Jak se stat opravdickym pilotem?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

Chteli byste letat i s opravdovym letadlem?

Je to muj sen a jednou si chci udelat pilotni prukaz.
32
40%
Bylo by to fain, ale je to moc drahe.
22
27%
To me nebere. Uplne mi staci modely.
16
20%
Ja uz pilot jsem a davno letam!
11
14%

Celkem hlasů: 81

Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

Jak se stat opravdickym pilotem?

#1 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ahoj, uz delsi dobu uvazuju o tom udelat si pilotni prukaz na opravdicke letadlo. Delali jste nekdo nejakou pilotni skolu?

Cenove dosazitelny je pro me tak maximalne prukaz pilota na ULL, ale radeji bych PPL(A) (Cessna atp.), ale tam uz to vychazi dost prez 100 tisic a to si nemohu dovolit. :cry:

Zajimali by me vase zkusenosti a nazory.
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jakub_czakovice »

chybí mi tam možnost, rád bych - našetřil bych - ale mám rodinu, hypotéku a vyvinutý pud sebezáchovy :-) :twisted:
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jakub: Ano, tak presne do teto kategorii zapadam. Nadruhou stranu to nemuze prece fungovat porad jako vymluva na vsechno!

Musi to nejak jit. 8)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

postav si přerostlý model a uč se lítat sám na louce za barákem... :-D
já letadla ne,spíš bych šel do Paraglidingu :-)
Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kopec77 »

Taky mi tam chybí odpoveď: Bojím se.
http://rc.nareks.cz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja se taky bojim! Napriklad predstava, ze poletime na dovolenou letadlem me desi. 8O

Naposledy jsem sedel v letadle pred 28mi lety, kdyz jsem letel domu z Cuby. Ale to mi byli 2 roky a vubec si to nepamatuju.

Ale strach se musi prekonat. To neberu jako prekazku. 8)
Kubik777

#7 Příspěvek od Kubik777 »

Ja bych se rad stal ale 1) nejsou penize a 2) nemam na to dobry zdravotni stav. Teda na letadla vetsich rozmeru. Rad bych si udelal pilotak na vetrone. Neni to tak drahe a nejaka 1 dioptrie u toho nehraje roli...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

Kubik777 píše:Ja bych se rad stal ale 1) nejsou penize a 2) nemam na to dobry zdravotni stav. Teda na letadla vetsich rozmeru. Rad bych si udelal pilotak na vetrone. Neni to tak drahe a nejaka 1 dioptrie u toho nehraje roli...
jj do plachťáku bych taky možná šel,zdravotní stav by u mně nebyl žádnou překážkou... ale větroně maj něco do sebe...
seděl jsi někdy v blaníku? třeba v L-13? to je aspoň pocit... třeba i jen na zemi...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hoki »

Už jsem si zkusil několikrát vodit Zlínka Z-142, ale vidina finančního vydání mě bere nějak chuť. Jinak se vozím tak 4-5x do roka a jak říká kámoš: "Na rozbití huby mi stačí kolo!"
diablotin

#10 Příspěvek od diablotin »

tak si poridte ULka jednomistny Ulko lze sehnat tak kolem 50000 v letuschopnym stavu.jestli by si byl schpnej do toho vlozit trochu prace tak i kolem 20 000 a osobne si ted predelavam dvoumistneho vetrone Ka-4 na motor a celkove to bude stat neco pres 100 000.no a pilotak te yjde tak kolem 40 000 a je to v pohode.takze ono to neni zase tolik penez :twisted: :twisted: :twisted:
Naděje umírá až po nás.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od blesk »

diablotin píše:tak si poridte ULka jednomistny Ulko lze sehnat tak kolem 50000 v letuschopnym stavu.jestli by si byl schpnej do toho vlozit trochu prace tak i kolem 20 000 a osobne si ted predelavam dvoumistneho vetrone Ka-4 na motor a celkove to bude stat neco pres 100 000.no a pilotak te yjde tak kolem 40 000 a je to v pohode.takze ono to neni zase tolik penez :twisted: :twisted: :twisted:

jak pro koho,,, pak nás někdy svezeš ne?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kubik: Pockej to jako chces rict, ze s jednou dioptrii nemuzes delat pilota? To se mi nezda. Od ceho jsou bryle nebo cocky?

Pekne blbe je, ze pokud clovek zacne s ULL, tak si do odletanych hodin muze zapocitat maximalne 10 letovych hodin na zkousky na vyssi tridu, kde je treba jich odletat alepson 45.

Takze se skoro vyplati delat rovnou tu vyssi tridu, ale to uz je fakt palba. :cry:
diablotin

#13 Příspěvek od diablotin »

jak se to vezme jestli chces litat pro radost jen tak ze vytahnes ero treba jednou za 14 dni tak se podle mne ani nevyplati delat si vysi tridu ale pokavad se tim chces treba jednou zivit tak urcite
jinak opravdu jde poridit Ulko levne a muzes si ho spravit sam ale treba v cessne si pomalu nemuzes ani vymenit olej a kazda prohlidka stoji desne penez a treba z ULkem si muzes pristat za barakem na louce a nikoho to nezajima ale z velky erem musis zasadne na letiste a puceni treba cessny stoji asi od 3000kc vys :( :( :( :(
Naděje umírá až po nás.
sreklich1
Kontaktovat uživatele:

ahoj

#14 Příspěvek od sreklich1 »

Ja bych si take chtel udelat pilotni prukaz na nakeho ultralaida ci vetrone setrim si na zvlast ucet od 14 vzdy z brygady pulka de na modely a pulka na prukas uz mam nasetreno 30000 i kdyz to neni moc ale deto je mi skoro 17let :D
pp
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pp »

Tohle téma občas probírám na letišti s lidma, co už piloťák na ULL mají. Myslím, že piloťák se dá udělat levněji než za 40.000 ale to bych teď neřešil. Co vidím jako problém - je vlastnictví ULL. Jednou z možností je si ho půjčovat, ale časem to naroste do závratných částek, a druhá možnosti si ho koupit. Otázka je, co od toho člověk čeká. Je možné koupit Mobbydicka nebo nějaký větroň s motorem, ale tohle mě zase až tak nebere, já jsem prostě na ty silnější a rychlejší stroje,takže něco rozumného, dvousedadlového, bych viděl od 800.000 nahoru a to je tak tak. Takže jedině sehnat někoho velmi rozumného a ULL sdílet na půl. Uvažoval jsem zatím o podílu 400.000 ale nikoho jsem nesehnal. Takže Jirko (Vzduchoplavec), až to bude jasnější, zajdem na pivko a můžem dát řeč, zatím nezávazně.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“