Deska HK pro quadrocopter
Re: Deska HK pro quadrocopter
Tak pak to neresim a beru 2.1... na tu moji micro quad to bude stacit
nejsem naruzivy prehravac firmwaru a pokud to bude litat se stavajicim, proc do budoucna menit 
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Ahoj, tak pro pripadneho zajemce o informaci, jak jsem resil to cukani o par vlaken vyse, kdyz jsem byl litat, tak kamos co lita vrtulniky mi poradil snizit jeste zisk na gyrech, takze jsem dva trimy, ktere byly kousek za pulkou vratil rekl bych tak na pulku a zlepsilo se to. Sice mi prijde, ze to neni tak stabilni, ale na druhou stranu foukal vitr, takze si myslim, ze to nebude neuriditelne a samozrejme je to lepsi, nez kdyz to mirne skubalo. Myslel jsem si, ze velka citlivost gyra se projevuje tak, ze to skube neustale, ale i tohle obcasne skubnuti bylo prave timto zpusobeno, jak maty nastaveny trimy vy, kolegove?
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
-
ËWRYBADY
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu. Létal jsem s quadcopterem a vše bylo OK. Pak byl pád a koupil jsem nové motory (jiné). Teď jsem to dal do kupy. Všechno chodí jak má jen nemůžu reverzovat gyro otáčení. Přes výškovku a křidélka reverzovat jde bez problému. Pořád se to otáčí a musím to držet na páčkách abych to udržel. Zkoušel jsem nahrát i jinej soft, ale nejde to. Vždy dám trim roll na minimum. Zapnu vysílač, desku. Deska 3X blikne. dám kniplem vrtulky na jednu stranu a to se deska rozbliká. Ale když dám kniplem na druhou stranu tak deska nic.. Nerozbliká se. Takže to nemůžu nijak reverzovat. Neví někdo jak na to? Díky moc.
chtěl bych poprosit o radu. Létal jsem s quadcopterem a vše bylo OK. Pak byl pád a koupil jsem nové motory (jiné). Teď jsem to dal do kupy. Všechno chodí jak má jen nemůžu reverzovat gyro otáčení. Přes výškovku a křidélka reverzovat jde bez problému. Pořád se to otáčí a musím to držet na páčkách abych to udržel. Zkoušel jsem nahrát i jinej soft, ale nejde to. Vždy dám trim roll na minimum. Zapnu vysílač, desku. Deska 3X blikne. dám kniplem vrtulky na jednu stranu a to se deska rozbliká. Ale když dám kniplem na druhou stranu tak deska nic.. Nerozbliká se. Takže to nemůžu nijak reverzovat. Neví někdo jak na to? Díky moc.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Futaba 8FG
prehod vrtule a daj reverz na vysielacke 
-
ËWRYBADY
- Kontaktovat uživatele:
I to jsem udělal.. Přehodil jsem vrtule a otáční motorů. A pořád to samý.. Jestli nebude problém v něčem jinym.. 
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Futaba 8FG
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Ahoj spolubojovníci, tak mi včera přišlo zboží z veliké Číny a tak jsem to začal komletovat (viz.foto). Já vím, že už to tady bylo někdy řečeno, ale nevíte někdo jak mám orientovat control board? Jsou tam v jednom rohu dvě šipky, asi dopředný směr letu. A já chci Quad +, tak nevím zda úhlopříčně nebo ve směru letu. Je to zatím deska HK atmega 328.
Díky za info a letu zdar Boby 110.
Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade,..... no a teď nedodělaný Quad m-m 60cm - ale to jen dočasně pánč ho asi rozbiji.
[album]1121[/album]
Díky za info a letu zdar Boby 110.
Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade,..... no a teď nedodělaný Quad m-m 60cm - ale to jen dočasně pánč ho asi rozbiji.
[album]1121[/album]
Boby 110, OK2BOW
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Šipky mají být ve směru letu. V + konfiguraci tedy budou směřovat k motoru č. 1.
Šiki
Šiki
Šiki, děkuji za info, a jestli to správně chápu ta X-ko bude mít šipku mezi motory 1 a 2. Prosím potvrďte, kdo mě slyšíte 
Boby 110, OK2BOW
spatne
Xko takhle:

Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Jo jo díky moc, já spletl číslování
, ale tak jsem to myslel.
Pěkný slunečný den a letu zdar.
Pěkný slunečný den a letu zdar.
