | Velké výchylky
Křidélka: Vnější | Vnitřní | +/- 12 mm | +/- 15 mm
Výškovka: 3.od středu | střední | +/- 10 mm | +/- 15 mm
Směrovka: 3.od středu | střední | +/- 15 mm | +/- 20 mm
Křidélka v roli brzd: obě cca 15 mm nahoru
p.s. sorry, neumím to naformátovat do tabulky
Z toho mi vychází:
Malé/Velké výchylky výškovky: 66,6%
Malé/Velké výchylky směrovky: 75%
Malé/Velké výchylky křidélek: 80%
p.s. Na mé DX6i se diferenciace nastavuje jen jedním parametrem: 0-100%. Používám 50% (při 100% se křidélko, které má jít dolů už nepohne).
Naposledy upravil(a) petr64 dne úte 03.04.2012 20:57, celkem upraveno 1 x.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Diky, climber ma nejaky lepsi navod-v mem k A200 je jen jak model sestavit a tim to konci:-(