Woita píše:Ahoj všichni,
cizí neštěsti vždycky potěší, tak se bavte - a možná že to někomu tak blbému jako já zachrání model.
Vzal jsem si na letiště pár letadel, nejdříve jsem polítal asi 3 lety s novým motoráčkem, pak jsem z něj odmontoval křídlo a odnesl ho do auta, aby se mu nic nestalo, trup na zadní sedačku a křídlo dozadu.
Pak jsem si ještě polítal s tryskáčem (4 lety) a když dorazil kámoš, chtěl jsem se pochlubit tím novým motoráčkem, tak jsme šli k autu. Otevřu dveře a to byla rána! Nejdřív jsem myslel, že vybouchla baterka (ale byla to A123, ty snad nebouchají). Předek letadla na sra.ky, vrtule zlomená, motor vytržený z lože a všude v autě piliny z balsy. Ale úplně všude!
A pak mi to došlo!!! Já debil nechal zapnutou baterku a když jsem lítal s tryskáčem, tak motoráček lítal v autě.
POZOR, určitě to neplatí pro každý systém, ale pro AFHSS (Auroru) tedy ano. Ovládájí se i ostatní spárované přijímače. Ve chvíli když zapnu vysílačku, ožijou všechny spárované přijímače. (Shodou okolností jsme toto s kolegou zkoušeli asi hodinu předtím, je to skutečně tak.) A je jedno, že je ve vysílačce navolen jiný model.
Proto VYPÍNEJTE MODELY, SE KTERÝMI NELÍTÁTE! A dobře mi tak... aspoň dodělám kapotu, která mi tam chyběla. Nakonec ta devastace nabyla tak šílená, medel opravím za 3 večery, s autem se nestalo nic (to se divím), nejhorší bylo to luxování.
Včera se mi stalo něco podobného s T9x (s flashnutým Er9x). Dolítal jsem s větroněm, opřel jsem ho o auto (baterku jsem nechal zapojenou) vytáhl jsem druhý model, přepnul model v rádiu, zapojil baterku, začal jsem dělat předletovou kotrolu a když jsem pohýbal výškovkou, koukám, že větroň hýbe jedním křidélkem

. Ve větroni je origo 8-mi kanálový přijímač k T9x, v tom prckovi, se kterým jsem se chystal lítat, je malý tříkanál HK. Hned jsem si vzpomněl na tohle vlákno

.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...