Ledničkový kompresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Ledničkový kompresor

#16 Příspěvek od corsair »

Pro ty co si myslí, že kompresor z lednice nejde použít na stříkací pistoli...........pokud je to na airbrush tak naprosto perfektně........zde o tom už bylo témat hafo
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od davelbc »

corsair píše:Pro ty co si myslí, že kompresor z lednice nejde použít na stříkací pistoli...........pokud je to na airbrush tak naprosto perfektně........zde o tom už bylo témat hafo

presne tak, predradit nejaky odlucovac oleje, vypinac do slapky na nohu a bude makat na jednicku! (pro fajnsmekry doplnit o tlakovou nadobu a presostat) :wink:
paplik

#18 Příspěvek od paplik »

no právě. jak jste to řešili s tím olejem? známý měl kompresor z ledničky (nějaké větší) a jednou jsme jeli na lodě a on říkal že nám to nafouká a bylo to dost drahé nafoukání protože to fouká trochu i olej a olej gumu rozežírá ta loď pak asi po 8mi letech začala praskat.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vandurat7 »

Já to vyřešil 0,5l pet flaškou naplněnou vatou,přívodní hadička od kompresoru končila asi 5cm nad dnem,druhá byla hned u vršku.Je to takové amatérské řešení.Nedokážu posoudit jak moc to bylo efektivní,ale myslím že to pomohlo.Fungovalo to i jako malá tlaková nádoba(na airbrush).
Clear sky,glider fly..
pepin

#20 Příspěvek od pepin »

měl bych dotaz,konečně jsem se dokopal k bezpečné přetlakové nádrži k ledničkovému kompresoru--líbí se mi pro panelákové použití bezhlučný provoz, jiný duvod k ledničkovému kompresoru nemám, vzhledem k větší tlakové nádobě se ale značně prodlužuje doba, kdy je kompresor v chodu, aby nádobu natlakoval, muj dotaz zní--je reálně smysluplné spojit dva ledničkové kompresory?--z prvního tlakovat na vstup vzduchu druhý kompresor a tím urychlit natlakování nádrže?
IMG_1105.JPG
JardaRůžička

#21 Příspěvek od JardaRůžička »

Tohle uspořádání (v sérii) se mi nezdá. Jestli máš dva, dej je paralelně (vedle sebe).
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

JardaRůžička píše:Tohle uspořádání (v sérii) se mi nezdá. Jestli máš dva, dej je paralelně (vedle sebe).

ok, možná jančím zbytečně, ale nejsem si uplně jistý, jestli při té větší tlakové nádobě nebude jeden ledničák trpět a třeba prskat olej a samozřejmě to připojení do serie by bylo jednodušší-- mám další ledničák na vývěvu, tak by to šlo jednoduše zapojit bez rozdvojky--spojky na vzduch.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JirkaA »

vetsi tlak nepotrebujes, potrebujes vetsi mnozstvi vzduchu, takze paralelne.
OK2WY
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:vetsi tlak nepotrebujes, potrebujes vetsi mnozstvi vzduchu, takze paralelne.

asi zbytečně jančim, než namíchám barvu, tak je to natlakovaný a pak už si to jen po chvilce ten jeden kompresor zase v pohodě dotlakuje, vzhledem k tomu, že tam jsou zpětné ventily a vše těsní je možné, že na ty opravičky vystačím s jedním natlakováním na celé stříkání, větší plochy musím stejně stříkat v baráku a tam mám normální kompresor, určitě by ale stačila poloviční nádrž, ted se jen modlit, aby to někdo neukradnul z té chodby do zběru :lol:
diablotin

#25 Příspěvek od diablotin »

Vím že to neni moc k tématu,ale zajdi do obi nebo do podobného obchodu a kup si normální kompresor. Upřímě mi to přijde jako vymýšlení problémů.
Stříkat tím pořádně nejde dává málo vzduchu pří velkém tlaku, ty kompresory jsou normálně plné oleje,takže musíš pořídit odlučovač,sehnat spínač atd.
když najdeš nějakou slevu tak normální kompresor se dá sehnat za cca 2900kč a pro modelářské účely je ideální.máš tam i regulaci tlaku pro stříkání.
Naděje umírá až po nás.
pepin

#26 Příspěvek od pepin »

diablotin píše:Vím že to neni moc k tématu,ale zajdi do obi nebo do podobného obchodu a kup si normální kompresor. .

normální kompresory mám, ale to mohu těžko zapnout o pulnoci v paneláku na chodbě, puvodně jsem zvažoval, že bych na normální kompresor udělal jen odbočku z ledničáku do tlakové bandy a vypínal ten origo kompík, ale nechtěl jsem ho rozvrtat, tak jsem si koupil pouze origo tlakovku se spínačem, ale jako jediný tichý pohon jde použít ten ledničkový kompresor--teda za cca 20k samozřejmě tichý kompík seženu, ale to je na mě opravdu finanční přepych.
pepin

#27 Příspěvek od pepin »

tak včera a dnes jsem stříkal a paráda, zbytečně jsem si s tím jedním ledničákem lámal hlavu, v pohodě to zvládá,na airbrašovku natlakuje jednou a na malu stříkací pistoli to stačí při těch malých plochách dofoukat.
jediný co musím ještě potunit je rychlospojku na hadici, aby neutíkal vzduch když ji sundavám, páč včera když jsem ji vyšrouboval ve dvě ráno, tak manželka vylítla z postele, že jsem se zbláznil a vzbudím celý panelák--rána jak z děla a pak to ještě docela nahlas funělo :oops:
Martin T.
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Martin T. »

Ahoj, něco podobného jsem řešil když jsem dělal plastikové modely, na kvalitní kompresor a pistoli jsem jako student neměl finance. Sehnal jsem kompresor z velkého mrazáku, expanzní nádoba je z prázdného upraveného hasičáku a odlučovač oleje je z palivového filtru z Avie :-D Jednoduché ale funkční řešení. Večer jsem dám foto. Vše mě stálo 12km cesty na kole pro kompresor za krabičku Startek :-D (rok 2002) :-D
"Vždy se snaž udržovat počet přistání rovný počtu startů"
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

Martin T. píše: expanzní nádoba je z prázdného upraveného hasičáku a odlučovač oleje je z palivového filtru z Avie :-D Jednoduché ale funkční řešení. Večer jsem dám foto. Vše mě stálo 12km cesty na kole pro kompresor za krabičku Startek :-D (rok 2002) :-D

tuto variantu jsem také zvažoval, ale páč jsem zaměstnáním na volné noze,a je jen na mě, jestli od pondělí do pátku pujdu do práce,nebo budu doma něco patlat, tak dost často řeším zásadní problém--když v týdnu kutím, tak nevydělávám a pokud nevydělávám, tak mě to kutilství za levno přichází setsakramensky draho--absolutně se to nevyplatí :(
JardaRůžička

#30 Příspěvek od JardaRůžička »

pepin:
To je totiž uzavřený kruh. Dávno jsem si uvědomil, že:
1) činnosti, které dělám, nejsou ty, které bych dělat chtěl
2) dělám je proto, abych mohl dělat ty, které dělat chci (abych na ně měl prostředky)
3) ovšem ty, které dělat chci, stejně nedělám protože na ně nemám čas díky bodu 2 :?
Odpovědět

Zpět na „Dílna“