TRA7105 Traxxas 1/16 E-Revo Brushed - padělek z Číny

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amabiel

TRA7105 Traxxas 1/16 E-Revo Brushed - padělek z Číny

#1 Příspěvek od Amabiel »

Ahoj,

hodně moc uvažuji nad koupí toho krasavce :) http://www.elcar.cz/auta-elektro/1735-tra7105-traxxas-1-16-e-revo-brushed-motor-rtr.html , vím že střídavý motor by byl lepší, ale na moje začátky by stejnosměrný měl stačit...

Jediného čeho se bojím je padělek z Číny... Nevíte někdo jak by se spolehlivě dal poznat originál od padělku, popřípadě bych byl rád za doporučení spolehlivého krámu (nejlépe v Praze :)

Děkuji za jakou koliv radu !
Sejny

Re: TRA7105 Traxxas 1/16 E-Revo Brushed - padělek z Číny

#2 Příspěvek od Sejny »

Jediná opajcovaná součástka od Traxxasu jsou jejich konektory, žádnou jinou falzu dílů či celých aut Traxxas jsem ještě nikdy neviděl. Být tebou jsem v klidu a koupím ho klidně z shopu jak jsi dal odkaz.

Opravdu ale pouvažuj o VXL verzi, ten stejnosměr ti párkrát odejde(zpravidla upadnou uhlíky) a už opravama přesáhneš o něco vyšší cenu bezproblémového stříďáku.
TRX E-Revo, NEU 1515, eZRun 80A, Futaba 3PM, iCharger 3010B, Mystery B6, Schulze LiPoCard.
TRX Revo 3.3 5309, TRX E-Revo VXL. Sbírám Traxxasy :)
Amabiel

#3 Příspěvek od Amabiel »

Sejny píše:Jediná opajcovaná součástka od Traxxasu jsou jejich konektory, žádnou jinou falzu dílů či celých aut Traxxas jsem ještě nikdy neviděl. Být tebou jsem v klidu a koupím ho klidně z shopu jak jsi dal odkaz.

Opravdu ale pouvažuj o VXL verzi, ten stejnosměr ti párkrát odejde(zpravidla upadnou uhlíky) a už opravama přesáhneš o něco vyšší cenu bezproblémového stříďáku.

Na stejném shopu mají i VXL verzi a je jenom o pár stovek dražší http://www.elcar.cz/auta-elektro/1720-traxxas-tra7108-e-revo-vxl-4wd-brushless-rtr-1-16.html, takže dám na tvojí radu a budu se dívat po VXL verzi.

Když jsem si kupoval vrtulník, tak jsem byl prodejcem ujišťovanej, že je to originál a pak jsem uplně stejný i se stejnou vadou barvy našel v Sapě a tak se raději ptám :)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

ne cely auta se nepajcujou, rpotoze traxxas je ma dost slozity a nezaplatilo by se jim to a pokud
se pajcujou tak vemou traxxas castli a daj pod to podvozek ala TT - 01 a to bys poznal tak z 10 metru :-d

jinak se neboj a na 100% jdi do VXL
ja mel tu se stejnosmerem, po tom co sem utavil 3 motory a zralo to baterky silene tak sem koupil stridak a to byl uplnejinej svet

100% stridak ale doporucuju nepretezovat a nechat tovarni nastaveni a casem dokoupit lipolky ...
za par korun z hobbycity

zaklad je akorat pecovat o auto, obcas ho prohlidnout a jednou / 2 krat za sezonu cely rozebrat ...
(ja sem na to trochu uchyl ale clovek treba zjisti ze nejaky lozisko odeslo nebo vletel kaminek nekam kam nemel a nebo alespon ma clovek dobrej pocit ze auto zase vypada soro jako novy :-d mimo par stovek skrabanca le zase hezky cisty :-d )
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

Elcar je oficiální dovozce trx. Tady najdeš vše potřebné http://vxl.mojemodely.cz/
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
FlyBear

#6 Příspěvek od FlyBear »

Elcar je sice možná oficiálním dovozcem, ale pořádné informace na stránkách aby člověk pohledal... Spíš to tam vyadá nepřehledně jako u nějakého obývákovce :evil:

Jak se v tom pak mají začátečníci vyznat?

Mimochodem ta "levnější" verze se střídavým motorem (TRA 7105) se snad již nevyrábí a je to výprodej, který by dnes měl poctivě stát tak polovinu, IMHO...

Osobně tedy rozhodně doporučuji zvolit střídavou verzi VXL - a to opravdu bez jakékoliv další diskuse. Nejen proto, co psali kolegové přede mnou, že stříďák vydrží věky, jezdí to líp atd. Ale taky proto, že:

1) VXL verze obsahuje regulátor, který si umí pohlídat napětí LiPo baterií.
2) VXL verze se dodává s rádiem na 2,4GHz - což je dnes již standard.

Pozor - ta stará 7105 se dodávala jenom s rádiem na 27MHz, což je na některých místech ČR prakticky neupotřebitelné. A to je IMHO ještě větší chyba než samotný stejnosměrný motor se starým reglem.

Za ten miniaturní cenový rozdíl se opravdu vyplatí koupit rovnou VXL. Jinak tě velmi brzy čeká nákup rádia na 2,4GHz, motoru a reglu.
midiborec

#7 Příspěvek od midiborec »

Já mam s elcar takovou zkušenost že když sem kupoval revo1/10 brushless tak sem si nechtěně dal taky starši verzi a pak mi pán volal proč jsem si tam nedal tu novější že je oněco dražši ale ma nejaké vyhody tak sem mu řekl at mi ji da a bylo to...Na druhy den revo bylo doma :)
Takže jsem byl spokojenej.
Jinak určitě běž do střidaku těch par stovek se ti rychle vrátí...
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Amabiel

#8 Příspěvek od Amabiel »

Děkuju všem za rady! Hlavně na upozornění ohledně rádia! Sice mě to nakonec bude stát o 1000 víc než jsem původně chtěl, ale snad to bude stát za to :)
midiborec

#9 Příspěvek od midiborec »

brzo by se ti to vratilo a vykon je taky někde jinde :)
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
bayerische

#10 Příspěvek od bayerische »

Amabiel píše:Děkuju všem za rady! Hlavně na upozornění ohledně rádia! Sice mě to nakonec bude stát o 1000 víc než jsem původně chtěl, ale snad to bude stát za to :)

To si piš, že to bude stát za TO ...
JDI DO STŘÍĎÁKU
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
Odpovědět

Zpět na „Auta“