rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#76 Příspěvek od JirkaA »

dokken píše:2 Jirka A
Nerozumím co mi chceš sdělit..pokárání?
Bylo to řečeno s nadsázkou ..viz smile.
Zkusím to tedy specifikovat jinýmy slovy.
Jak argumentačně, tak gramaticky i slušně.

To co napsal uživatel Troll pár řádek nahoře, je IMHO věc natolik zásadní, že je nutno ji vyzdvihnout, aby neupadla v zapomění.
A to, že se ukazuje, že je T9X víc než plnohodnotné rádio - řečeno uživatelem rádia vyšší třídy věhlasné značky. A to je už dostatečně vypovídající.
Dalo se čekat, že se to mnohým líbit nebude.

Chci tím sdělit, že z tvých příspěvků mám neobvykle často dojem, že smysl tvé existence na tomto fóru spočívá zejména v tom otřít si hubu o jiné. Nejde o ten jeden konkrétní příspěvek, jde o dlouhodobou záležitost a žádnej smajlík mě jaksi nepřesvědčuje o tom, že jde jen o kamarádské rýpnutí. Tak nějak mě přijde zbytečné otravovat si koníčka zbytečnými osobními útoky. Opravdu bez toho rytí nevydržíš?
OK2WY
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od RiMr »

A jejda, tady se zase rozjíždí první jarní "...se zelím! x se svíčkovou!" debata :)
Tazatel musí svému rádiu aspoň elementárně věřit. Pokud mu T9x prostě "nevoní", není přece důvod dělat si násilí, voleb je dost a pět litrů už je dost peněz, za to se vybrat dá.
Není to přece nic osobního, když se někomu "naše" rádio nezdá. Mě taky nevoní Dx6i a nemyslím si, že ten kdo s ní létá je debil :)
Druhá věc ovšem je, že já Dx6i haním na základě svých zkušeností s dvěma kousky, což se o většině kritiků T9x říct nedá.

Já osobně bych tady trochu přitlačil a přišetřil a šel do "osmikanálové" Futaby. Pár tisíc navíc se s trochou snahy dá přišetřit relativně "rychle" a rádio nebudeš kupovat na rok.

#78 Příspěvek od JMalik »

Troll píše:Koukám, že jsem si teda šlápnul do ... . :lol: No nic, já to očekával. Měl bych jenom jeden dodatek. Ti, co nemají VLASTNÍ OSOBNÍ DLOUHODOBOU zkušenost s tímto rádiem, prosím o zdržení se kritických reakcí protože o tom víte prd. S těmi , co takovou zkušenost mají, případně s těmi, co by zajímali konkrétní zkušenosti, budu rád diskutovat dále. Bohužel však ani zdaleka nevím všechno. Létám hlavně vrtulníky a naprogramovat větroně s šesti servy v křídle neumím ( a to ani ve své FX 30) a taky nikdy programovat nebudu.........

Mám vlastní osobní zkušenost s tím rádiem a s dostatečným počtem jiných rádií tak, abych byl schopen porovnat technické provedení a SW možnosti těch vysílačů.
Pokud píšeš, že TGY 9 je srovnatelná, případně lepší v některých programovacích možnostech než FX 30, tak jsi si skutečně naběhnul na vidle, protože srovnáváš programovací možnosti, které sám neznáš.
Mě to absolutně navadí a je mi jedno, jestli kdy využiješ programovací možnosti a počet kanálů té FX 30. Potom ale sem nepiš tyhle srovnávací chytrosti, protože ten, kdo ty TX nezná, si bude skutečně myslet, že tam není prakticky rozdíl. ( viz např. Dokken).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#79 Příspěvek od JMalik »

mike97 píše:Ahoj, snad po roce se na foru zase ukazuji. Mám čínskou vysílačku snad hk-t6? Lítám s Easy gliderem pro. A přemýšlel jsem, že si pořídím další model - něco do větru (Funcub, minimag...) No a budu potřebovat novou rc soupravu. Napadl mě optic 6, dx7 nebo dx6i a eclipse 7 pro. Nejvíc se mi líbí optic, protože se dá koupit za 4500 hned s dvěma přijímači. Jakou vysílačku mi poradíte? Nejsem náročný, beru to jako uvolnění při hromadě učení. Takže by mi mohl optic i stačit? Díky za názory .)

