Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Ticcino

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#286 Příspěvek od Ticcino »

tomasss7 píše:Mně plyn zabírá od začátku pouze když je trim nadoraz.. jinak mě spíš trápí ty serva jak bzučí když zapojím akumulátor.. je to normální? můžu s tím létat?

A když drkneš do ovládací plochy nebo pohneš s trimem na rádiu, tak přestanou?
Na některých mých modelech mi to dělalo to samé. Bylo potřeba jednou, dvakrát ťuknout do trimu, aby se to uklidnilo. Nebo stačilo prstem cvrnknout do ovládací plochy nebo zatahat za táhhlo a byl klid.

Předpokládám, že všechny ovládací plochy jsi před napákováním řádně rozhýbal, aby chodily co nejlehčeji...
Ticcino

#287 Příspěvek od Ticcino »

FeriGGGG píše:tak lepiacou páskou som si nalepil minikamerku na šiltovku a tak natáčal,
skuste si to dat na max rozlisenie :wink: ,
-nakonci som chcel pristat do ruky, ale rozmyslel som si to :lol: :lol: (že vraj takto funguju ženy :lol: :lol: )
-ťažisko bolo cca 4cm od konca kridla(neskusat) takže salto je skôr "kulbit" 8)

Vcelku zajímavýho divocha jsi z toho udělal. Proč zůstáváš u Bety, když už máš určité návyky "v ruce"?
FeriGGGG

#288 Příspěvek od FeriGGGG »

Ticcino píše:Vcelku zajímavýho divocha jsi z toho udělal. Proč zůstáváš u Bety, když už máš určité návyky "v ruce"?

-planujem kupit alebo postavit nejakého akrobata :wink:
velká výhoda bety je že je jak kočka má X životov a že s ňou viem pristať na veľmi malej ploche v blbom teréne
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
vaclav32

#289 Příspěvek od vaclav32 »

Mám problém zapojil jsem obráceně baterii na Betě .. a teť motor jen cuká..

Nevíte co stím:??
Ticcino

#290 Příspěvek od Ticcino »

vaclav32 píše:Mám problém zapojil jsem obráceně baterii na Betě .. a teť motor jen cuká..
Nevíte co stím:??

S největší pravděpodobností jsi zničil regulátor.
Takže koupit nový.

Stačí nějaký 20A, Hobbyking, Turnigy.

Jak se ti povedlo to zapojit obráceně? Standardně má Beta Dean-T konektory a ty obráceně zapojit nejdou.
FeriGGGG

#291 Příspěvek od FeriGGGG »

dnes u nás síce celý deň pieklo slnko ale i fujavica bola poriadna, takže áž po západe slnka som sa vybral s betou na také kľudné polietanie. hned pri prvom lete netopiere 8O si kludne 8O poletuju kolo bety akokeby tam ani nebola; beta ich neplasila a ani oni betu, a to predsa len beta nie je žiadne tichučké éro, a kedže ešte stále pofukovalo takže bez plynu sa moc nedalo. páradne to bolo :) ; ja som si krúžil dookola a netopiere sem i tam niekedy aj na cca 1m od bety LOL
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Ticcino

#292 Příspěvek od Ticcino »

Betu tedy už nemám, ale máš pravdu, že počasí bylo super. Teda kromě toho pitomýho větru. Tady u nás fučelo jak na Sibiři. Naprosto neočekávané poryvy větru. Nelétalo se mi dobře. Jenže když už jsem nabil čtyři baterky, tak jsem je prostě musel vylétat.
Zadařilo se, byla legrace a škody žádné.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od Borek »

Ticcino píše:Betu tedy už nemám, ale máš pravdu, že počasí bylo super. Teda kromě toho pitomýho větru. Tady u nás fučelo jak na Sibiři. Naprosto neočekávané poryvy větru. Nelétalo se mi dobře. Jenže když už jsem nabil čtyři baterky, tak jsem je prostě musel vylétat.
Zadařilo se, byla legrace a škody žádné.

