Údržba žhavíka z druhé ruky

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

Re: Údržba žhavíka z druhé ruky

#16 Příspěvek od StanleyT28 »

mnov píše:
StanleyT28 píše:Ano podle nich opravdu ne, ale filtrování paliva bohužel nestačí.
Žhavík závislý na tlakování, touto cestou dostává do nádrže nejen tlak, ale i "bordel" zejména při létání na ricínový olej, který vytváří v motoru karbon, ten se posléze uvolňuje a tlakováním se dostává do nádrže. Z nádrže ho nasaje občas bimbátko a ten se kousne mezi jehlami. Potom už tě čeká nouzák a ty se ptáš proč, když to na zemi tak pěkně šlapalo. Musím zaklepat, ale co používám filtr, neměl jsem dvě sezony nouzák. Takže asi to tak špatné řešení nebude. Ale každý ať si létá tak, jak mu to vyhovuje :-)

Tlakováním se do motoru dostane jen minimum bordelu, protože je to malá dírka a všechen bordel letí raději ven výfukem. :)

Nebudu, ani se nechci hádat. Ale sám píšeš, že se tam minimum dostane. Jednou za čas si to motor prostě může cucnout. Proč to riskovat? Rozhodnutí je na tazateli, ovšem moje zkušenost je nakřáplé letadlo po nouzáku do oranice. Motoru nebylo možné ani nasát, jak byl ucpaný nějakou částicí. Po rozebrání plavaly v nádrži ve zbytku paliva v malém množství černé cucky.
PS- také záleží na orientaci motoru, u 2T se výfuk nedá nastavit, alespoň ne ta část s tlakováním a pokud tryska směřuje dolů, tzn. při invertní montáži, je to celé náchylnější ke spolknutí nějakého bordelu. Ale jak jsem psal, každý ať se zařídí podle svého rozumu, já to dělám takhle, někdo zase bude lítat bez filtru.
Naposledy upravil(a) StanleyT28 dne úte 01.05.2012 23:29, celkem upraveno 1 x.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kissman »

Panove :) filtr v obehu mit urcite budu... nicemu neskodi (minimalne tu zatim nikdo neuvedl zadny padny argument). Ted bych spis potreboval vedet co s tim kandakem?
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Jan Chalupa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jan Chalupa »

Kissman píše:Panove :)Ted bych spis potreboval vedet co s tim kandakem?

Kup si nove palivo a az vyletas litr (to je za jedno odpoledne :wink: ), dolej to tim litrem z PETky.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kissman »

tak po trech dnech cteni vsech moznych manualu, navodu a odkoukani nekolika hodin videi jak startovat :D jsem se na to dneska vrhnul :D a asi jsem to moc preteoretizoval :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vPyRtHbNV_k[/youtube]
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“