Jak polepit nebo přestříkat EPS?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Jane

Re: Jak polepit nebo přestříkat EPS?

#16 Příspěvek od Jane »

Tak mám hotovo, takže se podělím o své zkušenosti :mrgreen:

Použila jsem spreje Styro a syntetické barvy Revell a Agama. S těmi spreji to pro mě byl docela boj, s barvami se pracovalo mnohem líp. Sice to není žádná sláva, ale tak po tom co jsem to nastříkala zeleným sprejem, jsem už jenom čekala, že to dopadne ještě hůř. Na to že jsem nikdy nic takového dřív nedělala se musím pochválit :mrgreen:

Občas se mi barva dostala tam, kde jsem o to nestála. Nakonec jsem to riskla a použila jsem normální odlakovač, ale chce to opravdu přiměřené množství - do křídla se mi na jednom místě, kde jsem to přehnala trošku zažral, ale jinak odstranil barvu docela dobře :) Jinak při odlepování pásky po nástřiku žlutých pruhů na křídle mi to místy slouplo včerejší zelenou, takže jsem to musela domalovat. A to mě chlápek na prodejně PK Modelář v UH přesvědčoval, že to barvu nesloupne. Takže i tímto způsobem se dá odstranit barva tam, kde ji nechcete :) Zelený sprej mi na to co vidíte vyšel taktak, nezbyla ani kapka :mrgreen:

Tak teď budu jenom doufat, abych s tím hned někde neřízla :mrgreen:

Obrázek
Jane
slim

#17 Příspěvek od slim »

Vypada to velmi dobre. Ty spreje maj zasadni vadu, vyjde to docela draho.
Ciste nahodou nevazila jsi ero pred a po obarveni? (docela by mne zajimal narust hmotnosti)
Jeste dotaz, zdrsnila jsi povrch pred nastrikem ?
Jane

#18 Příspěvek od Jane »

Díky :mrgreen: No vyšlo mě to nakonec asi na 400 Kč, takže docela drahá sranda a to ještě nepočítám pásku a štětce, které jsem musela kupovat nové.

Nevážila jsem to, ale myslím si, že to moc nenabralo, letadlo má navíc rezervy. Používám Lipolku 2200 mAh a doporučená je 3200 mAh, takže tady to šetří na hmotnosti. Vcuclo mi to jeden celý sprej (150 ml), asi 2/3 druhého spreje a asi 2-3 plechovky barev (14 ml). Kdybych to zvážila, tak bych věděla no :)
Povrch jsem nakonec nezdrsnila, nechala jsem to tak.
Jane
REX

#19 Příspěvek od REX »

Tak máš nové letadlo :wink: pěkné, prokouklo 8)
Taky jsem stříkal Styro barvami v spreji, docela kumšt, a taky problémy, zůstala barva na pásce a musel jsem opravovat... to k tomu prostě patří :!:
Jo a já použil 3 spreje, ve dvou malinko zůstalo a váha vzrostla o 25g!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“