Maxi Swift

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Maxi Swift

#196 Příspěvek od Jameson »

Mne to rachlo pri nevydarenom hode. Stačilo trochu klepnúť vrtuľou o zem... Či to môže rupnúť len samotným ťahom motoru neviem, asi skôr nie. Možno vo veľkej zime...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
robotmz

#197 Příspěvek od robotmz »

nepomohlo by k zabráneniu praskania nastaviť mäkký rozbeh na regulátore?
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

Maxi Swift

#198 Příspěvek od rcfrant!k »

Mě lože prasklo za letu. Podle mě je to samotnou konstrukcí kdy horním polovina nad otvory pro šrouby nemá na bocích oporu. Při větším tahu se to pomalu nalamuje až to paskne. Určitě tomu pomáhá i prudké tahání za výškovku a nepřiměřená váha. Můj má ale 1,3 kg a lože prasklo po cca deseti startech. Není to žádná tragedie. Problém vyřeší 3mm překližka. Na malého Swifta 2 jsem ji dal už preventivně a na dalšího maxe co čeká na postavení ji dám taky raději dříve než praskne ve vzduchu...

Obecně je to ale jediná věc, na kterou jsem u maxe narazil, jinak je vynikajici :)
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od koulinek »

Bylo by fajn kdyby se vyráběly ještě "tuning" montáže motoru pro ty kdo hodlají maxíkovi víc nakládat, přemotorovat a naložit FPV, třeba frézované ze sklotextitu, nebo karbonové.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od Bumpy_SK »

ja som hned nalepil na plastove loze zosilnenie z 2mm preglejky, prezilo to aj ten moj pad
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od Eduard »

No 3mm překližka je spasovaná a čeká na vlepení. Vzhledem k tomu, že tam půde T3536 1250kv :twisted:
S vrtulí začnu 9x6 a více - uvidime kam se dostaneme.
Taky mě láká ta sklopka, ale to je pro mne pole neorané.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od lubo1 »

ferulik píše:Sekunďák to nechytil poriadne a moja poctivá príprava skončila K.O
Stalo sa to v stúpavej zatáčke na 3/4 plynu-každá polovica krídiel sa krásne vlnila-nesynchrónne.
Vyzeralo to ako keby Maxík mával vo vzduchu krídlami,ako sa krídla vlnili na uhlíkovej trubke,ktorá ich do pádu držala pokope.

Ja teraz lepím Maxíka kolegovi .....
Polovice to chce lepiť Purexom. Purex nedávam až po kraj, ale po obvode nechám 5-7mm nenatretý okraj, Priložím k sebe, zafixujem špendlíkmi, spoj prelepím sekunďákom, po zaschnutí prelepím páskou pre prípad, že by chcel Purex vypeniť.
Sekunďák, ho ale večšinou spoľahlivo zadrží.....
Opatrne pretočím na druhú stranu a spoj tiež prelejem sekunďákom. Počkám 5 minút, prelepím páskou a vrátim nazad a zaťažím.....
Vlnenie krídel. Dal som cca 5m uhlíkovej Tyčky, kým sa mi to zdalo ako tak, tuhé na "katolícke" polietanie.
Neaké fotky sú tu http://lubo111.rajce.idnes.cz/maxi_swift/
Sú tam aj popisky
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Vaillante

#203 Příspěvek od Vaillante »

ahojte,vím,že se to tu někde na foru,řešilo,ale nemůžu to tu najít.potřeboval bych poradit,jak udělat co nejlépe držící panty na směrovky u maxíka.mám maxíka B a ty panty původní byly moc prožezané a dnes,při letu,se mi utrhlo celé motorové lože a utrhlo mi obě směrovky,maxík se řítil z 20m neřízeně k zemi.naštěstí mu nic moc jiného není,co by nespravil porex.jinak skelná páska na tom tedy moc nedrží,což je na houby.díky předem za odpovědi
corsair
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od corsair »

místo kde má být páska mazat uhuporem, pokud nevadí trocha barvy do žluta i chemoprénem
gemini

