Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kolaCZek

Re: Heli a vaše nehody :-)

#376 Příspěvek od kolaCZek »

peko.cz: Stesti v nestesti a blbec panicek. Ale jeste, ze melo coklisko kosik. Dostat primo do cumaku, tak to nemuselo dopadnout dobre. :?

A taky se "pochlubim". Zalet bezpadla ZYX me dneska stalo listy (Taroty za 190,- ty jsou mi celkem putna), hl. hridel, prevody ve dvou servech, odrenou kabinku a drzacek kabinky. :?
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Relax

#377 Příspěvek od Relax »

peko : nebyla ta betonárka na Chodově ???? Tam se pejskaři občas vyskytujou, jednou jsem to radši zabalil. Bohužel některé obludy se neleknou ničeho a tak jsi měl velké štígro, potvora s náhubkem a majitel jakbysmet.....
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
psena
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od psena »

No bohuzel Te Peko nepotesim, nase letiste si vyhlidli pejskari na vycvik loveckych psu, ale ti nastesti opravdu poslouchaji a zatim nebyl problem. Hlavne po par naletech nad hlavama se 700kou pochopili, ze maji jit kousek jinam....
No vlastne ja jsem to nakonec nedaleko nich pred tydnem zazdil a myslim ze od te doby tam nebyli, tak treba uz bude klid. :mrgreen:
peko.cz

#379 Příspěvek od peko.cz »

psena píše:No bohuzel Te Peko nepotesim, nase letiste si vyhlidli pejskari na vycvik loveckych psu, ale ti nastesti opravdu poslouchaji a zatim nebyl problem. Hlavne po par naletech nad hlavama se 700kou pochopili, ze maji jit kousek jinam....
No vlastne ja jsem to nakonec nedaleko nich pred tydnem zazdil a myslim ze od te doby tam nebyli, tak treba uz bude klid. :mrgreen:

Už jsem je na DP taky minulý týden viděl, řešením je "upozornění", že se nacházejí na soukromém pozemku, kde nemají co dělat. Na Chodově je to jinak, tam jsme na černo všichni :(
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Kenny McCormick

#380 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:No vlastne ja jsem to nakonec nedaleko nich pred tydnem zazdil a myslim ze od te doby tam nebyli, tak treba uz bude klid. :mrgreen:
Nazorna ukazka toho, co sa moze stat vzdy zaberie lepsie ako 100 prednasok teorii :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
horpak

#381 Příspěvek od horpak »

Tak pro změnu přidám nehodu tentokrát s dobrým koncem. Když už jsem šel na přistání se svým t-rexem 450pro tak asi v 8m výšce najednou rotor ztrácel otáčky a tak jsem si poprví zkusil zaautorotovat. Diky bohu jsem jen visel a tak mě stačilo pracovat jen s kolektivem, a krásně jsem dosedl do pole že jsem ani vnitřní převod nezničil. Nakonec důvod byl povolený pastorek. Lepil jsem ho před tím modrým loctidem a vydržel tak 150 startů. Nemám ted pro jistoru použít na zalepení červíka ten zelenej??
demolátor

#382 Příspěvek od demolátor »

Tak dodneška mi protos na elektroniku nespad, ale jak řikám, do dneška. :x Normo sem lítal, před incidentem asi 3 bat. Osudovej let sem letěl asi tak 2 min, když se mi pak téměř z visu heli roztočila. Bylo to takové pravidelné točení, nijak extra rychlé, zhruba jako plná výchylka při normo piruetě. Protos byl asi 3m nad zemí, a sjelo to v té piruetě k zemi. Odehrálo se to rychle, takže ani nevim, jestli sem řídil, nebo ne, ale spíš ne. Dopad na podvozek, ale dost tvrdě v dopředném letu, takže škody jako normo havárka. KDyž sem k protosoj přišel, tak už bylo vše mrtvé. Od reglu je cejtit smrad od odpálení-nejde. Když sem zbytek napojil na jinej regl, tak jsem zjistil, že nejde jedno servo cykliky (savox 1250MG) s tim, že po chvíli hraní začlo smrdět jako blázen. (ono se hejbalo, ale nemělo žádnou sílu a rychlost). Ještě mi do toho tak divně blikal přijímač, podle toho, kam sem s tim spálenym servem zrovna hnul (rukou).
Tak ted nwm, co to je. Jestli odešlo servo, a zároven přismahlo regl, a zblblo v-bar.
Na mechanickou závadu to vůbec nevypadá. Navíc to šlo na podvozek, sice se zničili listy o trubku, ale nic, co by servo mělo odpálit, zažilo daleko horší situace...
Nějaké nápady? :?:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od 00Ja »

horpak píše:...Nemám ted pro jistoru použít na zalepení červíka ten zelenej??...

Pouzivam jenom modrej a zatim bez problemu. Ale pokud na hrideli motoru neni ploska pro cervik, tak ji vzdycky vybrousim. Predpokladam, ze ty drazku nemas.
drak1

#384 Příspěvek od drak1 »

horpak píše:Nemám ted pro jistoru použít na zalepení červíka ten zelenej??

Ten zelenej pokud vím se používá na lepení pouzder s minimální vůlí a ne na šroubky. :idea: :idea: :idea:
Futaba T8FG
LOGO 550 SX ( V-Bar ), PROTOS-500 ( K-Bar ), EPP SU-29 3D
horpak

#385 Příspěvek od horpak »

jj to vím ale zase na druhou stranu pak by tam ten červík držel aspoň fest. Ted furt mám jen strach aby se zase nepovolil
Troll

#386 Příspěvek od Troll »

Když ho zalepíš zeleným, skutečně bude držet fest. Ale už nafurt :lol: . Modrý loctiite a ploška na hřídeli. Neprotočí se ani při 4 kW, a taky se nikdy na ničem nepovolí. :) A pokud ano, je něco hodně špatně. Třeba vadné ložisko v motoru a vibrace.
Mikelo

#387 Příspěvek od Mikelo »

Zelený loctite povolí snadno zahřátím. Jen tak pro pořádek.
horpak

#388 Příspěvek od horpak »

když vybrušovat plošku na motoru se mě nechce kůli záruce. Ale tak uvidím, zalepil jsem to modrým loctitem a co nejvíc dotáhl, pokud se to povolí hold tu plošku vybrousím...
Troll

#389 Příspěvek od Troll »

Zelený Locite snadno povolí zahřátím, s tím souhlasím. Ovšem povolit červíka (a obzvláště maličkého ) zalepeného zeleným locitem je už velice často zcela jiná písnička. No, ale každý svého štěstí strůjcem. :mrgreen:
Troll

#390 Příspěvek od Troll »

horpak píše:když vybrušovat plošku na motoru se mě nechce kůli záruce. Ale tak uvidím, zalepil jsem to modrým loctitem a co nejvíc dotáhl, pokud se to povolí hold tu plošku vybrousím...

Když tam nemáš plošku, je to marný boj. I když by se to nepovolilo, je velká šance že se to na hřídeli protočí. Však vyzkoušej, a uvidíš. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“