Plavidlo pro fotoaparat :)

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
Hunger

Re: Plavidlo pro fotoaparat :)

#31 Příspěvek od Hunger »

Odkud jsi? Myslím že se tu najde hodně lidi z okolí...
"Šmirgl to jistí!"
azni

#32 Příspěvek od azni »

Kousek od Harrachova... :)
Hunger

#33 Příspěvek od Hunger »

únor a Srpen to tam bývám vždy na týden, rád ti pomohu, pokud to bude aktuální. Ndherné město, ale na mě moc Němců...
"Šmirgl to jistí!"
azni

#34 Příspěvek od azni »

vecna skoda, ze jsem to v unoru propasl... :( Ted musim stihnout neco zkusit "spachat" do konce dubna - poloviny kvetna, to vrcholi hnizdni sezona a odjizdim i do delty Dunaje... Myslis, ze bys mi mohl poradit i takhle na dalku ? Fakt mi moc pomuze nejak sladit ty komponenty... Jinak se kazdopadne sejdu rad na kus reci !
Hunger

#35 Příspěvek od Hunger »

Jasně poskypujeme, nejsem nějaký extra borec, ale o modelaření jsem toho už dost přečetl a teď i nějakou tu stavitelskou průpravu mám, čistě náhodou teď stavim zavážecí loďku zítra se domluvíme ok?
"Šmirgl to jistí!"
azni

#36 Příspěvek od azni »

Fajn, diky, budu se tesit - bohuzel skype nemam.... Mejlik ale bude taky urcite dobrej.
OrDa

#37 Příspěvek od OrDa »

Já to nemyslel zle. Jenom realisticky. Šestikilový foťák asi ponese docela dlouhé sklo. To potřebuje pevné držení, přesné míření a přesné ostření. Tedy dobrou stabilizaci a kvalitní přenos obrazu z fotoaparátu, aby pilot mohl mířit a ostřit. Tím ovšem neuvidí na cestu. Tedy aspoň levná kamera a druhý přenosový kanál k pilotovi. Čili dvě gyra a serva stabilizující šestikilový foťák plus dva videokanály. Pokud náklad má šest kilo, celé to bude mít nejmíň deset.
Bude se to pohybovat ve vodě plné překážek a pravděpodobně to každou chvíli v něčem uvázne. Na vyproštění bude potřeba síla srovnatelná s váhou. Čili nejspíš jeden tichý pohon a jeden vyprošťovací s tahem několik kilo. Řízení fotoaparátu ve dvou osách, clona, možná zoom, ostření, spoušť, otáčení kamery koukající na cestu, zatáčení a pohon tichý a vyprošťovací (to mohou obsloužit stejné dva kanály).
Vypadá to jednoduše?
Nebo to má být nástěnka z pěnového polystyrenu s foťákem přilepeným izolepou a dvěma větrníky, mířením bajfonvok bez přenosu z foťáku a návratovým zařízením v provedení chlap v neoprenu?
robotmz

#38 Příspěvek od robotmz »

Orda, moc to riešiš :lol: :lol: :lol:
Osobne by som žiadne servá na "stabilizáciu obrazu" nedával.
Ak si mám predstaviť, že mi niečo cuká a vibruje s foťákom, hrôza. obraz sa dá vždy "pootočiť" až v PC a určite bude lepšie stabilizovaný ten foťák ak bude natvrdo /za jazdy fotiť nebude/ ako na nejakých gyrách, ktoré budú furt čosi riešiť...
A jazero plno prekážok? nemyslíš les? :lol:
OrDa

#39 Příspěvek od OrDa »

robotmz píše:Orda, moc to riešiš :lol: :lol: :lol:
Osobne by som žiadne servá na "stabilizáciu obrazu" nedával.
Ak si mám predstaviť, že mi niečo cuká a vibruje s foťákom, hrôza. obraz sa dá vždy "pootočiť" až v PC a určite bude lepšie stabilizovaný ten foťák ak bude natvrdo /za jazdy fotiť nebude/ ako na nejakých gyrách, ktoré budú furt čosi riešiť...
A jazero plno prekážok? nemyslíš les? :lol:

Už jsi něco vyfotil? Viděl jsi vodu, kde hnízdí ptáci?
robotmz

#40 Příspěvek od robotmz »

1. Už som niečo vyfotil a vtáka som tiež videl :D :D
- ale však on s tou loďkou nejde až do tých zákutí na suchu, ale bude iba fotiť z vody :D
- Nemám žiadnu zrkadlovku, ale "dobrá fotka" neznamená automaticky že je zo zrkadlovky....
Kedysi som sa smial s kamoša že on môže mať foťák za 200 tis. ale niekto urobí krajšiu fotku z mobilu o 3 MPx ...
Začínal som fotiť ešte s CORINOU /som mal asi 7 rokov, Ľjubiteľom, ale teraz už fotím iba pre "pripomenutie okamžikov", takže žiadne profesionálne fotky...
A ak nechce moc investovať, neviem si predstaviť že by mu tam "povrčiavali" s foťákom nejaké servá....
OrDa

