Tarot 3 Axis gyro ZYX
Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
Toz zapojis cez neho enem kanal vrtulky a serva das z prijimaca a je to 
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
- vasek
- Kontaktovat uživatele:
shake13 píše:Toz zapojis cez neho enem kanal vrtulky a serva das z prijimaca a je to
OK, že zapojím jen kanál vrtulky napadlo i mne
Šlo mi spíš o to, zda fbl jednotka zvládá stav, kdy na ostatních vstupech nemá žádný signál - a jestli kvůli tomu neblbne při nastavování a provozu. Ale protože to tak zřejmě provozuješ tak v tom asi problém nebude.
Díky, Vašek
vasek: Kdyz pripojis jenom vrtulku a zisk, tak se bude chovat jako klasicke gyro... Nebo se mylim?
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Už mě moc neba se vrtat v tom nastavování, tak v bazáči ZYX prodávám. Neříkám že je to špatný bezpádlo, ale když to nedokážu naladit pro svoje lítání, tak jdu zpět k BeastX. Tam jsem spokojen skoro první let. Nevim jak to přesně popsat, ale let s ZYX si prostě neužívám, jako by mě neposlouchaly ruce
, zato s beastem je to lahoda...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Prosím o radu - poskladal som TAROT450Pro s gyrom ZYX. Všetko zdá sa funguje normálne len zadná vrtuľka nekompenzuje rotáciu okolo zvislej osi - akoby tam bolo kdesi zosilnenie =0. Neviem ale kde by som to nastavil. Všetky ostatné kompenzácie ( ELEV, AIL ) fungujú správne, aj sklon listov zadnej vrtuľky ( RUDD ) chodí tak ako má. Keď to dám do otáčok tak to má tendenciu rotovať ( samozrejme to z ruky nemôžem pustiť ). Tx Walkera 2801Pro.
Co to pleties o akom zosilneni? Ak myslis GAIN pre chvost tak jedine ze by si ho na nulu nastavil ty lebo inak sa nema ako dostat na 0.
Ja typujem ze mas zadne gyro v Normal mode. Musis ho prepnut do HH modu.
Ja typujem ze mas zadne gyro v Normal mode. Musis ho prepnut do HH modu.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Gyro zadnej vrtulky sa prepina medzi HH/Normal na vysielaci prepinacom. Do prijmaca do prislusneho kanala musi byt prepojeny z ZXY vystup nazvany AUX.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Nie som až tak doma v terminológii ( robím prvý 6-kanál ), vychádzal som z toho že pokiaľ kniplom viem ovládať zadnú vrtuľku ale nereaguje mi na gyro bude problém v zosilnení ( zisku ) ... Tuším že problém bude kdesi v zapnutí/vypnutí - na Tx mám ale len prepínače F.Mode, Hold/Rudd D-R/MIX, Gear, prepínače ELEV a AIL na revers a zrejme ten inkriminovaný AUX2/GYRO. Gyro mám pripojené na AUX2 - takže skúsim nejaké kombinácie prepínačov. Nie je mi ešte jasné - ZYX má byť v Normal móde ( modrá ) alebo AVCS ( červená ) ? 
B je spravne cize gyro musi byt v AVCS ( červená ).
mod Normal (modra) sluzi len pre nastavenie stredovej polohy a krajnych dorazov.
mod Normal (modra) sluzi len pre nastavenie stredovej polohy a krajnych dorazov.
vasek píše:shake13 píše:Toz zapojis cez neho enem kanal vrtulky a serva das z prijimaca a je to
OK, že zapojím jen kanál vrtulky napadlo i mne![]()
Šlo mi spíš o to, zda fbl jednotka zvládá stav, kdy na ostatních vstupech nemá žádný signál - a jestli kvůli tomu neblbne při nastavování a provozu. Ale protože to tak zřejmě provozuješ tak v tom asi problém nebude.
Díky, Vašek
Píšou o tom v prospektových materiálech. To je důvod, proč jsem měl odvahu i to tak vyzkoušet. Mám ostatní kanály nepřipojené. Takže jen GAIN, RUDDER a servo vrtulky. Mají tak uzpůsobené přivedení napájení, aby se to dalo použít i jen na vrtulku.
Zkušenosti s tím jen na vrtulce mám dobré v porovnání s původní verzí gyra GA-250.
Teď budu zprovozňovat i FBL část.
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
i30 píše:Prosím o radu - poskladal som TAROT450Pro s gyrom ZYX. Všetko zdá sa funguje normálne len zadná vrtuľka nekompenzuje rotáciu okolo zvislej osi - akoby tam bolo kdesi zosilnenie =0. Neviem ale kde by som to nastavil. Všetky ostatné kompenzácie ( ELEV, AIL ) fungujú správne, aj sklon listov zadnej vrtuľky ( RUDD ) chodí tak ako má. Keď to dám do otáčok tak to má tendenciu rotovať ( samozrejme to z ruky nemôžem pustiť ). Tx Walkera 2801Pro.
Zkoušel jsi před roztočením přepnout na RATE a pak zpět na HH mod? Jestli nešeš heli v ruce na vzletovou plochu, gyro má snahu vrátit polohu na tu, při jaké jsi připojil baterii před tím přenesením. Nebo když zkoušíš reakce serv na ovládání, tak v HH modu se ti se gyro snaží dostat do nastavené polohy ještě před startem.
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
Dá se Tarot použít bez vrtulky? Chtěl bych v helině nechat původní gyro (Spartan DS760) a Tarota použít jen jako bezpádlo. Nebo budu muset signál a zisk gyra z přijímače propojit do Tarota a Spartana přes Y-kabely a servo připojit jen ke Spartanu?
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
to IgorGSM - tak som z toho jeleň. v režime "červená" sa nič nehýbe. Podarilo sa mi nastaviť Tx tak že Rudder reaguje tak ako má ale zase mi nereaguje kolektiv ...
. Výstup AUX2 mám nastavený na AUX2, keď prepnem na AUX2/GYRO ( čo mi pripadá logické ) tak idem do AVCS modu a Rudder nereaguje. Všetky funkcie sú teda OK ( individuálne ) ale spolu to nefachčí ... Nemáte náhodou niekto zaznamenanú konfiguráciu Tx2801Pro + Gyro ZYX ? 
Nechces z toho radsej spravit video lebo uz nechapem kedy ti to co robi alebo nerobi. Neni tam na zaciatok co nastavovat. Proste nastavis vysielac na cikliku H1 to znamena jednoservovu a musi to fungovat a proste na nejaky kanal ktory ovladas vypinacom na vysielacke das do prijmacoveho kanalu AUX z ZYX
to IGOR - skôr než sa pustím do videa - k čomu je potom dobrý ten prepínač ? Zapojenie mám cez AUX2, prepínač na Tx je tiež AUX2/GYRO, cykliku mám v normal mode ( 1servo ) ... Možno som už prekombinoval nastavenia, skúsim zadefinovať nový model, resetnúť a možno aj upgradovať firmvér ZYX a až to nepôjde nastúpi video. Zatiaľ dík