2 x Turnigy 9X učitel-žák
2 x Turnigy 9X učitel-žák
Ahoj ,má někdo nějakou zkušenost s provozem těchto dvou vysílačů v tomto módu?V historii jsem nic bohužel nenašel a nějaký vhodný kabel na HK taky ne 
Protos 500 se Spiritem
Re: 2 x Turnigy 9X učitel-žák
Koukni na http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/44-p-t9x-uprava-pro-sim a http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/129-p-t9x-er9x-trainer-new treba to pomuze, necetl jsem to cele.
Funguje to.Mám vyzkoušeno. Kabel si vyrob anebo kup. Na oba konce Jack 3.5 mm stereo. Vyrábí to třeba HAMA a dá se koupit kdekoliv, třeba i v Tescu.
Zdravím, chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s s fungovaním funkcie učitel žiak na dvoch t9x z ktorej jedna má implicitný FW a druhá er9x. Chcel by som vedieť či sa to takto používať dá.
O origináli v roli učiteľa, neviem nič. Ale ak píšu že to funguje, tak ok - ale to posiela od žiaka asi všetko alebo nič. Samozrejme bude to chcieť, aby od žiaka chodil správny signál (nastavené čo treba).
v ER9x máš kopu možností čo urobiť so signálom z konektora (od žiaka), máš všetky hodnoty čo posiela žiak k dispozícii v mixoch a priradeniach rovnako ako polohy vlastných kniplov. Je jedno aký to je typ vysielača a čo je v ňom nastavené, všetko potrebné môže (aj nemusí) urobiť ER9x.
Okrem normálneho prepnutia prepínačom, si viem dosť reálne a dokonca jednoducho predstaviť priradenie a podmienku, že ak je knipel učiteľa v neutrálnej polohe, posiela sa servu hodnota od žiaka ale keď za to učiteľ zoberie tak to žiaka vypne..
v ER9x máš kopu možností čo urobiť so signálom z konektora (od žiaka), máš všetky hodnoty čo posiela žiak k dispozícii v mixoch a priradeniach rovnako ako polohy vlastných kniplov. Je jedno aký to je typ vysielača a čo je v ňom nastavené, všetko potrebné môže (aj nemusí) urobiť ER9x.
Okrem normálneho prepnutia prepínačom, si viem dosť reálne a dokonca jednoducho predstaviť priradenie a podmienku, že ak je knipel učiteľa v neutrálnej polohe, posiela sa servu hodnota od žiaka ale keď za to učiteľ zoberie tak to žiaka vypne..
Moja vysielačka s er9x by mala byť v roli učiteľa, čiže by to malo byť bez problému? Na Rimrovej stránke som si pozrel video (za ktoré mimochodom pekne ďakujem, je to tam pekne opísané ako na všetkých jeho ostatných videách) ako to mám v učiteľskej vysielačke nastavovať a myslím že toto zvládnem, len mi nebolo jasné či to musia byť dve rovnaké vysielačky.
Tá tvoja úvaha ma celkom zaujala, je to fakt reálne to tam dostať? Vedel by si ma nejako naviest ako by som to mohol napípať? Je to celkom zaujímavý nápad keby to takto chodilo, že akonáhle zasiahnem do riadenia jeho to vypne.
Tá tvoja úvaha ma celkom zaujala, je to fakt reálne to tam dostať? Vedel by si ma nejako naviest ako by som to mohol napípať? Je to celkom zaujímavý nápad keby to takto chodilo, že akonáhle zasiahnem do riadenia jeho to vypne.
To je na dlhšie hranie sa v daždivý podvečer či noc..
V princípe - ER9x má dosť silný aparát logických podmienok a porovnaní.
Prvý krok by malo byť zapnutie žiaka (bol vypnutý a už je zapnutý čiže len reakcia na zmenu).
Treba aj overiť že to učiteľ nevypol prepínačom (ak sa nepoužije len ten čo pružinka drží vypnutý akoby bol tlačidlom).
Ďalšia podmienka môže byť že knipel učiteľa napr. výškovka, je v neutrálnej polohe (v nejakom rozsahu). Toto sa dá opakovať aj pre iné.
Ak všetko platí, zostane režim žiak, inak sa vypne (a už ho zapne len opätovné aktivovanie).
V mixoch sa to už robí jednoducho, použije sa pre každé servo (CHx) funkcia Replace hodnoty pre servo hodnotou PPMx za podmienky "žiak", ktorá prepíše pôvodnú hodnotu. Ak teda netreba niečo mixovať..
V princípe - ER9x má dosť silný aparát logických podmienok a porovnaní.
Prvý krok by malo byť zapnutie žiaka (bol vypnutý a už je zapnutý čiže len reakcia na zmenu).
Treba aj overiť že to učiteľ nevypol prepínačom (ak sa nepoužije len ten čo pružinka drží vypnutý akoby bol tlačidlom).
Ďalšia podmienka môže byť že knipel učiteľa napr. výškovka, je v neutrálnej polohe (v nejakom rozsahu). Toto sa dá opakovať aj pre iné.
Ak všetko platí, zostane režim žiak, inak sa vypne (a už ho zapne len opätovné aktivovanie).
V mixoch sa to už robí jednoducho, použije sa pre každé servo (CHx) funkcia Replace hodnoty pre servo hodnotou PPMx za podmienky "žiak", ktorá prepíše pôvodnú hodnotu. Ak teda netreba niečo mixovať..