Programátor vysílače HK-T6A pomocí mobilu s Androidem

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
esu

Programátor vysílače HK-T6A pomocí mobilu s Androidem

#1 Příspěvek od esu »

:D :mrgreen: Zdravím všechny. :D :mrgreen:
Máte-li zmíněný vysílač, nebo podobný a potřebujete upravit nastavení vysílače v terénu, můžete nastavit parametry pomocí mobilního telefonu s operačním systémem Android.
Budete potřebovat pouze Wireless Bluetooth Transceiver Module RS232 / TTL. Cena (eBay) je kolem 7USD včetně poštovného.
Obrázek
Podrobný návod k oživení najdete zde. Oživování lze provést pomocí hyperterminálu pomocí osvědčeného modulu MAX232 nebo šikovným převodníkem CP2102 USB 2.0 to UART TTL 6PIN Module Serial Converter za necelé 3USD včetně poštovného.
Vlastní Bluetooth modul je velikosti 13x27mm ke kterému stačí připojit vývody a zapojit buď pomocí konektoru nebo umístit uvnitř vysílače. Stálo by za úvahu modul připájet na destičku plošného spoje s roztečí 1,5mm š.1mm pomocí pasty pro SMD a na tuto destičku pájet 5vývodů, protože hrozí ulomení pájecích bodů (mě se to stalo, naštěstí u pinu 34, kdy byl již čip nastaven.
Modul je napájen přímo z konektoru vysílače +5V přes 2diody, které sníží napájení pro modul na cca 3,5V. Žádné další součástky nejsou zapotřebí.
Zapojení Bluetooth čipu se může od mého lišit.
Bluetooth modul:----------------------Trainer Connector
Pin 1 - (Uart-Tx)----------------------- Pin 3
Pin 2 - (Uart-Rx) ---------------------- Pin 4
Pin 12 ( + 3.3 V ) .2xdiody na 3.5V-- Pin 2 (5V)
Pin 13 ( GND ) ------------------------- Kov : Ground
Pin 34 (PIO-11) (při programování spojit s GND)

Program pro Android
Vyžaduje rozlišení alespoň Android 2.2 s nebo vyšší rozlišení alespoň 320x480 s Bluetooth s SD kartou
Program umožňuje
  • Měnit parametry s kontrolou vstupních hodnot
  • Zachovat libovolný počet nastavení podle vlastního názvu modelů
  • Načíst aktuální nastavení z vysílače
  • Importovat nebo Exportovat uložená nastavení z programu Digital Radio, vytvořené na PC (soubor settings.xml)
  • Vytvořené nastavení nahrát do vysílače
  • Nastavovat parametry offline i bez použití Bluetooth !

Obrázek
Zkušební verzi lze stáhnout zde (zkušební verze je plně funkční kromě zaslání dat do vysílače)
Moje stránky
Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky, dejte vědět.
Naposledy upravil(a) esu dne ned 06.05.2012 19:56, celkem upraveno 1 x.
minotaur
Kontaktovat uživatele:

Re: Programátor vysílače HK-T6A pomocí mobilu s Androidem

#2 Příspěvek od minotaur »

:idea: Zajímavé, budu sledovat pokrok.
DigitalRadio od Stefana používám a čekám, co se od něj vyloupne pro Androida. Nedávno jsem mu psal, jak postupuje a čekám na odpověď.
Tohle taky vypadá dobře. Budeš nabízet i hotový modrozubý moduly?
RC.305.cz - stránky věnované RC autům, scale a expedicím
esu

#3 Příspěvek od esu »

Samozřejmě DigitalRadio také používám. Taky jsem autorovi psal někdy na přelomu roku, jestli bude pokračovat. Napsal mi tehdy, že je zaneprázdněn a že bude pokračovat v únoru. A protože nic, tak jsem se pustil do vlastní verze.
Co se týče Bluetooth adaptéru, tak nepočítám, že bych chtěl nějak Číně konkurovat v tomhle směru. Plošný spoj dělám jen ručně a za tu práci pro několik kusů bych toho moc nevytrhl. Když uvažuji cenu modulu a práci, tak bych se dostal kolem 300,-Kč/ks. A to ještě nepočítám limit pro clo a DPH při překročení limitu pro dovoz. No a pokud si objednáš hotový modul s vývody, tak ti to přijde levněji. Místo konektoru u vysílače stačí universální plošný spoj s otvory. Jako třeba u expadneru Dave. Mimochodem jsem ho zkoušel, ale bez úspěchu. Jednak měl v návodu spoustu chyb mezer, ač se zdálo vše v pořádku, do vysílače mi to žádné hodnoty neuložilo. Nelíbilo se mi, že v sekci dat bylo něco navíc, co tam být nemělo. Dave to prodává jako hotový modul. Ale jak jsem uvedl, je to spíš pro toho, kdo má vše naladěno doma a pak venku může přepínat různé modely. Ale venku už nic nenastaví bez PC.
minotaur
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od minotaur »

Dík za odpověď. Modrozuba jsem už objednal předevčírem, spolu s USB/serial převodníkem (CP2102 USB 2.0 to UART TTL 6PIN Module Serial Converter). Až se k tomu dostanu a měl bych ev. dotazy, můžu se doufám obrátit. Stefan mi ještě neodpověděl, takže se ptám, kdy budeš mít plnou verzi své droidí aplikace? 8)
RC.305.cz - stránky věnované RC autům, scale a expedicím
esu

#5 Příspěvek od esu »

minotaur píše:....takže se ptám, kdy budeš mít plnou verzi své droidí aplikace? 8)

Plná verze je hotová, bude pravděpodobně za symbolickou cenu cca 50,-Kč nebo 2EUR - po zaplacení dodání na e-mail plus update. Stejně i tak to náklady neuhradí. Podotýkám, že demoverze k vyzkoušení je plně funkční, krom nahrání dat do vysílače. Další verze budou spíš k odstranění případných chyb a nějaké estetické funkce.
esu

#6 Příspěvek od esu »

esu píše:
minotaur píše:....takže se ptám, kdy budeš mít plnou verzi své droidí aplikace? 8)

Plná verze je hotová, bude pravděpodobně za symbolickou cenu cca 50,-Kč nebo 2EUR - po zaplacení dodání na e-mail plus update. Stejně i tak to náklady neuhradí. Podotýkám, že demoverze k vyzkoušení je plně funkční, krom nahrání dat do vysílače. Další verze budou spíš k odstranění případných chyb a nějaké estetické funkce.

:o Plná verze je nakonec freeware :lol:
Můžete si ji stáhnout zde:
Přeji, ať se Vám program programování usnadní.
ESU
blog.supler.com
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“