Open-source firmware pro KK Board
Open-source firmware pro KK Board
Mozna jsem neco zasadniho minul, ale existuje v soucasne dobe vyvyjeny, udrzovany, kvalitni a open source firmware pro KK Board a klony vybavene pouze piezo gyrama? Co jsem nasel, tak nejak vic se pouziva originalni kapteinkuk, XXControll (kk prepsanej do C Mike Bartonem) a XXControl (klon Bartonova klonu napsanej Minsoo Kimem). Tu a tam jsem narazil na zdrojaky starsich verzi, ale nikde jsem nenasel zdrojaky aktualni verze ani jedno z tehle firmwaru, jenom .hex binary. Blbe koukam nebo je fakt nezverejnujou?
Re: Open-source firmware pro KK Board
Já používám XXcontroller_KR_v2.5 od Minsoo Kima. Je z 12.12.2011 - http://www.kkmulticopter.kr/index.html? ... controller. Novější fw asi zatím není. Jestli vůbec bude. Ceny ostatních, lépe vybavených desek klesají, takže KK multiboard asi za chvíli nebude aktuální ..
Jo, ten Minsoo Kimuv znam (a zminuju v puvodni zprave). Omlouvam se jestli jsem se spatne vyjadril: nejde mi to to jaka je nejnovejsi verze toho ktereho firmware, ale jaky (dobry) firmware ma nejnovejsi verzi dostupnou spolecne se zdrojakama. K tomuhle jsem zdrojaky nikde nenasel, pouze binary.
- j.e.n.i.k.82
Na RCGroups je celkem vychvalovany firmware 4.7, který by měl být pro tu původní desku. Obsahem .zip souboru jsou soubory .hex, .asm, .inc
Mrkni do prilohy.. Tohle je z toho RCG
Mrkni do prilohy.. Tohle je z toho RCG
- Přílohy
-
- QuadControllerV4_7_X.zip
- (47.86 KiB) Staženo 82 x
Skvele, diky. ASM je sice suboptimalni, ale jestli ty Cckovy verze nejsou open source, bude muset stacit.
- j.e.n.i.k.82
Jestli to neni tajne.. Co s tim zamyslis?
Nic extra. Nejdriv se s tim musi naucit litat, pak pochopit jak to vevnitr funguje, zkusit doplnit nejaky prkotiny (sonarovej vejskomer/stabilizator, telemetrii?), potom pouzit to co se naucim na jednoduchym kk boardu na necem slozitejsim s akcelometrama... A radsi bych se ucil litat uz s tim, co pak budu kuchat.