Pojištění pro škody způsobené HELI

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
zaja.cz

Pojištění pro škody způsobené HELI

#1 Příspěvek od zaja.cz »

Čau lidi, chci se jen zeptat zda existuje nějaké pojištění pro škody způsobené HELI (pojištění pro modeláře). Než se zajdu zeptat někde do pojišťovny, ať se mi nevysmějou. Snažím se samozřejmě lítat mimo civilizaci, ale občas se tam připlete nějaký ten chodec, auto, pes atd. A někdy to taky vyvětrám u nás mezi paneláky. Kdyby došlo k tomu, že bych někomu přistál třeba na novém Passatu, nebo na hlavě, byl by to celkem průser. :?
Existuje něco takového??? Máte to někdo???
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250
H1N1
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojištění pro škody způsobené HELI

#2 Příspěvek od H1N1 »

Je to klasicke pojisteni modelu, ale nejsem si jistej jestli se to vztahuje na letani mezi panelakama, tusim ze ne... je to od allianz.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
tomasv

#3 Příspěvek od tomasv »

http://cmma.cz/pojisteni

Je to přímo na RC modely.
Nikdo není poražený, my všichni jsme vítězné spermie.

Asperatus, Robin, Nimbus, Extra, F3K aj.
corona

#4 Příspěvek od corona »

zaja.cz píše:Čau lidi, chci se jen zeptat zda existuje nějaké pojištění pro škody způsobené HELI (pojištění pro modeláře). Než se zajdu zeptat někde do pojišťovny, ať se mi nevysmějou. Snažím se samozřejmě lítat mimo civilizaci, ale občas se tam připlete nějaký ten chodec, auto, pes atd. A někdy to taky vyvětrám u nás mezi paneláky. Kdyby došlo k tomu, že bych někomu přistál třeba na novém Passatu, nebo na hlavě, byl by to celkem průser. :?

Připlete se chodec, auto, pes, jo?
Mezi paneláky a s "500", jo?

:lol: :roll:
kolaCZek

#5 Příspěvek od kolaCZek »

corona: Videl jsem video, jak frajer lita s Goblinem vedle projizdejicich aut. Takze 500 nekde mezi panelakama je jeste prd. :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
corona

#6 Příspěvek od corona »

kolaCZek píše:corona: Videl jsem video, jak frajer lita s Goblinem vedle projizdejicich aut. Takze 500 nekde mezi panelakama je jeste prd. :lol:
Já to taky viděl, nějakej US týpek.
Jinak znám takový, co žádnej problém dva metry od dítěte a podobně.

Ale někdo je frikulín a třeba ví, že pojistka je takový tamto, jak to všechno vyřeší.
kolaCZek

#7 Příspěvek od kolaCZek »

corona: A to je nejlepsi cesta k pruse*u... :D
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fenius »

corona píše:Připlete se chodec, auto, pes, jo? :lol: :roll:

Jo, úplne bežná vec.

PS: Poznám minimálne 5 letísk, kde sa ten pes alebo tuzer sem tam pripletie.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kissman »

A pak existuji i lide, co jsou soudni a maji mozek :lol: :wink:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Yopi

#10 Příspěvek od Yopi »

zaja.cz píše:Čau lidi, chci se jen zeptat zda existuje nějaké pojištění pro škody způsobené HELI (pojištění pro modeláře). Než se zajdu zeptat někde do pojišťovny, ať se mi nevysmějou. Snažím se samozřejmě lítat mimo civilizaci, ale občas se tam připlete nějaký ten chodec, auto, pes atd. A někdy to taky vyvětrám u nás mezi paneláky. Kdyby došlo k tomu, že bych někomu přistál třeba na novém Passatu, nebo na hlavě, byl by to celkem průser. :?

