včil jsme se vrátili z výletu na Veveří
Helimaniacs Team Brno III
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Helimaniacs Team Brno III
Kecaj, předsedo, bo je 4-5m/s a okolo buřin sem tam nárazy-
No, nakonec to včera večer šlo
A dnes ráno DP před šroubárnou od 6:00 idylka - 16°C a bezvětří
Monumentálně špekuluji nad technologií barevné úpravy plastové
kabiny na 500. Spraybruš či zakoupit pištol s komprďolem ?
Po první ráně se rozdíly v provedení a kvalitě nástřiku stejně smažou
paveld píše:No, nakonec to včera večer šlo![]()
Pokud chceš otestovat co a jak, klidně ti půjčím pistoli airbrush i s kompresorem a pak uvidíš jakou cestou chceš jít. Ale pokud si chceš odělat jednu dvě kabinky, tak to je lacinější, koupit si tu kabinku zcela novou, než koupit kompresor. Pokud chceš však tvořit dál, v práci na to čas máš, tak vyzkoušej moji sestavu a pak uvidíš, jak to půjde a jestli se na to nevykašleš. Barvyy vycházejí skoro stejně jako spray, záleží na kvalitě, ale je to malinká lahvička
Je třeba si uvědomit, že to co udělal Peko je plno tréninkových hodin stříkání, dobrých rad od správných lidí, velká chuť a taky trochu mu
Pro Digis a ostatní:
Zvažuji koupi pistole i kompresoru,
jakou sestavu máš Ty (Vy)?
paveld píše:Pro Digis a ostatní:
Já mám kompresor Fengda AS 18 bez tlakové nádoby. Měl jsem strach, že to bude pulsovat, ale nakrmí tu pistoli naprosto dostatečně a dvě pistole Fengda 0,3mm trysky /dvojčinnou a jednočinnou/ dohromady cca za 7000,-Ale dnes to moje pořídiš do 5000,- . Podle mě pokud s tím nechceš dělat profi Airbrush tak se vejdeš s kompresorem a pistolí do 5000,- , i s hadicema apod. ale dá se samozřejmě koupit i pistole za 10000,- Záleží jaké máš nároky.
Naposledy upravil(a) Digis dne čtv 03.05.2012 14:06, celkem upraveno 2 x.
paveld píše:Pro Digis a ostatní:
Já aktuálně mám:
- Airbrush stříkací pistole Fengda BD-186 s tryskou 0,3 mm + tryska 0,5mm - toto mám na prodej, kdybys měl zájem! Moji cenovou politiku znáš
- Stříkací pistole Spray Gun Fengda H-2006 s tryskou 0,8 mm
- Iwata HP-BCS (0.5mm)
- Iwata HP-B Plus (0.2mm)
- Hobby kompresor s tlakovou nádobou Fengda AS-196 (podařilo se mě ho vyměnit za méně výkonný AS-189) - stejně ten Spray Gun neutáhne
+ hadičky, stojánky, čistící pomůcky, BARVY!, atd.
Ohledně barev a laků ti taky můžu být nápomocný, už jsem si vyzkoušel mnoho slepých uliček ...
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Kterýkoliv z těch komprsorů je vhodný, i když někdo může namítat, že bez tlakové nádoby je k ničemu, ale není to pravda. Vyzkoušeno, nepulsuje a nakrmí to v pohodě. Ten nejdražší je dvojčinný a taky nejvýkonější, základ je asi AS-189.
http://www.avax-models.cz/kategorie/kompresory/
Co se pistole týká, základ je tryska 0,3 mm jak vidíš tak s ní začínal i Peko, později mu začala být málo a koupil menší na drobnější airbrush. Jak říkám, záleží co od toho čekáš chvíli možná i dlouho vystačíš i s pistolí co ti nabízí Peko. Když koupíš tyto dvě věci neprohloupíš a můžeš se začít učit.
Peko pak bude dělat v rámci týmu škola Airbrushe.
http://www.avax-models.cz/kategorie/kompresory/
Co se pistole týká, základ je tryska 0,3 mm jak vidíš tak s ní začínal i Peko, později mu začala být málo a koupil menší na drobnější airbrush. Jak říkám, záleží co od toho čekáš chvíli možná i dlouho vystačíš i s pistolí co ti nabízí Peko. Když koupíš tyto dvě věci neprohloupíš a můžeš se začít učit.
Peko pak bude dělat v rámci týmu škola Airbrushe.
Hymbajs, toť rychlé odezvy
Zatím jsem vybral tento set:
http://www.danbar.cz/store/goods_fen-ko ... engda.html
Vycházel jsem z ceny a použitelnosti setu pro moje předpokládané aplikace. Pistole s tryskou 0,3 na stříkání héliokabin, doplňků na halové a venkovní modely, komprďol s bandaskou. A na vše aby byly v Brně k dostání díly, trysky atd...
Zatím jsem vybral tento set:
http://www.danbar.cz/store/goods_fen-ko ... engda.html
Vycházel jsem z ceny a použitelnosti setu pro moje předpokládané aplikace. Pistole s tryskou 0,3 na stříkání héliokabin, doplňků na halové a venkovní modely, komprďol s bandaskou. A na vše aby byly v Brně k dostání díly, trysky atd...
