T REX 600E PRO - novinka
Re: T REX 600E PRO - novinka
Souhlas s pkotatkem. 2S LiFe Hyperion jsem vozil v TRex 700 rok a dal několik set letů. Naprostá pohoa až do doby, kdy se mu upižlali kabely o tu modrou smršťovačku, v čem ja zabalený baterka. Jinak by byla doteď OK.
Regulátor JIVE je luxus a 80 při dnešních motorech a baterkách je na 700 poněkud na hraně. Tam bych byl opatrný právě s výběrem motoru. JIVE 120 je zase docela drahá, ale za luxus se holt platí.
Další varianta je pořádný regulátor bez BEC a potom napájení řešit právě 2S LiFe.
Regulátor JIVE je luxus a 80 při dnešních motorech a baterkách je na 700 poněkud na hraně. Tam bych byl opatrný právě s výběrem motoru. JIVE 120 je zase docela drahá, ale za luxus se holt platí.
Další varianta je pořádný regulátor bez BEC a potom napájení řešit právě 2S LiFe.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
pkotatko píše:georgIII píše: Jak dlouho vydrží příjmačovka vám? Mě tři měsíce a šla do kytek.
Ty Hyperiony LiFe jsem pouzival v Kasame. Je tam vic jak rok. Funguje bez problemu. Co vim, tak i jini ji pouzivaji a o techto problemech nikdo nemluvil. Nemas nejaky zdrhel treba pri nabijeni ?
Jive funguje, mam ho v Logu. Ten BEC v nem je fakt dobrej. Taham ve spickach 10A a zadne poklesy napeti se nekonaji. Udrzi napeti +-0,1V. Mam ho pustenej na 6V.
Herkules je na ceste, budu ho montovat pristi tyden. Mam vsechno na palube HV a chci to konecne vyuzit.
Tady je videt jak funguje Jive BEC
Dík za info, ta Hyperionka asi byla už špatná od začátku. V nabíjení problém nebude LiPoly nabíjím přes rok a jsou v pohodě, holt jsem měl smůlu na špatnej kousek.Kdyby aspoň ty baterky byly u nás k mání, čekám na ně už 14dní. Taky koupím Herkulesa a bude pokoj, na forech venku ho chválí a nebo alespoň nepíšou že hoří. Mě se právě nechce hlídat ještě ty příjmačovky, regl mám novej ROXXY 100A tak by bylo škoda ho šoupnout do šuplíku a kupovat jinej s kvalitním Becem. Je mi jasný že každá z variant má svoje výhody i nevýhody ale pokud koupím kvalitní BEC tak myslím že riziko že na něj spadnu je stejný jako u tý příjmačovky.
T 550E, 600EFL PRO HC3-SX,GOBLIN 700 HC3-XTREM
Futaba T8FG SUPER
Futaba T8FG SUPER
BEC je elektronika. Takže IMHO je u něj pravděpodobnost selhání vyšší než u 2S LiFe.
Celej vrťas je samá elektronika, to bych nemohl vůbec lítat a nejen já.
Futaba T8FG SUPER
Futaba T8FG SUPER
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
V nabíjení problém nebude LiPoly nabíjím přes rok a jsou v pohodě.....
No, ale LiFe se nabiji na jine koncove napeti, doufam ze je nenabijis LiPol programem
Pokud ano, tak se nedivim ze je po nich.
No, ale LiFe se nabiji na jine koncove napeti, doufam ze je nenabijis LiPol programem
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše: V nabíjení problém nebude LiPoly nabíjím přes rok a jsou v pohodě.....
No, ale LiFe se nabiji na jine koncove napeti, doufam ze je nenabijis LiPol programemPokud ano, tak se nedivim ze je po nich.
Samozřejmě že je nenabijím jako LipoLy, mám v nabíječce nabíjecí program přímo na LiFe. Prostě jsem kápnul na špatnej kus, stejně mě štve hlídat dva druhy baterek, už jsem rozhodnutej jdu do toho externího becu HERCULES SUPER BEC a bude doufám po starostech.
Futaba T8FG SUPER
Futaba T8FG SUPER
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo, ja se jen zdesil podle toho co jsi napsal o LiPol... 