No, tohle nevím uplně jistě, ale myslím, že je to pojištění jenom na letadla. Všude se píše pojištění modelů letadel. Každopádně vím určitě, že se pojistka nevztahuje, pokud model provozuješ v blízkosti lidí a podobně. Jistí to prostě jen náhodný střety, třeba když budeš lítat na poli kde normálně nic nejezdí a náhodou tam někdo půjde se psem a ty ho sejmeš. Ale oni sou vychcaní, stejně by ti podle mě řekli, že jsi mohl předpokládat, že tam někdo může jít, protože tam vede cesta, takže jsi měl lítat dál. Ale to je jen moje úvaha. Každopádně mezi panelákama a lidma a autama tě nikdo nepojistí.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
RadekCe

#11 Příspěvek od RadekCe »

Já mám k pojištění domácnosti připojištění odpovědnosti za škodu v běžném občanském životě (pojistka na blbost mimo prac. poměr). Roční pojistka je jen 290Kč, limit plnění 1.000.000Kč a vztahuje se na všechny členy domácnosti včetně psa. V příkladech je i zranění lyžaře na sjezdovce. Takže poškození věci nebo způsobení úrazu vrťasem za barákem by se na to mělo taky vztahovat, ale znáš pojišťovny. Lítám v 90% jen na hřišti za barákem (když tam nikdo není), ale náhoda je blbec. Už se mi stalo, že jsem si nevšiml psa, který přiběhl z ničeho nic. Totéž se může stát na letišti, kde jsou navíc zaparkovaná auta.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
baui

#12 Příspěvek od baui »

Ta pojistka CMMA je trochu problem, protoze je tam vse definovane pro "letadlo". Myslim si, ze vrtulnik by se z toho dal velmi jednoduse vyloucit v momente, kdy bys chtel od pojistovny plneni. Takze to pojisteni odpovednosti za skodu by mozna vyslo lip, dulezite je znat podminky.

Jinak expertum na to, kde litat... Doporucuju obcasnou navstevu brnenskeho letiste v Medlankach. Lidi naprosto bezne dokazou vejit doprostred modelarske drahy v momente, kdy modelar pristava s dvoumetrovym benzinakem (asi nebyl slyset). Mimo to pejskari bez okolku postavaji uprostred drahy pro velke vetrone, ziraji na letadlo na finale a foti si ho. Cervene cedule s upozornenim rozmistene v pravidelnych intervalech maji samozrejme 2 metry na delku.
Tom
helifish

#13 Příspěvek od helifish »

Psi a jejich páníčkové jsou důvod proč jsem omezil poletování "u baráku". Párkrát jsem z důvodů nesoustředěnosti způsobené sledováním pobíhání zvědavého čokla a nebo nějakého čumila seknul s Minititanem. Takže mimo bejbyhely (mcpx) s kterým si někdy zaskočím na protější louku jezdím do klidu na letiště. I když se tam sem tam nějakej nemodelář staví na kukandu (nic proti) tak si nikdy nedovolili vlést za "startovní čáru" a mám klid. Nevýhodu to má že si nejde jen tak hupnout třeba s 500 v pantoflích před večeří. Letiště máme cca 13 km od Mostu. Jinak tu pojistku mám a je tam uvedena váha modelu takže by to mělo být jedno pokud se vejdete do vzletovky :) nicméně známe pojišťovny když maji solit tak je každě slovíčko ( v tomto případe model letadla/vrtulníku) dobrý důvod proč se z toho vykroutit. Možná by to stálo za zjištění jak to vlasně je.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
OPR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od OPR »

baui píše:....Jinak expertum na to, kde litat... Doporucuju obcasnou navstevu brnenskeho letiste v Medlankach. Lidi naprosto bezne dokazou vejit doprostred modelarske drahy v momente, kdy modelar pristava s dvoumetrovym benzinakem (asi nebyl slyset). Mimo to pejskari bez okolku postavaji uprostred drahy pro velke vetrone, ziraji na letadlo na finale a foti si ho. Cervene cedule s upozornenim rozmistene v pravidelnych intervalech maji samozrejme 2 metry na delku.

A nebo ať se občas zajedou podívat na Sobínku. Co dokážou přímo členové, kteří mají licenci. Konkrétně, je tam jeden starší pán, (nevím, přijde mi svojí snaživostí a akčností že má, nebo měl kdysi, něco společného s vedením) a má potřebu mět vše pod 100% kontrolou. Pán za mnou dolezl na plochu, těsně za mne když jsem lítal, a bez pardónu na mne zahulákal, že on ( jako jeho výsost) odjíždí a ať laskavě jako zamknu závoru. A ať nezapomenu. :D

PS: Myslím, že boZZda také moc dobře pozná onoho aktivního pána. :)
helifish

#15 Příspěvek od helifish »

Tak jsem poslal dotaz na Allianz tak uvidíme co z nich vypadne :)
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“