Boby 110, OK2BOW
Při přehrávaní firmware do desky HK verze 3 mi kkMulticopter Flasch Tool 0.53 hlásí následující chybu:
avrdude.exe: verification error, first mischmatch at byte 0x0000
0xde !=0d9
avrdude.exe: verification error, content mismotch
avrdude.exe done. Thank you.
Chyba při nastavování fuses procesoru.
Napalování firmaware bylo přerušeno.
Používám WIN7 64 a usb programator z HK přímo k deskám HK. Driver ve WIN7 se hlásí jako libusb-win32; 8.4.2011; 1.2.4.0 Poradí mi někdo co může být špatně?
avrdude.exe: verification error, first mischmatch at byte 0x0000
0xde !=0d9
avrdude.exe: verification error, content mismotch
avrdude.exe done. Thank you.
Chyba při nastavování fuses procesoru.
Napalování firmaware bylo přerušeno.
Používám WIN7 64 a usb programator z HK přímo k deskám HK. Driver ve WIN7 se hlásí jako libusb-win32; 8.4.2011; 1.2.4.0 Poradí mi někdo co může být špatně?
pogoogli a stiahni si flash tool 0.6x ta podporuje aj hk kk v.3. Na fore hk pod hk board v.3 je blizsie info
.
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at 
Chtěl bych zprovoznit firmware pro Xcopter, ale mám následující problémy:
Konfigurace: deska HK Verze3, příjímač duplex, Regulátory Hobbyking SS série 25A, vysílač MC22, uspořádání do X.
Když nahraji soft 4.7 Kapteinkuk tak jak začnu přidávat plyn se mi roztáčí prvně čtvrtý motor, až tak v cca 1/4 plynu se postupně přidávají ostatní motory, ale to už motor č.4 točí jak blbý - je to nepoužitelné. Zkoušel jsem přehodit regulátory mezi sebou a pak i motory, ale i po přehození pořád 4 jede mnohem dřív a víc než ostatní.
Když nahraji soft 2.5 Minsoo Kim motory se roztáčí pěkně stejnoměrně, ale na této verzi zase nemohu nastavit reverz pro otáčení (vrtulku). Otočím trimr ROLL na 0 (je to opačně než u 4,7) a reverz gyra jde udělat jen na klonění a klopení ale na směr deska nereaguje.
Má někdo radu?
Konfigurace: deska HK Verze3, příjímač duplex, Regulátory Hobbyking SS série 25A, vysílač MC22, uspořádání do X.
Když nahraji soft 4.7 Kapteinkuk tak jak začnu přidávat plyn se mi roztáčí prvně čtvrtý motor, až tak v cca 1/4 plynu se postupně přidávají ostatní motory, ale to už motor č.4 točí jak blbý - je to nepoužitelné. Zkoušel jsem přehodit regulátory mezi sebou a pak i motory, ale i po přehození pořád 4 jede mnohem dřív a víc než ostatní.
Když nahraji soft 2.5 Minsoo Kim motory se roztáčí pěkně stejnoměrně, ale na této verzi zase nemohu nastavit reverz pro otáčení (vrtulku). Otočím trimr ROLL na 0 (je to opačně než u 4,7) a reverz gyra jde udělat jen na klonění a klopení ale na směr deska nereaguje.
Má někdo radu?
Kalibraci regulátorů jsi provedl?
Šiki
Šiki
pju píše:Chtěl bych zprovoznit firmware pro Xcopter, ale mám následující problémy:
Ja mam skoro to samy, akorat v2.1, Plushe a Hitec radio.
podobnej problem. Me se to teda chova tak, ze M4 se roztaci zhruba stejne jako ostatni, ale pak uz to vypada jako by se tocil porad stejne, tj. napr. pri yaw se to zveda na strane protilehlyho motoru. Co jsem vygooglil je to znamej problem, "Lazy M4". I kdyz je teda zajimavy ze ten tvuj neni lazy ale spis naopak...
Má někdo radu?
Minsoo Kim 2.5 mi funguje bez problemu a lita krasne. Tvuj problem teda neni dostat tu desku do gyro reverse rezimu, protoze kloneni a klopeni ti funguje, ale jen nejde nastavit reverz gyra kolem svisly osy (yaw)? Zkousel jsi yaw ovladac do obou extremu? A pripadne pomoci trimu/endpointu ty extremytrochu rozsirit, jestli nahodou ta deska neceka trochu vetsi vychylku aby ten reverz zapnula?
Promin ze nemam jasne reseni 8(