AR1 píše:JMalik píše:
Nevyhlašoval bych moc ultimativně, že jenom blb to může odložit nevypnuté, :
Pokud tím myslíš sebe, je to v pořádku. Pokud tím myslíš mě nebo se snažíš můj příspěvek překroutit ve smyslu, že tak označuju ostatní, tak to v pořádku není a platí první souvětí.
Je potřeba vypnutí modelu zařadit mezi dril, mezi neměnné zvyky, jako první zapínám vysílač, potom model, vypnutí obráceně, vždy kontroluju funkci kormidel, vždy si zkontroluju napětí baterie atd. Pokud to budu dělat jen někdy, je to předpoklad, že až jednou to neudělám, že bude problém. Odstartoval jsem s modelem s nezapojenými křidélky, na dlani mám 6cm jizvu od vrtule. Vím o čem mluvím, lidský faktor způsobuje většinu problémů a zapnutý model na place "ovládaný" vysílačkou, která řídí model jiný, může znamenat značný potenciální průser. Proto je potřeba extrémní opatrnosti. Jako letecký mechanik přistupu k modelu stejně jako k letadlu a jsou věci, nad kterými nepřemýšlím a prostě je dělám. . Je to eliminace průseru. A myslím, že i proto vzniklo toto téma.
Proto Ti to píšu
Dělám to také tak. Vždy všechno kontroluji.
S modely jsem nějaké minimum událostí měl, s velkými letadly tak dva, tři ? průsery vyloženě mojí chybou. Všechno vždy dokonale kontroluji. Potom ale nastoupí ta statistika chyb lidského faktoru