To já jsem takle létal na horách a jak říkáš, bylo to docela složité v tom větru. Pak ke mně přišel chlapík, tak jsme si povídali a poradil mi, ať letím dál proti směru větru. A fakt, tam bylo proudění krásně laminární a Bixler tam krásně "plaval" bez jakýchkoliv nárazů či turbulencí a zvolna nabíral výšku. To jsem nevěděl, že svahové proudění může sahat tak vysoko.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od Klubas »

Možná si narazil na tzv. vlnu. Ta klidně může sahat až několik stovek metrů za hřeben takže buď rád že Betu(Bixlera) ještě máš :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Borek
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:Možná si narazil na tzv. vlnu. Ta klidně může sahat až několik stovek metrů za hřeben takže buď rád že Betu(Bixlera) ještě máš :D

Vidíš, vlnové proudění mě nenapadlo, přesto, že na něj z okna velmi často koukám (tady na závětrné straně Krušných hor je to velmi běžný jev). Jen mi přijde, že ty vlnové mráčky se dělají v podstatně větší výšce... ale kdo ví. Každopádně tohle bylo na návětrné straně a vlnové proudění by mělo být na závětrné, ne?
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od Klubas »

Nevím jak je to přesně ale podle toho co vím si myslím že pokud přijde vítr na návětrnou stranu a vznikne vlna tak pokračuje dál za hřeben nahoru ne?
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Borek
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:Nevím jak je to přesně ale podle toho co vím si myslím že pokud přijde vítr na návětrnou stranu a vznikne vlna tak pokračuje dál za hřeben nahoru ne?

Jo, takhle to nějak je. Proto si myslím, že v mém připadě to prostě bylo svahové proudění (směr větru tomu odpovídal).
--
Borek
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od mbiron »

Tak neustale premyslim jakou variantu uchceni kridel zvolim, jestli magnetem nebo suchym zipem. U sucheho zipu si myslim, ze jde o nepevne spojeni a navic se brzy opotrebuje.
Pokud nekdo tyto moznosti pouzivate, rad bych videl nejakou fotodokumentaci a poznatky.
Jinak jsem videl video ze s tim nekdo pristal na vode, uz to nekdo z vas zkousel?
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Borek
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od Borek »

mbiron píše:Tak neustale premyslim jakou variantu uchceni kridel zvolim, jestli magnetem nebo suchym zipem. U sucheho zipu si myslim, ze jde o nepevne spojeni a navic se brzy opotrebuje.
Pokud nekdo tyto moznosti pouzivate, rad bych videl nejakou fotodokumentaci a poznatky.
Jinak jsem videl video ze s tim nekdo pristal na vode, uz to nekdo z vas zkousel?

Já jsem použil tři páry neodymových magnetů. Za letu to zatím neupadlo, ale při přistávání se to velmi často uvolní (což je asi spíš výhoda, protože jinak by energii nárazu musela křídla absorbovat jinak).

Ad provoz na vodě: podle mě jsou potřeba plováky na křídlech (i když přistát se asi dá, to jsem teda nezkoušel). Každopádně k plavbě a startu z vody plováky potřeba budou, jinak se ti to převáží na jednu stranu a křídlo na hladině pak brání přímé plavbě (to jsem zkoušel a opravdu to nejde).
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od Pekacek77 »

Borek píše:Ad provoz na vodě: podle mě jsou potřeba plováky na křídlech (i když přistát se asi dá, to jsem teda nezkoušel).

Taky jsem nad tím přemýšlel, chci natočit nějaké videa nad vodou a kdyby se něco nepovedlo, mohly by plováky na křídlech dost pomoct dostat se na motor jako s člunem ke břehu. Snad možná zatěsnit kabinku, aby při nějakém nárazu na hladinu nepronikla voda dovnitř.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“