Kvalita Made In CHINA!!
nazdar lidi - koupil jsem letos na Model Hobby Wing Dragona a lítá. Pro ty co nevědí o co jde - http://members.westnet.com.au/jjlong/prod01.htm
Na tý stránce píšou že vysílač je na 27MHz, ale v krabici je 40MHz.
Strašně moc se mi osvědčito tlačný uspořádání motoru, protože i po těch karambolech co to éro už muselo ode mě vytrpět furt lítám s první vrtulí i motorem (převodovka není, vrtule je napřímo)
Na tý stránce píšou že vysílač je na 27MHz, ale v krabici je 40MHz.
Strašně moc se mi osvědčito tlačný uspořádání motoru, protože i po těch karambolech co to éro už muselo ode mě vytrpět furt lítám s první vrtulí i motorem (převodovka není, vrtule je napřímo)
Toto je určeno vám kteří jste problému znalí,lítáte a umíte to.
Poučte nás kteří si chceme RC lítání jen vyzkoušet .
Doporučte někomu jako jsem já něco do 3.000 ? 4.000Kč aby v tom bylo vše co pro let potřebuje a mohl si to vyzkoušet aniž by investoval ? X desítek ? tisíc ač neví jestli ho to chytne
a prosím nepište příspěvky typu:
?kdyby si koupil něco pořádného tak je to neodradí?.
Proto že spoustu lidí odradí jen pořizovací cena.
Zkuste poradit: jaký model
RC výbavu a vysílač ? serva, regl, přijímač atd?.
a kam se to potom dá dát a kam co použít
a to do 3.000 ? 4.000 ,zkuste nám začátečníkům poradit třeba i číňana,
který ANO který NE aby to bylo jak vy říkáte hodný ero a čeho se vysloveně VYVAROVAT.
Předem děkuji KERAMIK

Poučte nás kteří si chceme RC lítání jen vyzkoušet .
Doporučte někomu jako jsem já něco do 3.000 ? 4.000Kč aby v tom bylo vše co pro let potřebuje a mohl si to vyzkoušet aniž by investoval ? X desítek ? tisíc ač neví jestli ho to chytne
a prosím nepište příspěvky typu:
?kdyby si koupil něco pořádného tak je to neodradí?.
Proto že spoustu lidí odradí jen pořizovací cena.
Zkuste poradit: jaký model
RC výbavu a vysílač ? serva, regl, přijímač atd?.
a kam se to potom dá dát a kam co použít
a to do 3.000 ? 4.000 ,zkuste nám začátečníkům poradit třeba i číňana,
který ANO který NE aby to bylo jak vy říkáte hodný ero a čeho se vysloveně VYVAROVAT.
Předem děkuji KERAMIK
tak tohle je hodne zaludna otazka a nevim, jestli staci fakta, ktera si napsal. Doporucit nekomu letadlo je hodne tezky, a zejmena si to vyzaduje, aby dotycny zadatel popsal, co od nej ceka. pokud to ma byt opravdu jen letadlo'na vyzkouseni', aniz bys ho potom hodlal vyuzivat dal, tak se cinanum nevyhnes. kdyby sis mel kupovat veskery vybaveni jednotlive-'normalne'-tak by ses mozna tak tak vesel do tech 4k. u cinanu mas jen par typu letadel-myslim ze v podstate se daji shrnout jako elektrolety na 2-3 kanaly, ktere maji proporcionalni ovladani plynu jen nekdy a nekdy jsou castecne jako e-vetrone(treba skylark.o srovnani s 'normalnimi' e-vetroni nema cenu se bavit,..
) jinak jsou to vetsinou parkflyery-zadny vitr, vetsinou nedostatek vykonu motoru pokud nechces litat jen v bezvetrne podvecery na louce za barakem, kde se budes plouzit lehce nad zemi. ovsem takovy styl letani uz mozna neni idealni pro uplne zacatecniky, ale i to je kapitola sama pro sebe. ovsem uz jenom timto nam odpada cast tve otazky- jake vybaveni, vysilac etc.-u cinana si tohle nevyberes. a pokud bys chtel vybaveni za cenu vyssich nakladu kupovat jednotlive, tak ti stejne nikdo neporadi dokud nenapises do ceho, jak by to melo litat, co od toho ocekavas a kolik ses ochotnej presne investovat. kam se to da dat?? v podstate moc moznosti neni, protoze serva nebyvaji prilis valne kvality, regly sou bud neproporcionalni nebo spojene s prijimacem, ktery navic muze byt jen trikanalovy. baterky taky nebyvaji nic moc, ale asi se nic moc lepsiho ocekavat neda. jen chci rict, ze at to vrazis do cehokoli, nemuzes ocekavat nejake vyrazne zlepseni letovych vlastnosti. k tem hodnym erum-je tezky definovat hodny ero, kdyz 'hodnost'(myslim stupen chovani, ne sarzi
) je dana predevsim tim, co umis, a co se zda hodne tobe. jestli by to melo byt naprosto bezproblemove ero ktere odstrani vsechny pilotovy chyby, je to asi utopie, a ty, ktery sou opravdu nezaludny a nenachylny na padani se obavam se mezi cinanama nenajdou...
cimz nerikam ze nema cenu s nima nezacit, 'na vyzkouseni' sou dobry.
Dá se říct že až na malé výhrady s vámi souhlasím ?ale? myslím si že můžete napsat jestli je
pro začátečníka lepší, příklad:
El. větroň
minimální rozpětí 120-140cm
váha 500-550g
motor 400
Aby aspoň začátečník věděl zě ero menší a lehčí je méně stabilní a motor menší než 400 s tou a tou vrtulí a při tý váze ho nahoru nedostane !
Jinak, jak má začátečník vědět co od letadla čekát a co vlastně chce když nikdy nelítal a ve svém okolí nemá žádné zkušené piloty a ti co tam jsou a co poznal se s ním bavili stylem
?uhni já tu teť lítám a kdo je víc?takže sem si jen tak seděl v autě,díval se jak lítá a usmíval se lidský ignoranci.Mně je jedno jestli pojedu pro info 100km ale musím vědět že až tam přijedu,
a bude tam ?ČLOVĚK? - někdo ochotný si třeba sednout u piva a říct co a jak se má a nemá.
pro začátečníka lepší, příklad:
El. větroň
minimální rozpětí 120-140cm
váha 500-550g
motor 400
Aby aspoň začátečník věděl zě ero menší a lehčí je méně stabilní a motor menší než 400 s tou a tou vrtulí a při tý váze ho nahoru nedostane !
Jinak, jak má začátečník vědět co od letadla čekát a co vlastně chce když nikdy nelítal a ve svém okolí nemá žádné zkušené piloty a ti co tam jsou a co poznal se s ním bavili stylem
?uhni já tu teť lítám a kdo je víc?takže sem si jen tak seděl v autě,díval se jak lítá a usmíval se lidský ignoranci.Mně je jedno jestli pojedu pro info 100km ale musím vědět že až tam přijedu,
a bude tam ?ČLOVĚK? - někdo ochotný si třeba sednout u piva a říct co a jak se má a nemá.
2 KERAMIK: Až někoho takovýho najdeš tak řekni taky na to pivko dojedu
:D
Já mám totiž z profi a zkušenejma modelářama podobný zkušenosti
Z jedinýma modelářama z kterejma se dalo celkem bez obtíží bavit byli na tom co se zkušeností týče podobně jako já, a navíc sme se už většinou nepotkali
Asi založím MODELSEZNAMKU
:D:D:D:D

\_ StanY _/