#205 Příspěvek od gemini »

Vaillante píše:ahojte,vím,že se to tu někde na foru,řešilo,ale nemůžu to tu najít.potřeboval bych poradit,jak udělat co nejlépe držící panty na směrovky u maxíka.mám maxíka B a ty panty původní byly moc prožezané a dnes,při letu,se mi utrhlo celé motorové lože a utrhlo mi obě směrovky,maxík se řítil z 20m neřízeně k zemi.naštěstí mu nic moc jiného není,co by nespravil porex.jinak skelná páska na tom tedy moc nedrží,což je na houby.díky předem za odpovědi

Sklena paska na nasom TORO 900 drzi perfektne od vtedy, co som po nej presiel zehlickou (zehlicka nastavena cca na 1/4 vykonu). Maxik je ten isty material. Mam ho doma este neposkladany a tak isto ma priliz prerezane panty na elevonoch...na niektoryh miestach su az diery. Ja to budem robit presne tak, ze z vrchu nalepim a prizehlim sklenu pasku a zo spodu zalejem contactceys-om. Contactceys ostane pruzny, priehladny... taky gumovy film. Lepil som uz s nim utrhnutu smerovku a kridielka a je to uplne super - vytvoril sa akoby novy pant :-)
robotmz

#206 Příspěvek od robotmz »

Koľko je vlastne výchylka elevonov pri neutrálnej polohe?
Kdesi som čítal že 6-10 mm ale nemôžem to nájsť...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Jameson »

Elevony napatlite ContactCeys-om a prelepte skelnou páskou. Alebo radšej nie skelnou, ale PowerTape z Tesca. Skelná je sviňa a na slnku sa časom zmení na prach...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Vaillante

#208 Příspěvek od Vaillante »

včera jsem tu nakonec našel video,kde dělá panty pomocí tavné pistole.tak jsem to udělal a zatím docela v poho,ale zas mám otázku.při lepení toho motorového lože,se mi svezlo na stranu tak,že ponasazení vrtule mám na jedné straně 1,2cm a na druhé 2cm.což je až příliš.jde to nějak opravid,když je lepidlo zatuhlé.lepidlo je porexceys.
geo
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od geo »

To Vaillante - pokud chceš s Maxíkem lítat a ne se plazit, tak tam šoupni hmoždinkové panty a ty zalep klidně tavným lepidlem. Panty za tavky moc nevycházejí dobře pevnostně a životnostně. Ohledně vyosení - pokud jsi to přilepil dobře, jakože asi jo, tak jedině podložky pod šroub motoru. Na sklenou pásku se vyprdni, tu používej jen na momentální přichycení, jinak nutno 2x za sezonu měnit. Na EPP drží jen způsoby popsanými od kolegů výše. Osobně ji na svým Maxíkovi nemám vůbec, pouze uhlí, vteřiňák a tavný Pattex :wink: .

To Robotmz - pokud myslíš nastavení neutrálu na elevonech od zachování osy profilu, tak oba současně na odtokovce 5 - 8mm - měřeno u vrtule. Nutno vyzkoušet kluz bez motoru a se zabržděnou vrtulí. To vše za předpokladu správného těžište, a následně dotrimuješ. Jo a vychýlení do negativu, tj nahoru. Nastavíš vlastně autostabilní profil

PS: protože lítám občas jinak než lidsky, tak jsem dal 3 panty na elevon.
geo
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Eduard »

S tavkou nemám dobrý skušenosti. Když jsem ji použil na pany - jako na tom videu, tak při lítání v mrazu stačí jen lehce klepnout a pěkně se tříští, aspoň ta moje. Chce to něco jinýho. Muselo by se hodně laborovat s typem tavnýho lepidla. Taky sem s ní jednou přilepil motorový lože (z hliníku) a v autě se mi odchlíplo, takže sem od tavky ustoupil.

ps: na vruty asi dobrý
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“