Z toho co píšeš je asi nejproblémovější DX6i. Optik by Ti na čas stačil a klidně bych koupil jetý, bazarový. Pokud ale už teď uvažuješ o letadle kde řešíš počet kanálů "V" kabelem, tak šestikanál nebude do budoucna stačit.
K TGY 9 se nevyjadřuji, je tady o tom dost vláken, projdi si je.
Na nějaké další exotické vysílače, který se tady běžně neprovozují bych si dal pozor, protože servisní podpora bude nula a pokud budeš potřebovat s něčím pomoci, musíš počítat s tím, že na to budeš sám.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Pajas »

Podle mě je nejlepší "značková" volba Eclipse 7 PRO, ale je to na tazateli..
Troll

#81 Příspěvek od Troll »

JMalik píše:Mám vlastní osobní zkušenost s tím rádiem a s dostatečným počtem jiných rádií tak, abych byl schopen porovnat technické provedení a SW možnosti těch vysílačů.
Pokud píšeš, že TGY 9 je srovnatelná, případně lepší v některých programovacích možnostech než FX 30, tak jsi si skutečně naběhnul na vidle, protože srovnáváš programovací možnosti, které sám neznáš.
Mě to absolutně navadí a je mi jedno, jestli kdy využiješ programovací možnosti a počet kanálů té FX 30. Potom ale sem nepiš tyhle srovnávací chytrosti, protože ten, kdo ty TX nezná, si bude skutečně myslet, že tam není prakticky rozdíl. ( viz např. Dokken).

Naštěstí si myslím, že i nám obyčejným smrtelníkům je dovoleno ( alespoň prozatím) jsem napsat svůj vlastní názor. Pokud máš jiný, klidně ho vyjádři. O tom to tady je, získávat informace , zkušenosti a názory od dalších modelářů. Diskutuj, napiš v čem konkrétně se mýlím. Přesvědč mne, že se mýlím, a přesvědč ostatní, že T9x s Er9 je sračka . Na to máš plné právo. Ale nekritizuj mé znalosti, nevíš o nich a ani o mne vůbec nic. :mrgreen: Na to nemáš ani to sebemenší právo. !!! A i když se na hlavu postavíš, budu si sem psát to, co uznám za vhodné. Žádný JMalik mi nebude diktovat co psát smím a co ne. BTW, asi sis toho nevšimnul,( ve svatém rozhořčení, že si někdo dovolí porovnat T9X s kvalitami Tvojí T12 ) ale tohle je téma o rádiu za 5000Kč, ne o srovnávání možností a kvalit FX30 a T9X.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od TomasC »

Trošku to sklouzává mimo téma. Vychladněte, VŠICHNI. Večer, po 20:00 bude odemčeno.

Odemkněte kdokoliv, kdo přijdete, díky.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od TomasC »

Omluvte zpoždění. Odemčeno.

Doufám, že chvilka vydechnutí prospěla všem. A než začne kdokoliv hájit svoje názory, nechť si uvědomí, že jsou to jen jeho názory a nemusí to být pravda.

Díky
mike97
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od mike97 »

Pročetl jsem vaše názory a rady. A vezmu turnigy. S hk-t6a jsem byl spokojený, tak proč bych nebyl i s turnigy.. Jinak díky
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
jag42

#85 Příspěvek od jag42 »

Přeji mnoho pěkných startů a stejný počet bezproblémových přistání. :wink:
erotel

#86 Příspěvek od erotel »

Když jsem si to vlákno přečetl celé,tak mi připadá,že když se někdo zeptá na vysílačku dopadne to stejně t9x verzus ostatní. :D
Já Ti nedoporučím žádnou vysílačku,musíš si vybrat sám .TY sní budeš létat.Když jsem řešil nákup vysílačky já,tak jsem si zašel do obchodu a koupil vysílačku,která mi padla do ruky a umí to co potřebuji.Vybral jsi si t9x,jestli je to dobrá vysílačka nebo šmejd zjistíš sám.Přeji ti hodně modelářských úspěchů.

p.s. já znám trolla osobně a můžu říci i dobře.NIKDY mi neporadil nic špatného,jeho vědomosti a ruce bych chtěl mít.Je to moc hodný člověk a skvělý modelář,díky němu jsem ušetřil spoustu peněz a problémů.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
ST
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od ST »

Asi mimo mísu, ale já taky zvažuji něco lepšího než moje ECLIPSE7. Jisté možnosti jsou MPX EVO9 nebo Futaba 10 CP. Jelikož jsem asi TWIN 2,4G fetišista tak u obou je možnost vložit TXu modul TWIN. 100% to bude na F3k, F3J F3X. Co tedy vzít a nebo něco jiného ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od TomasC »

Vyhodil jsem dva, pro téma nezajímavé příspěvky. Napište si SZ. Díky
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od mihlit »

To už je ale trochu mimo téma, ne? To nejsou zrovna vysílačky do pěti tisíc :D
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Kissman »

Tak treba bazarove Evo 9 s FrSky modulem nemusi byt spatna a draha volba. Da se napr. provozovat telemetrie primo na jeho displeji, podobne jako na T9 ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“