Jaký žhavík 15-20cc4T?
Jaký žhavík 15-20cc4T?
Ahoj.Neměli by jste pro mě někdo radu,jaký motor koupit,když by to byl můj první 4T?Něco míň náročného na seřizování a případné opr
avy...Díky
avy...Díky
Re: Jaký žhavík 15-20cc4T?
ASP.
Sežeň někoho v okolí kdo už zkušenost má, jinak to je boj.
Sežeň někoho v okolí kdo už zkušenost má, jinak to je boj.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
Chtel bych jím osadit Mustanga P51 60`,jak to je s uloženim?Má taky problém se startováním,když je hlavou dolů,nebo na boku?A co přižhavování,je to nutnost?Dík...
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Trochu to tu prohledej a dozvíš se víc, než si myslíš 
Naposledy upravil(a) StanleyT28 dne úte 17.04.2012 17:56, celkem upraveno 1 x.
Co se týče 4T motorů, já bych doporučil Saito, ale chodí i to ASP. Polohy motoru hlavou dolů bych se nebál, ale přižhavování je lepší použít.
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych ale, pokud je to první motor volil levnější spotřební variantu.
Ahoj,lítám druhou sezonu s ASP 15cc a žádný boj nesvádím,právě naopak. Motor mám na ležato,teda bokem,startuje na první šup /buď do protisměru,nebo s použtím startéru /,naladit motor úplná pohoda/s požitím standartního postupu /, s vrtulí Master K -série 14*6 točí 9200Rpm.Palivo používám od začátku jenom Rapicon flight 5%nitra,svíčka Fox glo nebo O.S typ F. Žádné přižhavování neni třeba. Jako všechno to chce trochu praxe a skušeností.Nic složitého v tom nehledej. Podle mého názoru na začátek velmi vhodný motor s dobrým poměrem cena užitné vlastnosti.
FX 30
Shark 1000, Cessna 177 Cardinal, Corado,
RCEK Elan, ,Protos 500 ,Fun Cub ,Alula
Shark 1000, Cessna 177 Cardinal, Corado,
RCEK Elan, ,Protos 500 ,Fun Cub ,Alula
StanleyT28 píše:Osobně bych ale, pokud je to první motor volil levnější spotřební variantu.
nesuhlasím, SAITO alebo O.S- tieto nesklamú, sú nastavené na 100% z výroby Nie som proti ASP- aj ja som ich použival,su to dobre motory za bezkonkurenčnu cenu, no vyžaduju viac ladenia ,nastavenia(aj ventilov)
Keď u SAITa ,O.Sky sa postupuje podla návodu -fungujú aj blondínkám
Takže bych přižhavování hned na začátku řešit nemusel?
tom1977 píše:Ahoj.Neměli by jste pro mě někdo radu,jaký motor koupit,když by to byl můj první 4T?Něco míň náročného na seřizování a případné opr
avy...Díky
myslím si že tento požadavek je dost mimo.. pokud chci mít žhavík v letedle, tak se rozhodnu sám mezi 2T a 4T a sám si vyberu i značku, ano mohu přihlédnout k osvědčenému modelu, ale rozhodnutí stejně zůstaně jen a jen na mě...
Já třeba začínal s ASP, tedka mám MVVS a je tam znatelný rozdíl, ale díky tomu ASP jsem se hodně naučil... důležité je se učit a ne jen dělat to co ostatní...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
bronco73 píše:StanleyT28 píše:Osobně bych ale, pokud je to první motor volil levnější spotřební variantu.
nesuhlasím, SAITO alebo O.S- tieto nesklamú, sú nastavené na 100% z výroby Nie som proti ASP- aj ja som ich použival,su to dobre motory za bezkonkurenčnu cenu, no vyžaduju viac ladenia ,nastavenia(aj ventilov)Keď u SAITa ,O.Sky sa postupuje podla návodu -fungujú aj blondínkám
Jo ! to je fakt, já to na ASP nastavuju po cca 10ti startech a je to dost rozhozené.
Myslel jsem na to, že než se s motorem naučí pořádně zacházet, tak je škoda mučit Saito
Je mi jasné,že rozhodnutí je jen na mě.Chtěl jsem jen slyšet od zkušenějších,jestli existuje nějaké provedení 4T motorů,které nevyžaduje příliš složité seřizování.Nejde o značku,spíš jestli je vice provedeni karbeců,podobně jaké to je u 2T....tam jsou taky jednojehly,dvoujehli atd.Takže jestli je něco,čím se mám při výběru řidit a na co si dát pozor!Jasný je,že se pak to co budu potřebovat,musim naučit sám a vším si od piky pěkně projît... 
ASP motory jsou vlastně kopie starých O.S. MAX. Chodí dobře, ale kvalita je CHINA. Počítej s výměnou ložisek, častějším nastavováním ventilů atd. Saito vyrábí jen 4T motory a zpracování a kvalita tomu podle mne odpovídá. Opravdu záleží jen na Tobě co vybereš. Pokud se chceš kochat krásným zpracováním motoru, tak bych bral Saito, pokud jde jen o nějakou funkčnost a naučení se s ním tak bych vzal ASP. Přižhavování potřeba není, ale časem zjistíš, že je to s ním mnohem jednoduší.
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
tady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=940
jsem měl Saito hlavou dolů, žádné problémy, žádné přižhavování, 5% nitra
Éro mám dosud, ale už elektro, motor jsem poškodil, poškrábal jsem píst při výměně ložisek. nicméně i potom chodil a létal. Pokud ho chceš na přiměření a pokusy, snad mi stále leží v dílně, včetně karbecu, výfuku, lože a vrtule. Určitě najdu i nějakou nádrž.
Nic za to nechci, musíš si ale přijet do Ronova, balit to nebudu.
V případě zájmu prodám startér, power panel a gelovou baterku,celé ve startboxu. už to nepotřebuju.
tak za pětistovku nebo lahev dobreho wizoura. BTW, co Mustang, už máš nového?
tady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=940
jsem měl Saito hlavou dolů, žádné problémy, žádné přižhavování, 5% nitra
Éro mám dosud, ale už elektro, motor jsem poškodil, poškrábal jsem píst při výměně ložisek. nicméně i potom chodil a létal. Pokud ho chceš na přiměření a pokusy, snad mi stále leží v dílně, včetně karbecu, výfuku, lože a vrtule. Určitě najdu i nějakou nádrž.
Nic za to nechci, musíš si ale přijet do Ronova, balit to nebudu.
V případě zájmu prodám startér, power panel a gelovou baterku,celé ve startboxu. už to nepotřebuju.
tak za pětistovku nebo lahev dobreho wizoura. BTW, co Mustang, už máš nového?