Jinak ten Hercules je asi nejpouzivanejsi BEC v heli vubec. Tak snad bude fungovat
Jinak ten Hercules je asi nejpouzivanejsi BEC v heli vubec. Tak snad bude fungovat
pkotatko píše:Tak to jo, ja se jen zdesil podle toho co jsi napsal o LiPol...
Psal jsi že ho budeš též kupovat nebo že už je na cestě, tak až ho budeš létat poděl se s náma. Taky doufám že bude
bez problémů fungovat a že to bude dobrá investice.
Futaba T8FG SUPER
Futaba T8FG SUPER
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Jj, prileti v nedeli vecer. Dalsi nedeli 22.4. pujde nahoru 
Zdravím pánové,
potřebuji poradit s napájením palubní elektroniky.
Pročítal jsem si to tady a četl jsem, že hodně z Vás to řeší přímým napájením LiFe.
Já znám přímé napájení rovnou do přijímače. Je to tak?
Když použiju tuhle baterku:
http://www.rcshop.eu/hyperion-receiver- ... 39595.html
Tak si k ní jen doukoupím tohle, přepájím a jde se lítat?:
http://www.rcshop.eu/jr008-accu-kabel-p ... 11323.html
Nebo je to úplně jinak?
Prosím poraďte.
Díky
PS: používám setový serva a regl.
S pozdravem Honza
potřebuji poradit s napájením palubní elektroniky.
Pročítal jsem si to tady a četl jsem, že hodně z Vás to řeší přímým napájením LiFe.
Já znám přímé napájení rovnou do přijímače. Je to tak?
Když použiju tuhle baterku:
http://www.rcshop.eu/hyperion-receiver- ... 39595.html
Tak si k ní jen doukoupím tohle, přepájím a jde se lítat?:
http://www.rcshop.eu/jr008-accu-kabel-p ... 11323.html
Nebo je to úplně jinak?
Prosím poraďte.
Díky
PS: používám setový serva a regl.
S pozdravem Honza
Optic 6, Hoaxi II, Sky Lady II, Canary, Extra 260, Pitts S2CX, T-Rex 450 Pro, T-Rex 600 ESP, atd.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, napájení rovnou na přijímač a můžeš to pojistit rozdvojením a zapojit i do bezpádla. Jen pozor na servo DS650, je určeno pro napájení 5V, takže před něj musíš zapojit nějaký step down nebo diodu.
Nejlepší je mít to všechno napřímo, bez dalších vypínačů atd. Já mám dva dvoužílový kablíky se servo konektory a spojený do konektorů 2mm kulatinek, což mám i na baterce...
Nejlepší je mít to všechno napřímo, bez dalších vypínačů atd. Já mám dva dvoužílový kablíky se servo konektory a spojený do konektorů 2mm kulatinek, což mám i na baterce...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Align DS 650 stejne jak DS 620 bezi na 6.0V bez problemu, je to napeti povolene vyrobcem.
http://www.completeheli.com/Align-DS650 ... o-HSD65001
http://www.completeheli.com/Align-DS650 ... o-HSD65001
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
I tak bych k tomu life packu stejně step down dal, plně nabitej 2S má 7,2V...
Edit: Ani nevim proč mám zafixovaný že DS650 nemá rádo vyšší napětí, přitom DS610 mají stejnou specifikaci...
Edit: Ani nevim proč mám zafixovaný že DS650 nemá rádo vyšší napětí, přitom DS610 mají stejnou specifikaci...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Mas to zafixovany kvuli tomu, ze Align step down dava do supercomba, coz dost lidi mate..
Díky za odpovědi.
Ještě jedna dodatková otázka.
Když ty serva můžou být napájený 4,8 - 6V
a baterku plně nabiju na 7,2V
Nezničím je?
Ještě jedna dodatková otázka.
Když ty serva můžou být napájený 4,8 - 6V
a baterku plně nabiju na 7,2V
Nezničím je?
Optic 6, Hoaxi II, Sky Lady II, Canary, Extra 260, Pitts S2CX, T-Rex 450 Pro, T-Rex 600 ESP, atd.