Kapacita E-TECH 2250GP 11,1 V
Kapacita E-TECH 2250GP 11,1 V
Z baterie E-TECH 2250GP 11,1 V po 10 nabití dostanu pouze 1600 mAh. V čem může být chyba ? Je baterie na cestě do věčných lovišť ? Z obou stran je mírně vypouklá. Vypoukliny jsou měkké, jakoby puchýře. Nevím jestli je to baterií nebo obalem.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mam 1850GP, proudy max do 20A, maj par desitek cyklu (30 - 40??) a taky se trosku nafukuji, ale jen nepatrne. Nicmene se clanky temer vubec nerozchazeji (nabijim se zajicovym omezovacem) a dobijim do nich zhruba 1200 - 1400mA (litam na cas ne na vypnuti reglu). Tech 1600 z 2250 je opravdu nejak malo, to bych mozna dostal i ztech 1850 
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- vasek
- Kontaktovat uživatele:
Mam ty same baterky, za 2 mesice jsem na nich naletal 42 cyklu. Nabijim zajicem (nab+omezovac) na 4,15 na clanek, max. vybijeci proud na zemi do 17A. Letam s takovym pohodovym usatym erem 90% casu na 1/2 plynu a ve vzduchu jsem 20 minut. Po pristani napeti minimalne 3,6V clanek. Zatim nepozoruji zadne znamky nafukovani baterek ani jejich meknuti.
Mám s nimi podobný problém, po cca 20 cyklech jde do nich dobít je 1400mAh. S kolegy vlastníme celkem 3 tyto baterie (vybíjíme je proudy 10-15C) a u všech je problém se ztrátou kapacity. Těch 20C, které uvádí vyrobce je zřejmě jenom jeho zbožné přání. Další kolega, který tuto baterii provozuje s nízkými vybíjecími proudy (pod 8C) tyto problémy nemá.
Taky mam etechy 1020mAh 3 clanek a mam je take trosku nafouknute, ale ztratu kapacity zatim nepozoruji, maji asi 15 cyklu. Pred rokem a pul jsem koupil 2 kusy RC system 860mAh 3 clanek a maji za sebou pres 150 cyklu !!!, zapisuji si to. A ted jsem zpozoroval trosku ztraty kapacity, nabijim je okolo 790 mAh. Treti RC system mam asi 9 mesicu a ma za sebou pres 80 cyklu a je uplne v pohode. Vybijeni si ridi regulator, nelitam na cas. Takze Etechy uz nikdy.
Já mám dvoučlánky 1000mAh E-tech a po 70 cyklech makají jako nové. Mám taky 3 ks baterek RC system (2čl. 1700, 3čl 1350 a 3čl. 2250). Ty mají cca 40 cyklů a nafoukly se všechny. Ne moc, ale přece. Drží kapacitu, skoro se nehřejou, lítám na čas a používám výhradně balancer. Mám velký podezření na skladování v autě přes léto. Asi jim to moc neprospělo... 
Spíš lítač než stavěč...
Já mám taky modré E- Techy 3S 2250mAh a k tomu ještě červené 2S 1700mAh.
Mám je oboje od loňského listopadu. Modré se nafoukly snad už po
měsíci, ale připadá mi, že je nafouklý jen ten smršťovací obal. Lítám
s nimi v pohodě dál. Kapacita i napětí je zatím O.K.
Červené jsou naprosto bez problému.
Používám balancer, lítám na čas a proudy co z toho beru jsou
hodně malé. U červených jsem to měřil - 8 Ampér na plný plyn,
ale to skoro vůbec při lítání nepoužívám a u modrých co mám v EG jsem to ještě neměřil,
ale mám tam MIG 480 pro 3 Li-poly.
Tak tipuju kolem 12 A při plném plynu.
Mám je oboje od loňského listopadu. Modré se nafoukly snad už po
měsíci, ale připadá mi, že je nafouklý jen ten smršťovací obal. Lítám
s nimi v pohodě dál. Kapacita i napětí je zatím O.K.
Červené jsou naprosto bez problému.
Používám balancer, lítám na čas a proudy co z toho beru jsou
hodně malé. U červených jsem to měřil - 8 Ampér na plný plyn,
ale to skoro vůbec při lítání nepoužívám a u modrých co mám v EG jsem to ještě neměřil,
ale mám tam MIG 480 pro 3 Li-poly.
Tak tipuju kolem 12 A při plném plynu.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Mám také ty modré 2250 E-Techy a nikdy jsem do nich nenacpal víc nežli cca 1900mA (většinou 1750 až 1850) a nafoukly se mi hned po prvním vybitím za letu. Kolegové co se s nima potkávám a mají je taky (sice jiné kapacity) tak nafouklé je mají všechny, takže jejich kvalita obecně je zřejmě velmi bídná.
Accipiter Badius + tuning s Roton 100W
Easy Fly, Gemini, Proxima II
Easy Fly, Gemini, Proxima II