#41 Příspěvek od OrDa »

robotmz píše:1. Už som niečo vyfotil a vtáka som tiež videl :D :D
- ale však on s tou loďkou nejde až do tých zákutí na suchu, ale bude iba fotiť z vody :D
- Nemám žiadnu zrkadlovku, ale "dobrá fotka" neznamená automaticky že je zo zrkadlovky....
Kedysi som sa smial s kamoša že on môže mať foťák za 200 tis. ale niekto urobí krajšiu fotku z mobilu o 3 MPx ...
Začínal som fotiť ešte s CORINOU /som mal asi 7 rokov, Ľjubiteľom, ale teraz už fotím iba pre "pripomenutie okamžikov", takže žiadne profesionálne fotky...
A ak nechce moc investovať, neviem si predstaviť že by mu tam "povrčiavali" s foťákom nejaké servá....

Píše, že foťák má šest kilo. To odpovídá ceně ojetého až nového auta. Ljubitělem jsem fotil své první fotky z letícího modelu. V sedmdesátých letech. Mimochodem, fotil jsi někdy teleobjektivem?
JMalik

#42 Příspěvek od JMalik »

mikymik píše:.....Zrcadlovky jsou každopádně evolučně mrtvá skupina. Za pár let je bude používat jen pár nadšenců, stejně jako se třeba ještě dnes používají flexarety...

Zajímavý názor.
Co je má nahradit?

to azni:
Vyřešil by jsi to ve spolupráci s nějakým lodním modelářem. Je to dost narychlo, ale dokázali by jste olaminovat přiměřeně velký a placatý polyšový plovák s pohonem krytým šroubem. Kdyby zbyl čas, tak by byl super příčný pohon klasicky dopředu, protože by jsi se mohl pomalu otáčet na místě.
Potřebuješ tam dát dost balastu, protože ten zoom není úplně nejlehčí a bude to aspoň kousek výš nad palubou. Kamarád to tady suprově vyřešil u velké vany pro vlekání remorkéry tak, že jako balast použil napuštění vodou. Nemusíš pak do toho nosit olovo, nebo kamení a vyjde to dostatečně placaté, aby to projelo i trochu rákosí.
Za čtrnáct dní to dáte po večerech dohromady, za týden se to naučíš řídit tak, aby jsi jel kam chceš a nekymácel jsi s tím.
Naposledy upravil(a) JMalik dne pát 13.04.2012 21:47, celkem upraveno 1 x.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od mikymik »

Zrcadlovky bez zrcadla, neb ono už tam vlastně jen překáží a celé to zesložiťuje :)
azni

#44 Příspěvek od azni »

OrDa : Ja vim, to jsou ale hodne dulezite pripominky !
Nemyslel jsem sestikilovy fotak, myslel jsem vsechno dohromady ( spousty baterek, mechaniku, ovladani polohovani fotaku, podkladovou desku,... + samozrejme radeji i nejakou rezervu. A fotak sam o sobe bude s kratsim objektivem, velky teleobjektiv me stal "hroudu zlata" a stejne by se s nim, pri tom neustalym pohupovani plavidla, nic nedalo vyfotit... Takze pro ten pojezd muze klidne ta nejobycejnejsi kamerka "koukat" skrz hledacek.
Dulezite je jak pises o tom pohybu ve sra*kach... To bude asi zasadni problem, clovek neuvidi do ceho presne jede. Pak uz pomohou jen prsacky nebo pramicka / nebo si lodicka s sebou potahne vlasec, ze ktery ji prinejhorsim popotahnu... :) /
Tu posledni verzi (trochu kulturnejsi ) pouzivam ale v rezervacich bohuzel nelze...
azni

#45 Příspěvek od azni »

radeji jeste vysvetlim tu "hroudu zlata" aby me nekdo nenarknul z bohatstvi... Hroudou zlata tedy myslim to, ze jsem na nej dlouho setril a jeste dlouho bych si stejny nemohl dovolit ! :)
Jinak ptaci fakt hnizdi v tom nejhorsim co muze byt. Nebudu se tam samozrejm prodirat za kazdou cenu aby je pak neco vybralo nebo snusku opustili - za to mi zadna fotka nestoji. Ale kolikrat budu muset najet na nejaky potopeny rakos nebo travu, protoze pod lodicku proste neuvidim. Pak by prisla vhod nejaka sance na navrat...
Odpovědět

Zpět na „Lodě“