To Peko a Digis: Rád si nechám poradit i ohledně barev a ředění.
Sice času na výzkum je dost-šroubárna je šroubárna a všechna éra
mám funkční(pročež se nemám v čem šťourat), ale proč plýtvat
penězi a materiálem
Sice času na výzkum je dost-šroubárna je šroubárna a všechna éra
mám funkční(pročež se nemám v čem šťourat), ale proč plýtvat
penězi a materiálem
Ten set je podle mě v pohodě a za velice slušnou cenu. Fengda má někde v Brně i servis, tak že žádnej problém.
Barvy ti poradí Peko ten experimentoval, já používám jedině Acryl Tamiya. Ředí se lihem, rychle schnou a nesmrdí.
Barvy ti poradí Peko ten experimentoval, já používám jedině Acryl Tamiya. Ředí se lihem, rychle schnou a nesmrdí.
Digis píše:Ten set je podle mě v pohodě a za velice slušnou cenu. Fengda má někde v Brně i servis, tak že žádnej problém.
Děkuji, a co lihové Agamy?
Zase nás Tomáš zprdne, že tady řešíme technické věci
No, co se dá dělat.
Zkoušel jsem barvy na lexan Faskolor a tudy cesta nevede, jsou sice dostatečně pružné, ale loupou se a nedrží na laminátu. Jsou opravdu jen na lexan pro stříkání zevnitř.
Pro testy na papíře nebo na karton používám tuš, třeba i barevnou.
Správná varianta je např. AutoAirColor (ředí se jejich ředidlem (Reducer), ale jsou vodou ředitelné). Jako levnější alternativa se dá koupit sprej na auto (např. MOTIP), vyšplíchat ho do nějaké misky, přelít dio pistolky a aplikovat airbrushem. Ale nevím, jak je to v tomto případě s ředěním. Barvy na plastikové modely jsem nezkoušel, ale vzhledem k velikosti a ceně balení bych to viděl jenom tak do velikost i kabiny "450". Na kabinu je potřeba před barvou aplikovat plnič (Sealer), většinou bílý.
Ohledně laků jednoznačně dvousložkový akrylátový (já jsem zkoušel 4CR 7250 HS krycí lak Low VOC). Sice strašně smrdí, ale funguje. Jednosložkový ve spreji nění dostatečně pružný a praská.
Doporučuju dýchací polomasku, na ten akryl je to nutnost, na ostatní je to taky vhodné, plíce máme jenom jedny. Všude je po práci drobnej prach a špína, úplná vrstvička. Do bytu bych s tím nešel.
Ještě mě chybí stříkací box, ale o tom zatím neuvažuju
Zkoušel jsem barvy na lexan Faskolor a tudy cesta nevede, jsou sice dostatečně pružné, ale loupou se a nedrží na laminátu. Jsou opravdu jen na lexan pro stříkání zevnitř.
Pro testy na papíře nebo na karton používám tuš, třeba i barevnou.
Správná varianta je např. AutoAirColor (ředí se jejich ředidlem (Reducer), ale jsou vodou ředitelné). Jako levnější alternativa se dá koupit sprej na auto (např. MOTIP), vyšplíchat ho do nějaké misky, přelít dio pistolky a aplikovat airbrushem. Ale nevím, jak je to v tomto případě s ředěním. Barvy na plastikové modely jsem nezkoušel, ale vzhledem k velikosti a ceně balení bych to viděl jenom tak do velikost i kabiny "450". Na kabinu je potřeba před barvou aplikovat plnič (Sealer), většinou bílý.
Ohledně laků jednoznačně dvousložkový akrylátový (já jsem zkoušel 4CR 7250 HS krycí lak Low VOC). Sice strašně smrdí, ale funguje. Jednosložkový ve spreji nění dostatečně pružný a praská.
Doporučuju dýchací polomasku, na ten akryl je to nutnost, na ostatní je to taky vhodné, plíce máme jenom jedny. Všude je po práci drobnej prach a špína, úplná vrstvička. Do bytu bych s tím nešel.
Ještě mě chybí stříkací box, ale o tom zatím neuvažuju
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
paveld píše:Digis píše:Ten set je podle mě v pohodě a za velice slušnou cenu. Fengda má někde v Brně i servis, tak že žádnej problém.
Děkuji, a co lihové Agamy?
Lihové Agamy nejsou špatné, ale na stříkání modýlků. U barev na modely je problém, že nemusejí být dostatečně pružné což na kabinku potřebuješ.
Pokud Peko nezkoušel tyto barvy, tak to zkus ty , třeba najdeš jinou cestu.
Já osobně jsem proti barvám, které smrdí jako čert, proto používám ty Tamyie. S těma jsem stříkal i v pracovně, ale samozřejmě malinký věci, mám tu odsávání, zbytek po stříkání otevřeš okno a za chvíli můžeš jít klidně i spát, protože je to hned pryč, jen musíš častěji utírat prach.
Jinak souhlasím s tím lakem souhlasím, čím kvalitnější lak tím odolnější proti praskání a odlupování, ne však proti pádům