Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Včera jsem šel lítat také a dostal jsem se na letovou hladinou s prolétající reálnou CESNOU. Chlapi jak moc velké je riziko pro pilota takového letadla srazit se s BETOU ?? Já tedy udělal úhybný manévr rychlým snížením letové hladiny, ale je fakt, že se mohl trochu leknout....
Bydlím kousek od letiště Praha Letňany a samozřejmě létám mimo osu runwaye ! Díky moc za zkušenosti ...Jimiman
Nezabilo by ho to primárně. Pokud je to ale kousek za dráhou, kde nemá příliš výšky, tak může udělat nějaký průser spíš tím, že se lekne. Pak záleží jak moc se lekne a co vyvede. Samotný houbolet by příliš velké škody neudělal. Tedy myslím tím takové škody, aby to ohrozilo pilota na životě. O nemálo těžší či rychlejší letadlo by při nárazu ale asi již prošlo kabinou. Jinak samozřejmě i když to letadlo jen škrábneš, děláš škodu v tisících. Poškrábaná kabina - vyměnit. Poškrábané křídlo je "levná" oprava. Sebemenší prohlubeň po nárazu na křídle opět tisícové částky. Srážka s vrtulí znamená téměř jistě výměnu vrtule (ne kvůli kousku epp, ale náraz do serva, baterky,...).
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat zkušenějších na hlučnost Bety a vibrace. Hlučnost je s origo vrtulí i s 5,5x4,5 asi stejná, ale po několika letech mám obraz z kamerky rozmazaný když motor běží (míra závisí na otáčkách). Vrtuli mám stále stejnou, utaženou, Beta nebyla zatím havarovaná. Motor jsem dotahoval, v podstatě nebyl volnej.
Motor od začátku na nižších otáčkách dost piští, jako turbína proudového motoru. Včera jsem létal na louce s týpkem, co má Eaystara s DC motorem a ten je krásně tichoučkej. Docela jsem se styděl
Motor od začátku na nižších otáčkách dost piští, jako turbína proudového motoru. Včera jsem létal na louce s týpkem, co má Eaystara s DC motorem a ten je krásně tichoučkej. Docela jsem se styděl
Jimiman ty sa drž radšej ďaleko od letovej dráhy lebo kazíš dobré meno modelárov.Predstavuješ si lietanie ako Hurvínek válku.To ber ako radu od staršieho kolegu.
Pekacek77 píše:C... hlučnost Bety a vibrace ...
Viděl bych to na odcházející ložiska v motoru? nebo máš uvnitř trupu něco povolené a to Ti rezonuje celou Betou, když spustíš motor...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Kluci používám středně husté vteřinové lepidlo od PECKY. Prosím dnes jsem havaroval a zlomilo se mi křídlo ... spadlo mi to do vlhké trávy a venku bylo kolem 5 st. Nanesl jsem lepidlo a spoj ne a ne vytvrdnout ... jako kdyby zgelovatěl. Co může být za problém ?? teplota či voda ?? Díky za info .. vytvrdne to dodatečně ??
jimiman píše: ... spadlo mi to do vlhké trávy a venku bylo kolem 5 st. Nanesl jsem lepidlo a spoj ne a ne vytvrdnout ... jako kdyby zgelovatěl.
na vině bude vlhkost, teploty bych se nebál, obávám se ale, že než vlhkost vyprchá, bude vteřiňák vytvrdlej na kámen, takže ten spoj bude méně pevný, aktivátorem by se ale měla alespoň část vlhkosti vytratit přeci jen se rychleji odpařuje a něco vlhka vezme s sebou...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
- kope
- Kontaktovat uživatele:
jimiman píše:Včera jsem šel lítat také a dostal jsem se na letovou hladinou s prolétající reálnou CESNOU. Chlapi jak moc velké je riziko pro pilota takového letadla srazit se s BETOU ?? Já tedy udělal úhybný manévr rychlým snížením letové hladiny, ale je fakt, že se mohl trochu leknout....Bydlím kousek od letiště Praha Letňany a samozřejmě létám mimo osu runwaye ! Díky moc za zkušenosti ...Jimiman
Prosím tě, kam chodíš lítat ?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Pekacek77 píše:Chtěl bych se zeptat zkušenějších na hlučnost Bety a vibrace. Hlučnost je s origo vrtulí i s 5,5x4,5 asi stejná, ale po několika letech mám obraz z kamerky rozmazaný když motor běží (míra závisí na otáčkách). Vrtuli mám stále stejnou, utaženou, Beta nebyla zatím havarovaná. Motor jsem dotahoval, v podstatě nebyl volnej.
Po jednom tvrdším přistání se mi stalo, že letadlo začalo ve vyšších otáčkách dost rezonovat a "píštělo"... já jsem si po zlomení toho "lízatka" co drží motor, předělal uložení z původní překližky na hliník [album]753[/album]... taky jsem utahoval všechno co šlo a pořád to nepomáhalo... vyzkoušel jsem zavyklat s tím hliníkovým uložením a když jsem zjistil, že se mi tam mírně kýve, vyřízl jsem ho ... vypodložil , aby tam bylo na těsno a řádně zalepil. Žádnou rezonanci ani zvýšenou hlučnost už nemám...
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska s Bixlerem testoval novou vysílačku (FlySky TH9X s ER9X) a úplně nakonec se mi na jedno nastoupání (cca 1 minuta motorového letu) podařilo plachtit skoro 12 minut. To jsem snad už musel chytit nějakou termiku, ne? Zase termika v sedm hodin večer?
Tomu se říká "večerníček". Když si to dáš do vyhledávače, dovíš se víc.
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem si vzpomněl, že jsem si tu stěžoval, jak mi nejdou s Betou/Bixlerem výkruty. No vypadá to, že moje předešlá vysílačka nějak nedovolila plné výchylky serv. Možná byla špatně nastavená nebo něco, ale každopádně výchylky s mojí TH9X jsou brutální a výkruty se zdají naprosto v pohodě. Tolik tedy k výkrutům.
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Yeah píše:Viděl bych to na odcházející ložiska v motoru? nebo máš uvnitř trupu něco povolené a to Ti rezonuje celou Betou, když spustíš motor...
Může mít hřídel motoru nepatrnou vůli? Ložiska mají nepatrnou radiální vůli, chytím-li unašeč a kývu jím, je slyšet kovové klepání. http://youtu.be/7DdC6SKAveQ
s takto orezanými krídlami beta stratí kus svojej prirodzenej samo stabilizacie čo v mojom pripade nechýba pretože mám gyro ak potrebujem stabilzaciu.
po dnešno testovaní v narazovom vetre som veľmi spokojný. beta je takto menej citlivá na bočné nárazy vetra
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Odvážnej kousek, sám bych si to asi netroufnul. Myslím si že nejsou až tak velké aby to mělo tak zásadní vliv a mohlo by jí to až otočit.. Podle mě je nejlepší stabilizace ta co stojí dole a páčkuje 
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //