SEBART - TURNIGY ??? - JE TO BEZPEČNÉ

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
JBP

SEBART - TURNIGY ??? - JE TO BEZPEČNÉ

#1 Příspěvek od JBP »

Zdravím,
na modelbazaru čtu spoustu inzerátu o prodeji už pěkných letadel od SEBARTA, ale vybavených motorama a reglama, atd. od Turnigy. Dost mě to překvapuje, že do pěkných strůjů osazují ČÍNU. Je to pro létání bezpečné ?
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

Re: SEBART - TURNIGY ??? - JE TO BEZPEČNÉ

#2 Příspěvek od L.Bily »

to by zaujimalo aj mna, tesim sa na odpovede :D :D :D
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
MarthiR

#3 Příspěvek od MarthiR »

Ahoj a co dneska není čina? já nevím proč se pořád něčemu divíte? Když to funguje tak proč ne :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Jan Chalupa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jan Chalupa »

JBP píše:Je to pro létání bezpečné ?

Omlouvam se, ale nemohl jsem si pomoci :wink:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uVr_AbvSR3k#t=77s

Aby to bylo i trochu k veci. Vsechny komponenty modelu by mely byt sobe navzajem odpovidajici. Je nesmysl davat do EPP modelu drahy prijimac, digitalni serva 1000,-/kus apod. Je nesmysl pouzit noname prijimac a serva z Hobby Kingu do makety, ve ktere modelar utopil stovky hodin prace a penize na drahou rodinnou dovolenou. Kazdy sveho stesti strujcem
mior
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mior »

No ako hovorí klasik a fakt dobrý modelár Laco (lv), že Sebart nie sú skutočné modely, tak tá kombinácia nie je nemožná :D :D :D

Ale inak - nie všetko z Číny je zlé a nie všetko značkové z USa a Európy je výborné.
Treba to vyskúšať alebo overiť u iných.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
coro

#6 Příspěvek od coro »

Nevidím nič nebezpečného na tom že zdochne motor. Aj keď je to elektro - no a čo...
Nebezpečný môže byť regl, keby zapálil model.. Aj baterka.. Určite BEC, keby bol v takom regli a odletoval by sa pritom alebo aj len bol slabý.., príjmač keby bol xxxxxxxcensored... servo samozrejme.
Ale hlavne, skutočne nebezpečným, to celé môže urobiť len pilot - tým kam letí.
LV
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od LV »

JBP píše:Zdravím,
na modelbazaru čtu spoustu inzerátu o prodeji už pěkných letadel od SEBARTA, ale vybavených motorama a reglama, atd. od Turnigy. Dost mě to překvapuje, že do pěkných strůjů osazují ČÍNU. Je to pro létání bezpečné ?

Bezpečné to určite je.
Otázkou ale zostáva životnosť, výkon a účinnosť takéhoto pohonu.
Ja osobne nie som taký bohatý, aby som si do väčšiny mojich modelov mohol dovoliť kúpiť lacné veci.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AR1 »

coro píše:Nevidím nič nebezpečného na tom že zdochne motor. Aj keď je to elektro - no a čo...
.

Čo? Že se mu nepovede nouzák, že mu motor utrhne motorovou přepážku (a nepiš že ne, mě se to stalo), takže přijde o model za x tisíc, nebo tím modelem trefí auto nebo někoho.

Ano, použití nekvalitních komponentů je v letícím modelu nebezpečné a je jedno, kdo ty komponenty vyrábí.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AR1 »

JBP píše:Zdravím,
na modelbazaru čtu spoustu inzerátu o prodeji už pěkných letadel od SEBARTA, ale vybavených motorama a reglama, atd. od Turnigy. Dost mě to překvapuje, že do pěkných strůjů osazují ČÍNU. é ?

Motory Dualsky nebo Scosrion jsou taky čína a jsou velmi slušné. Červené regly Turnigy mě nikdy nevypekly, naopak "SS" šel do koše velmi rychle.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od maroslong »

V svojom malom Sebartovi mám práve Scorpion, motor aj regulátor. Je to firma z Hong Kongu, čiže v podstate čína, ale mám taký pocit že je to "iná čína" ako Turnigy, HK a podobne... Servá Hitec, aj keď na Hitec v súčasnosti mnohí nadávajú, HS-65HB ma ešte nikdy nesklamali. Takže celkovo nič extra, ale podľa mňa primerané tomu modelu. Turnigy a HXT by som tam fakt nedal, takisto ako ani do modelu od RC Factory, hoci to tam na žiadosť levněchtivých zákazníkov "odporúčajú". Podobne ako k fraku nebudem nosiť plážové šľapky, neprerobím BMW na plyn a podobne (trochu prehnané, aby bolo jasné na čo narážam)...
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kamil »

MarthiR píše:Ahoj a co dneska není čina? já nevím proč se pořád něčemu divíte? Když to funguje tak proč ne :-)

No to máš síce pravdu, ale číňania tiež nie sú blbí a vedia vyrobiť takú kvalitu, akú si u nich tá ktorá firma objedná a z toho potom vyplýva cena. Ďalšia vec je výstupná kontrola, ktorú si IMHO "značková" firma robí a "neznačková asi nie.
A výrobky s tou najnižšou cenou (ktoré sa tu na fóre neustále premieľajú) sú kapitola sama o sebe - tie ja nazývam nie čína, ale "najlacnejšia čína".
Nehovorím, túto najlacnejšiu čínu používam aj ja, ale naozaj si rozmyslím čo a do akého modelu ju dám. Určite do veľkého modelu nedám servá turnigy a oranžový prijímač.
googie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od googie »

L.Bily píše:to by zaujimalo aj mna, tesim sa na odpovede :D :D :D

Sak lieta este ten moj Suchoj, co som predal tvojmu kamosovi? Turnigy motor a regulator a lietalo to myslim bezpecne. Skor ruky su nebezpecne, ako sa presvedcil kamarat pri Katane od Sebarta. :D
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
krtek2k

#13 Příspěvek od krtek2k »

No , když vezmu ty vyhořený CC regly, tak si klidně do modelu dám Turnigy Plush.
Mám v logu regl hobbywing 120HV už skoro rok.
Já bych se toho nebál.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BOSS8 »

No já nevím , možná to bezpečné nebude , ale to já nikdy nezjistím. Nikdy bych svého Turnigy nedal do takový sračky jako je Sebart. :wink:

Obrázek
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne pon 14.05.2012 15:59, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Screwball671

#15 Příspěvek od Screwball671 »

Já mám řeba v Extře 260 (135cm) motor Turnigy 3548, regl Trust 70A, serva Corony a lítá to opravdu dobře. Je mi jasný, že značkový by lítalo ještě líp ale na běžný sportovní polítání a trénink je to vyhovující. Taky když příjde rána tak to tak nebolí.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“